Strootman: 'Het ging vooral over De Jong'

FinnDekker, 18-10-2018 om 16:15, 17999 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Bij Olympique Marseille is men zeer gecharmeerd van Frenkie de Jong. Dat blijkt uit een interview van Kevin Strootman met Voetbal International. De Ajacied speelde een goede pot met het Nederlands elftal tegen Frankrijk in de Nations League, hetgeen de Fransen ook was opgevallen.

Strootman is blij met de doorkomst van de nieuwe lichting van Oranje, waaronder die van De Jong. 'Zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van Frenkie de Jong. Na het duel met Frankrijk kwam ik terug bij mijn club Olympique Marseille. Het viel mee met de reacties', doelt Strootman op de 2-1 nederlaag. 'Wel ging het vooral over Frenkie de Jong.'

'Ze wisten eerst helemaal niet wie hij was. Na die wedstrijd wisten ze dat wel', vervolgt de middenvelder van de Franse club. 'Ze vonden hem opvallend, hoe goed hij dat invulde, en vroegen aan mij waar hij speelde en meer over hem. Mooi.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
strootman karikatuur van een voetballer
0 -1
3*stars*3
Gister Wijnaldum en vandaag Strootman.
Hoijtink zal wel tandenknarsend toekijken....
1 0
wdeneush
https://regio-voetbal.nl/nieuws/frenkie-de-jong-op-weg-naar-eerste-profcontract
1 -1
DjibrilCisse9
'Slapen doet Frenkie nog steeds in zijn Feyenoord pyjama' Hahaha dat zijn geinige weetjes.
0 -1
Tomajax1990
Gelukkig zijn er nog ouders die hun kind voor het kwaad beschermd.
1 0
Pierre Heno
Die langdurige blessure heeft 'm genekt want hij kan / durft niet meer voluit te gaan. Logisch ook weer wel want hij verdient zijn brood met voetbal en dan is nóg een ernstige blessure meteen een forse financiële aderlating voor zijn toekomst. Een bijrol in Oranje is dus al de ( mooie) max voor hem.
1 0
Hagmag
Zal niet over Strootman gaan = grijze muis.
0 -3
trodat4030
Typisch Frans. De wereld draait om Frankrijk. Een half jaar lang gaat het in zo'n beetje elk zichzelf respecterende Europese sportkrant over de Ligt en Frenkie, maar in Frankrijk hebben ze geen idee wie hij is en gaan ze pas vragen stellen als ze ermee geconfronteerd worden.
5 0
Rik428
Mwah. Ik denk dat ze in Frankrijk gewoon niet elke week de Eredivisie op de televisie voorbij zien komen. Als er een wereldtalent in, pak 'm beet Wit-Rusland speelt komt die in Nederland voor het grote gros ook pas op de radar wanneer die tegen Oranje of Ajax of PSV in actie is gekomen.

Overigens blijft wel overeind staan dat Frankrijk een Francocentrisch grafvolk herbergt, maar dit vind ik daar dus juist weer níét per se een symptoom van ;)
1 -4
JesperOlsen74
Ajax heeft er alleen al dit seizoen aardig wat (mooie) potjes Europees voetbal opzitten. Dat staat los van de Eredivisie.
Beetje raar dat mensen die dagelijks met voetbal bezig zijn niet weten wie Frenkie is.
1 0
3*stars*3
Ik weet dat het volgens jou, pak m beet was maar NL/Ajax is toch iets anders dan wit Rusland en je vergelijking klopt daar dan niet.
Gewoon apart dat Frenkie gehele zomer op de meeste voorpagina’s stond van Spaanse kranten en dat ze in Marseille, niet weten waar deze gozer speelt.
Maar was mooi om te zien hoe hij vrij en blij speelde in zo’n grote en volle stadion en hoe zijn collega’s over hem praten.
0 0
geDaante
Heeft denk ik ook wel te maken met interesse van vooral grote clubs in die andere landen, zoals Barcelona/Spanje denk ik. Maar je zal ook zeker een punt hebben ;).
0 0
Stamstadam
Kevin komt tekort.
0 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Bij zijn vrouw?
0 0
FlyingDutchMan
Zo ziet zijn kop er wel uit :p
0 -1
VivaEspana
Binnenkort op Rtl4.. 'everybody loves Frenkie'.
1 0
Pieter14
Heel sportief van Kevin Strootman,een echte sportman.
Frenkie word nog veel beter,wij kunnen nog meer gaan smullen van deze oer Hollandse jongen.
Die een wereld voetballer is geworden
1 0
JanTa
Is ook geen schande om uit de basis gespeeld te worden door 1 van de grootste talenten van afgelopen decennia.
1 0
EricAjax1
helemaal als je een zwaar middelmatige speler als Strootman bent
2 -1
AJAIXIXIXI
Ik heb een flauw vermoeden dat De Jong niet naar OM gaat als je de concurrentie ziet haha. Daar gaan we nog een pot geld aan overhouden.
0 0
14Abdelhak14
Eigenlijk verassend sympathiek dat Strootman dit zegt over een directe concurrent die hem uit de basis heeft gespeeld. Hier klinkt bewondering uit ipv afgunst. Had het biet hoeven zeggen en werd ook niet naar Frenkie gevraagd.
Misschien is het toch een minder grote hork dan ik altijd gedacht heb.
12 0
Zuiderling
Wat moet hij anders ??
0 -7
Siemmie
Wat dacht je van gewoon niet beginnen over Frenkie?
4 0