[Update] Van Leer: 'Uit zijn verband getrokken!'

Benjamin van Leer heeft tijdens een vragenronde voor de NAC Kidsclub kritiek geleverd op de sfeer in de Johan Cruijff ArenA. De keeper, die dit seizoen wordt verhuurd aan NAC Breda, kreeg tijdens de fanmiddag de vraag of hij het bij NAC sfeervoller vindt dan bij Ajax.

'Ja. De ArenA is heel groot, daar heb je misschien wel evenveel echte supporters als bij NAC', wordt hij geciteerd door BN De Stem. 'Bij Ajax zijn veel toeristen, die je niet hoort. Hier heb je een kleiner stadion met alleen maar fanatieke supporters. Dan is het kabaal veel groter dan in een relatief saai stadion.'

Van Leer werd in de zomer van 2017 overgenomen van Roda JC. In Amsterdam was hij in het vorige seizoen tweede keeper achter André Onana, maar door veel blessureleed kwam hij nauwelijks in actie. Mede door die vele blessures zou hij voor dit seizoen zelfs derde keeper zijn en om die reden bood een verhuurperiode aan NAC Breda hem (tijdelijk) uitkomst.

Update - 10.45 uur (18 oktober 2018) - Uitspraken uit zijn verband getrokken

Benjamin van Leer heeft via zijn Instagram (story) laten weten dat de uitspraken die donderdagochtend verschenen in BN De Stem 'uit zijn verband zijn getrokken'. De doelman is geschrokken van alle ophef rondom zijn uitspraken. 'Ik, zo over Ajax praten? Nooit!', aldus de goalie.

Nouri, de belofte van Henk Spaan is nu verkrijgbaar via de AjaxShop.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Niet dat mijn mening echt telt aangezien ik (mede doordat ik in London woon) al jaren geen Ajax thuiswedstrijd heb bezocht maar in de jaren dat ik wel een seizoenskaart had viel het me altijd op dat er in de toenmalige Amsterdam ArenA veel "publiek" aanwezig is maar relatief weinig "supporters".
0 0
Murph
Is weer een incest product aan het minnen.
1 -1
Dastaan
Zou ik ook achteraf zeggen ezel! Jij hoort niet bij Ajax thuis. Als je je eigen prestatie nou eens verbeterd dan de schuld bij andere neer te leggen dan had Ajax je nooit verhuurd. Van mij mag je verkocht worden.
0 -8
Pierre Heno
In Breda is er geen flikker te doen dus zo'n stadionnetje zit daar elke week vol en bier nemen ze zelf wel mee. Maar de fans in de JC Arena verlangen strijd en aansprekend voetbal want in Amsterdam is genoeg anders te doen. En ja....net als bij alle grote namen in het wereldvoetbal willen toeristen ook graag die Ajax experience wel eens mee maken. Hoort nu eenmaal bij een grote club Benjamin.
1 -1
Ruff Rhythim
Niks mis met de binnenstad van Breda anders !
2 -3
afcasven1995
Tuurlijk is de sfeer in de Eredivisie niet geweldig, maar dat komt ook door het lage niveau van de competitie. Logisch dat er een andere sfeer is tegen Excelsior en Emmen dan tegen Feyenoord, Psv of Europees.

Hetzelfde gebeurd in Rotterdam en Eindhoven, maar Ajax ligt natuurlijk altijd onder een vergrootglas.

De Europese sfeer bij Ajax is door geen enkele club te evenaren. Dat weten de kakkies en lampjes ook, alleen zullen ze dat nooit toegeven.
2 0
MitsjollAjax
Wat hebben we toch veel huilie huilie "supporters ". Ik was in München en daarna bij az thuis. Ik schrok van de "sfeer" en dat bij een 5-0. Az supporters hoorde je nog meer dus er was niks aan gelogen geweest. Europees is het fantastisch maar in de eredivisie is het drama
8 -1
Lazell
Hij zegt het tegen een Kids Club, zodat kleine kinderen trots kunnen zijn op hun clubje. Maar er zitten er weer een paar met zand in hun vagina die iemand willen verketteren omdat hij wat kinderen probeert te pleasen.
7 -1
Schwalbino
Precies en BN De Stem knipt er een leuke soundbite uit omdat ze weten dat die prikkelend overkomt. En sommige fans happen dan.
2 0
3sterren
Hmmmmm, zou iemand mij kunnen uitleggen waarom ik heel vaak zoveel lege stoeltjes zie tijdens de thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena, terwijl volgens de officiële kanalen de wedstrijden zijn uitverkocht ...
0 -2
RaynoFischer
Seizoenskaarthouders die niet op komen dagen...
Die plaatsen staan dan al op verkocht
Sommige geven hun kaart dan blijkbaar niet ff door als ze niet kunnen of willen
0 0
3sterren
Bedankt voor je reactie.
0 0
MitsjollAjax
Bedrijf waar maatje van mij werkt heeft 4 kaarten en kwamen vorige keer niet binnen omdat ze nog de seizoenskaarten van vorig seizoen hadden. Die waren dus nog geen 1x gegaan. En dat voor 4x 400 euro.... geef ze dan weg
2 0
Hagmag
Dus we gaan er nu mee onder de krullen dat die brabo journalisten alles maar verzonnen hebben.
Meneer van Leer ontgaat heel veel zaken omdat hij met een veel jonger meisje het bed deelt, ene Lieke Martens.
Seizoenkaarthouders zijn dus "toeristen".
1 -6
Ozymandias
Inderdaad, die ouwe viezert met zijn negen maanden jongere vriendin...
1 0
trodat4030
Je weet dat die Lieke van de reclame niet de echte lieke is, toch?
3 0
FlyingDutchMan
Kon al moeilijk geloven dat onze Benji een pedo was!
0 0
Peterv13
Haha goede reactie :)
1 0
Wout1988
Scheelt maar half jaar
3 0
RaynoFischer
Van Leer is 26 en Lieke 25, veel jongen ja.... :P

En de media trekt wel vaker dingen uit z'n verband, dus niks nieuws dit.
7 -1
3sterren
Precies.
Ook niets nieuws dat er meteen als een groep hondsdolle wolven op de speler van het onderwerp wordt gesprongen, alsof die hun moeder of zus heeft besprongen.
Zooooo jammer al die zure primaire reacties ...
3 0
Mikey Stormram
Hij heeft op zijn Instagram Story al vertelt dat deze uitspraak uit z’n verband is getrokken. Al die sensatiejournalisten duiken bovenop een uitspraak tijdens een kindermiddag en maken er een groot circus van
9 0
RaynoFischer
Vond het al een raar verhaal en eigenlijk niet bij Van Leer passen...
2 -1
Rsv
Mooie foto, lekker grabbelen
2 0
Redrum
Wat voor bedoelingen hij hier ook mee heeft, het komt erg dom over om dit te zeggen. Dit kan opgevat worden als een sneer richting Ajax, maar ook als een treurige billenlikpoging richting NAC. Hoe dan ook, ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft bij NAC, want in de Arena zal hij nooit gaan keepen.
3 -1
trodat4030
Volgens mij komt NAC op 17 feb op bezoek. Zal me niet verbazen als ie dan gewoon keept in de Johan Cruijff Arena..
2 0
T to the M
Wat een gigantische onzin.
Het was een persmiddag voor kinderen, zou toch geen reet aan zijn als hij dan politiek correcte antwoorden zou gaan geven.
Overigens heeft hij zelf ook al gezegd dat deze uitspraken volledig uit z’n verband gerukt zijn. Maar als huurling zit je wat dat betreft sowieso in een lastig spagaat.
2 0
Ajaxamsterdam0485
Hij heeft op insta al geeeageerd dat hij nooit zo over ajax zou praten
4 -1
Mauroafca
De man. Ik zit inmiddels langer in het stadion dan dat deze gast tegen een bal aantrapt. Het feit dat ik mij niet wekelijks als een losgeslagen gek gedraag wil niet zeggen dat ik een 'Toerist' ben volgens mij. Lekker moven naar een andere club, drol.
2 0
KingRijkaardII
Het verschil tussen competitie en europees is inderdaad groot op de tribunes, maar laten we eerlijk zijn de spelers hebben ook een andere inzet/intensiteit tijdens een competitie of europese wedstrijd! Gek is dit dus niet!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Heeft die nooit een Entrada meegemaakt. Ajax wordt bejubeld om zijn fans, kleine 5000 in München die zelfs buiten het stadion te horen waren boven de thuisfans. Dat je tegen Emmen een andere sfeer ervaar dan tegen Pisvee of Feyenooit lijkt me logisch, dat is overal zo.
0 -2
Rebi1968
Dus de conclusie is dat als Ajax tegen zware tegenstanders speelt, de sfeer vanzelf groter is vanwege de spanning en het belang van de wedstrijd.
Dus logisch dat bij NAC de sfeer altijd groot is, want ze spelen alleen tegen zware tegenstanders. ;)
4 -1
Smiling
Onana, heeft onlangs ook kritiek geuit hierover, ook andere voetballers beamen de soms tamme sfeer tijdens de competitiewedstrijden .
Ik zou eigenlijk willen zeggen: "laten we het tegendeel bewijzen in de eerst volgende wedstrijden tegen een kleinere club (Go Ahead en Willem ll)..."
4 -1
Ammehoela
Dat zou inderdaad super zijn. Ben zelf fanatiek supporter en zit op Zuid 2. Ik baal er van dat de echte sfeer er maar niet inkomt bij de competitie wedstrijden. Als er een doelpunt valt is er misschien een paar minuten sfeer en dat was het.
3 0
Stone020island
Ja gast dat kan toch helemaal niet. Voor een potje go ahead of heracles ofzo ben je gewoon totaal niet nerveus ( terecht want er moet gewoon simpel gewonnen worden) waardoor je gewoon rustig dat wedstrijdje gaat kijken. Prima toch?
0 -2
standoodeman
Kleine groep op zuid 2 helemaal bovenin probeert er wel altijd nog wat van te maken
0 0
RonaldK
die toeristen betalen wel jou salaris!
2 -3
jeppas
Je kan het ook omdraaien. Ik heb zelf ooit een wedstrijd van Barcelona bezocht. Ook duizenden toeristen.. Misschien niet altijd ten goede van de sfeer, maar het geeft wel aan hoe groot de club is om te bezoeken. Dit heeft Ajax ook in iets mindere mate.
3 -2
jackwolf
In de Arena kolkt het in vergelijking tot Camp Nou op competitie wedstrijddagen.
1 0
Joop50
hij heeft het waarschijnlijk over jong ajax
2 0
Restored
Hij heeft gelijk, het contrast tussen CL en eredivisie wedstrijden is veel te groot. Tijdens eredivisie wedstrijden zitten er idd te veel toeristen en komen te weinig seizoenskaarthouders opdagen. Ook op de F-side zie je gewoon mensen weg gaan in de 80e minuut...
2 0
insectenverdelg
Zal proberen met iets meer in te houden tegen Benfica om t contrast wat kleiner te maken. :)
0 0
Murph
Dat kabaal bij NAC komt omdat het voetbal zo slecht is en dan ga ze maar schreeuwen en zuipen.
Vandaar die herrie Benja-
1 -2
insectenverdelg
je kan veel can NAC zeggen, maar t is vwel een echte club met een moo8 stationnetje met sfeer erin. Ook toen ze in de JL speelde kwamen ze allemaal trouw. Sterker nog ik denk dat ze loyalere supporters hebben dan die zichzelf op de borstkloppende gasten uit Roterdam Zuid
1 0
Murph
Waarschijnlijk een bal tegen zijn hoofd gekregen.
0 -3
NegentigMinutenLang
Van Leer probeert makkelijk te scoren door te zeggen wat ze bij NAC willen horen, maar ik ben meerdere keren bij wedstrijden van NAC geweest en ik kan je verzekeren dat dit niet het hele verhaal is. Wat je daar heel veel ziet is dat supporters de hele wedstrijd door aan het zuipen zijn, wat liedjes bij elkaar lallen maar eigenlijk geen moment bezig zijn met het spel van hun ploeg. Zelfs toen NAC nog om de Jupiler League speelde en het een play-off tegen Willem 2, dé grote rivaal, speelde, wat echt vergelijkbaar is met een beslissende wedstrijd om de eredivisie tegen Feyenoord bij ons. En natuurlijk, zet 10.000 aangeschoten supporters van welke club dan ook bij elkaar en je krijgt er echt wel wat sfeer uit, maar wat Van Leer niet zegt is dat men in Breda nauwelijks voor de spelers en het voetbal naar het stadion komt - “gewoon voor de gezelligheid”. Dan kan je je afvragen wie de échte toeristen zijn.
Klopt ook wel dat met name de wedstrijden tegen het rechter rijtje vaak minder sfeervol zijn dan andere, maar vorig jaar was het sowieso vaak minder sfeervol in het stadion door Nouri, het mislopen van Europees voetbal en slechte prestaties in de eredivisie. Dit jaar is dat gelukkig een stuk beter, al kan de sfeer tegen met name rechterrijtje-ploegen altijd beter. En natuurlijk slaat het nergens op dat er bij Ajax minder sfeermakende supporters zouden zijn dan bij clubs als NAC, kijk alleen al naar het uitvak, dat is bijna altijd overladen en maakt meer herrie dan de stadions waar ze in komen.
Lelijk natrappen van Van Leer, je zou denken dat de frustraties ergens anders vandaan kwamen.
3 -2
RedL
https://puu.sh/BMZl4/474d6b6ce1.png

fake news
1 0
NegentigMinutenLang
Je hebt gelijk, te snel / heftig gereageerd. De media houdt er natuurlijk van dit soort dingen op te stoken. Om de zoveel tijd lijkt wel iemand het nodig te vinden dit soort uitspraken te doen, en meestal slaat het nergens op, maar nu komt het van iemand die nota bene gehuurd wordt van Ajax. Gelukkig geeft hij zelf aan dat het uit zijn verband is getrokken.
0 0
marrene
Niet zo slim.
0 -1
altijdwelwat
Van Leer moet nog veel leren, op en buiten het veld. De Arena is ook veel te groot voor hem, prima keeper voor kleine stadions. Ons uitvak overstemt bijna in alle stadions het overige publiek.
4 -1
Juhaz02
In eerste instantie toen ik de eerste zinnen las dacht ik nog van: Ach het is maar een interview voor de kids club van NAC.
Maar vervolgens zeggen dat de kabaal groter is als in een relatief saai en groot stadion, dat doet voor mij echt af.
Dat is gewoon keihard kritiek leveren op de club en zijn supporters
En dan om te bedenken dat de uitsupporters van Ajax 9 van de 10 x nog beter te horen dan de zogenaamde thuissupporters.
Wat een lullo.
7 0
vakp
zogenaamde supporters is een beter woord
Dat hebben we vorig jaar gezien door het deel dat Ziyech heeft uitgefloten.
Dan weet je meteen wie er bedoelt worden
Die mogen er wel uit
2 -2
RaynoFischer
Ja toeristen zullen niet snel denken: "wij gaan ff naar NAC", veel buitenlanders zullen niet eens van het bestaan van die club weten :P

Grootste club van Nederland en ook met een naam in Europa/de wereld vergelijken met een provincieclub....
Zelf bak je er weinig van
4 0
ElBlanquito
Was zelf de de toerist die er het meest was.
Bij Roda liet hij goede dingen zien, maar de wedstrijden bij Jong Ajax en bij het 1ste in de voorbereiding was hij scht beroerd. Bij Nac maakt hij ook nog geen goede indruk. Achteraf was die keeper van VVV een betere keus geweest.
2 0
arigold
Blijf dan maar lekker daar Benjamin!
0 -3
Stibba020
Hij heeft gelijk, tijdens Champions League duels is de sfeer top maar daar buiten is het gewoon een dooie boel..
8 -1
ppierce34
"Bij NAC zijn veel krokettenvangers" Ja de Arena is heel groot en dus zitten daar veel krokettenvangers. Maar bij NAC staan minstens evenveel krokettenvangers in het doel. Ze hebben daar misschien wel meer frituurpannen maar hier is het vet gewoon relatief heter. Aldus B. van Leer
2 0
Verthongen
Wat ben je toch simpel als je zulke uitspraken laat citeren.
Nu heeft hij wel een punt, maar eerst zelf eens presteren zou hem sieren.

Voorlopig presteerd hij bij nac nog voor geen meter.
Blunders in kwadraad.... blijf gerust daar!
3 -2
Ajaxbrl
He Krul 2.0 in de bocht!
1 0
Mözil
Opsich ook wel logisch. Mensen die naar Ajax komen kijken komen vaak ook om voetbal te kijken (kwalitatief voetbal).:Bij NAC en dat soort clubs ga je toch niet om het voetbal, maar om je club zoveel mogelijk aan te moedigen om een wedstrijd over de streep te trekken.
0 0
Jarl1989
Oh dus bij Ajax hoeven we dat niet te doen want die “klaren dit klusje toch wel even?” Trokken ze soms maar een wedstrijd over de streep. Hadden we meer punten gehad...
2 0
Mözil
Dat is niet wat ik zeg, maar je gaat niet voor je plezier een voetbalwedstrijd van een NAC kijken. Natuurlijk moet je je team supporten, zelf sta ik ook het liefst de hele wedstrijd te schreeuwen, maar die mensen gaan niet om het voetbal die gaan enkel om een pot bier te drinken en een feest te maken
0 0
afcas
en toch heb ik dat nooit gesnapt. in mijn beleving ga je naar het stadion voor de sfeer. als je het voetbal goed wil zien kun je beter voor de tv gaan zitten. is goedkoper, je zit er dichter op in een juiste beeldhoek en je hebt herhalingen om het nog beter te zien. dus als je goed voetbal wil zien is dat in alle opzichten beter.
2 0
MSwertz92
Bij NAC is het gewoon de boeren discotheek in het weekend. Lekker met ze alle zuipen. Wij willen nog verwend worden. Het bier verwend hun.
0 0
3*stars*3
Niet slim van hem.
Beter gewoon politiek correct antwoorden en op naar de volgende vraag...
3 -1
gebruikersnaam
Hoezo is dit kritiek? Hij zegt eigenlijk niets raars en legt het prima uit.
4 -3
Tijndw
Ga eerst maar eens een paar balletjes tegenhouden. Pipo de Clown...
2 0
DeWijsneus
Kijk warme woorden. Altijd makkelijk weer terugkeren na zo'n verhuurperiode.
4 0
Ardoe
Op weg naar de uitgang. Presteert daar ook niet denderend en nu met deze uitspraken lijkt t erop dat hij dat ook prima vindt.
3 0
DeWijsneus
Zou inderdaad zo maar eens kunnen. Volgens mij geen verkeerde gozer maar vind dit wel vreemde uitspraken.
3 0