Cillessen: 'Hangt allemaal van Overmars af'

Voormalig Ajacied Jasper Cillessen denkt dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in de toekomst graag de overstap naar FC Barcelona maken ('iedere speler zou dat wel willen'), maar denkt dat zij daarvoor wel afhankelijk zijn van Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars. De keeper van FC Barcelona sprak met het Ajax-duo tijdens de interlandperiode.

Cillessen maakte in zijn Ajax-tijd De Ligt nog net mee. De goalie beschrijft hem in gesprek met Sport als een fysiek sterke speler, maar ook zijn mentaliteit wordt geprezen. 'Tegen Duitsland in de Nations League ging het in de eerste helft niet goed, maar hij herstelde zich om een uitstekende tweede helft te spelen. En dat op negentienjarige leeftijd. Of hij het niveau van Barca aankan? We hebben onlangs besproken wat nodig is op het niveau van Barca te spelen. Overmars is uiteindelijk verantwoordelijk en ik weet niet of hij bereid is om De Ligt in de wintermarkt al te laten gaan.'

De keeper geeft toe dat hij met De Ligt over FC Barcelona heeft gesproken. 'Ja, want we zaten aan dezelfde tafel tijdens het eten. We hebben niet alleen over Barcelona gesproken, maar over van alles een beetje. Wat hij over Barca zei? Een geweldige club, maar dat zegt iedereen.'

Frenkie de Jong

Ook over Frenkie de Jong is Cillessen lovend. In Spanje maakt men vaak de vergelijking met Sergio Busquets. 'In het Nederlands elftal speelt hij vaak op de positie van Busquets, maar Busquets is nog altijd van een ander niveau. Hij wordt door veel mensen ondergewaardeerd. Ik sprak met mijn teamgenoten: wanneer hij er niet is, wordt hij erg gemist', aldus Cillessen.

De goalie uit Groesbeek ziet in De Jong wel een ideale speler voor FC Barcelona in de toekomst en misschien wel een opvolger van Busquets. 'Het is een interessante optie, maar wat voor De Ligt geldt, geldt ook voor De Jong: alles hangt af van hoe Overmars ernaar kijkt. De Jong zou graag tekenen bij Barca? Ja, dat zouden al mijn teamgenoten (van Oranje, red.) wel willen, omdat Barca een van de grootste clubs ter wereld is.'

Nouri, de belofte van Henk Spaan is nu verkrijgbaar via de AjaxShop.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Marc Overmars heeft al eerder aangegeven dat er in de winterstop niemand weggaat en dat Ajax het geld niet nodig heeft. Dus kan Cillessen wel een mening hebben, maar Overmars houdt zich aan zijn uitspraak. Misschien brengt een bedrag van boven de 300 miljoen voor De Ligt hem wel aan het twijfelen. Maar dat gaat niemand betalen. Resumerend: er gaat niemand weg inde winterstop!
0 0
Joseph
Ik vraag het mij af, Overmars gaat echt geen cadeautjes geven en ik zie Barcelona gewoon niet de hoogste bieder worden. Ik denk dat de kans groot is dat het een PSG of Engelse topclub wordt.
Maar Ajax moet zo lang mogelijk vast houden aan deze jongens, dat geld is leuk, maar ik heb liever dat het zo lang mogelijk op het veld staat!
0 0
amthree
Ik zie echt overal al dingen dat de ligt en de jong al spelers van barcelona zijn. Die supporters zeggen ook al bij hun pagina als het nederlands elftal heeft gespeelt dat niet alleen cillessen speelt maar ook de ligt, als of die al van hun is. Zo smerig zijn die supporters van hun... Of een foto van de europa leaque finale waar de jong en de ligt naast elkaar staan maar dan in een barca shirt....
0 0
Red Devil
Die gaan zeker naar Barca en waarschijnlijk ook Tagliafico. Hij hield zich weer goed staande tijdens die schoppartij tegen Brasil van de week.
Deze zomer gaat echt een leegloop worden bij Ajax helaas want ik moet nog zien dat Neres en v d Beek gaan blijven en Ziyech zal ook vertrekken.
Drukke maanden voor de scouts van Ajax.
0 0
Babayaka
dat zeggen ze elk jaar.
en elk jaar valt het weer mee.

er vertrekken er 2 hooguit 3.
0 -1
Web
Deze jongens willen heel graag naar Barcelona. Maar die bètatalen nooit zoveel als bv Manchester- City, ben benieuwd hoe dat uit pakt, terznijne tijd
0 0
Knalpot
Even vergeten wat ze voor Coutinho en Dembele neergeteld hebben? Als ze het geld hebben dan laten ze het heus wel rollen hoor.
1 0
trodat4030
Kopen ze eerst de Ligt (contract tot 2021) en FdJ een jaar later (contract tot 2022). Hebben ze genoeg tijd om te sparen.
0 0
Web
Daar zou ik heel blij mee zijn. Frenkie nog een jaartje bij Ajax
0 0
Babayaka
Hij traint op hoog niveau, hahahahah ik moet daar toch om lachen, trainen is anders dan wedstrijden spelen, zelfs tegen de kelder in de eredivisie.
Geen enkele speler wordt beter van wekelijks op de bank tribune zitten, en kijken naar je collega zonder in te vallen.
Beter spelen bij Ajax dan op de bank ergens anders. Enige wat wel lekker is dat met niks doen hun bankrekening lekker gevuld raakt. Maar dat maakt je geen betere speler.

Onana is ook beter gewoon omdat hij wekelijks speelt.
0 -3
AjaxPassion
Voor een keeper is dat heel anders. Die nemen nauwelijks deel aan het spel. Dus wedstrijdfitheid is eigenlijk geen issue. Een dagelijks partijtje tegen Messi en co en het afwerken op doel van die gasten, dat is van een niveau die je in de Eredivisie nooit zal gaan tegenkomen.
1 -1
Web
Dat is normaal wel zo, maar Cillessen bewijst dat het niet altijd zo is.
Hij keept beter dan in zijn Ajax periode waar hij wekelijks speelde.
1 0
Babayaka
Hij speelt veel minder, dus kan die ook minder vaak de fout in gaan.
Waardeloze keeper is het. maar dat is de rest van de nederlandse keepers ook.
0 -9
Ronaldinho020
Goede redenering hahah flapdrol.
Des te knapper dat deze keeper "zonder ritme" gelijk presteert als het moet.
1 0
trodat4030
Hij heeft ook veel minder wereldreddingen, want hij speelt (bijna) niet, tja.... Dooddoener 1e klas dit..
1 0
ambtenaar
Heb jij hem wel eens zien keepen ?
1 0
Web
Cillessen een waardeloze keeper?
Ik vind het een geweldige keeper.
Zelfs een top keeper, hij heeft alleen de beste van de wereld voor hem staan André ter Stegen, die vind ik beter dan Manuel Neuer
2 0
trodat4030
Ik vind Oblak momenteel verreweg de beste keeper. Neuer de beste ‘voetballer’ met handschoenen en een afwijkend shirt. Ter Steegen voetbalt beter mee dan Oblak en is misschien(!) een betere ballenstopper dan Neuer, maar dat is wel een nihil verschil, denk ik.

Overigens vond ik Jappie bij Ajax ook gewoon heel sterk keepen, niet echt veel verschil met nu.. Al is dat t moeilijk te vergelijken is met 1 of 2 potjes per maand (bij oranje).
0 0
Web
Klopt, ik vind Ter Stegen en Oblak de besten nu
Neuer is na zijn blesure nog niet op zijn beste nivaue.
Ik vond Cillessen de laatste periode bij Ajax wat minder, toen hij Vermeer er uitspeelde was hij ook echt goed.
0 0
Ronaldinho020
Neuer kan naast leuk meevoetballen en uitkomen ook heel aardig keepen hoor?
0 0
kaashaas
Ofg topic: Onze spelers zijn op jonge leeftijd al verder dan jonge spelers van veel buitenlandse clubs omdat ze op jonge leeftijd al bij het eerste zitten.
De ligt is waarschijnlijk na korte periode direct inzetbaar voor een buitenlandse club.
De jong heeft mega veel talent maar de vergelijk met busguets begrijp ik niet want ik zie toch een hele andere speler met andere kwaliteiten. 100-120 is gewoon een mega bedrag.. maar niet gek want dit zijn exceptionele spelers.
0 0
Shardo
Leuk stukje open deuren, totaal geen nuttige info.
Cillissen +1
2 0
Bennyben
Dan zullen ze toch echt met goede bedragen moeten komen want voor 30 miljoen gaan ze niet weg
0 0
mistermiyagi
Barcelona had een veel beter contact moeten onderhouden met Ajax.

Het zooitje Barcelona spelers wat naar Ajax is gekomen is nou niet bepaald het wenselijke niveau.

Ze hebben leuke spelers gehad waar Ajax in sommige tijden sterk behoefte aan had gehad.

Ook krijgt jong top talent daar weinig de kans, beter om ze te verkopen aan een Ajax met een terug koop clausule.
2 0
Babayaka
O jij denkt echt dat barca een eventuele band aan gaat met een andere club om die club beter te maken? Ze doen het alleen maar om er zelf zo voordelig mogelijk op vooruit te kunnen gaan. Ze waren er ziek van dat Onana naar Ajax ging.
1 0
trodat4030
Zou graag Riqui Puig een jaar of 2-3 naar Amsterdam zien komen als Ziyech vertrekt. Maar die zie ik al jaren graag komen.. Eigenlijk al sinds die Future cup waar hij met slechts anderhalve pot in de benen werd uitgeroepen tot speler vh toernooi.

Das tenminste een échte 10 en geen Siem-kloon..
0 0
AjaxPassion
Hij is ook geen 10, maar een 8. Een 10 is een Ziyech of een Sneijder. Maar Ajax speelt niet echt meer met een 8.
0 0
insectenverdelg
volgens mij zal ook veel afhangen van het bod dat komt van Barca Jasper...
1 -1
OKP-AFCA
Met als gevolg dat het daarna toch weer afhangt van Overmars...
2 0
Radie125
Niet in de winter maar in de zomer de overstap maken denk dat we Max tussen de 100 en 120 miljoen krijgen voor deze spelers samen
2 -4
Van Reenen
Ik las tussen de 100 en 120 miljoen en dacht alleen voor De Ligt. Toen ik verder las, moest ik toch wel lachen om jou "aanname". Trouwens Max is alleen een eigennaam bij Verstappen, dus met een hoofdletter. Hert door jou bedoelde max is dus met een kleine letter. Heeft niets met Max te maken.
0 -1
Cisco2
Wat een enorme onzin zeg.

Max wordt wel vaker met een hoofdletter geschreven, niet alleen bij Verstappen. En "door jou bedoelde" is ook niet goed he. "Jou" is in dit geval een bezittelijkvoornaamwoord en wordt geschreven met een w er achter. Hetzelfde voor "jou aanname", ook een bezittelijkvoornaamwoord.

Dus voordat je iemand probeert af te branden, zorg dat je zelf je zaakjes op orde heb, knul.
2 -3
Lazell
Lekker bezig. Iemand 2x proberen te verbeteren en er dan 2x naast zitten.
0 0
Ajax2018
Knul jou is zonder w, hij had gewoon gelijk, bestel een cursus Nederlands knul!
1 -1
Minsc
Ha ha ha
0 0
trodat4030
Idd, ook bij Wöber :p

Overigens wel grote kans dat Max een hoofdletter kreeg door je autocorrectie (net zoals ik nu), wel mooie reactie verder haha!
0 0
Adios
Als we dan toch aan het muggenziften zijn, had je 'jou' ook wel als 'jouw' mogen schrijven. En 'het' in plaats van 'hert'.
2 -1
Ajax2018
Het is jou geen jouw damn ga studeren en heel snel!
1 -1
trodat4030
Het is ‘jouw aanname’ en ‘door jou bedoelde’. Dus misschien moet je zelf nog ff terug de bankjes in ;)
1 0
Ajax2018
Hij heeft het over ‘jou bedoelde’ dat is correct geschreven en het is ‘jouw aanname’
0 -1
trodat4030
Dat zeg ik toch? Overigens heeft hij het over beide.. Wel grammatica geleerd, maar niet leren lezen? :p

(Just fukking with u)
1 0
Ruff Rhythim
100-120M per speler ja...
1 -2