Ajax Vrouwen krijgen pak slaag van Lyon

Dit was het livetopic voor de wedstrijd tussen de Ajax Vrouwen en de vrouwen van het Franse Olympique Lyon. De bezoekers waren de winnaressen van de vorige editie van de Champions League, en dat was te zien in Amsterdam. Met liefst 0-4 kregen de Ajax Vrouwen op de broek. De kans om door te komen is daarmee nihil geworden.

Opstelling Ajax Vrouwen:

Kop; Most, Akkerman, Van Es, Roddik, Verhoeve; Bakker, Van der Linden, Salmi; Jansen, Lewerissa.

Wissels Ajax Vrouwen:

Dijkstra, Doorn, Munsterman, Bakker, Ubachs, De Sanders, Hendriks.

Opstelling Lyon Vrouwen:

Bouhaddi; Bronze, Renard, Bathy, Bacha; Christiansen, Kumugai, Majri; Van de Sanden, Hegerberg, Le Sommer.

Wissels Lyon Vrouwen:

Weiss, Simon, Marozsan, Azzaro, Cascarino, Fishlock, Laurent.

Doelpunten:

0-1 Majri (12')
0-2 Bacha (27')
0-3 Hegerberg (57')
0-4 Christiansen (89')

Bijzonderheden:

- Bij Olympique Lyon speelt de Nederlandse buitenspeelster Shanice van de Sanden.
- De Ajax Vrouwen kunnen vanavond rekenen op een uitverkochte Toekomst.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bky
Was dit nu die Keuken Kampioen divisie waar iedereen t over had?
0 0
Joseph
Geloof dat de dames vergelijkbaar zijn met de onder 15 ploegen, maar in de keuken zijn ze zeker beter.
1 -1
DeWijsneus
4-0 verloren? Kansloos in de CL?! Jol er uit en revolutie starten!!!1!
1 0
Mokum<3destad
Er is altijd wel een gaatje vrij voor de dames om te vullen. Prima dat dit hier zo op deze site open en bloot staat. Langzaam aan wennen we er wel aan, maar dat is ook lekker toch? In ieder geval accepteren we deze onderdanige rol van het vrouwen voetbal. Leuk voor hun, leuk voor ons. Doet niemand wat kwaad, lekker speels . We gaan ervoor, de bal vol in de kruising. Voor ieder wat toch?
0 -5
Ajax#1900
Hahaha tering zeg, hier heb je echt je hele ziel en zaligheid ingegooid
2 -1
Pierre Heno
Dat kun je wel stellen ja Ajax#1900. En dan dan moet de dvd nog uitkomen . Berg je dus maar!
0 -1
FlyingDutchMan
Marocszan zelfs op de bank bij die Fransen, luxe problemen..
1 0
Pierre Heno
Ajax 1 verloor niet zo heel lang geleden in eigen huis ook gewoon met 0-4 en 0-3 van Real Madrid en met 1-4 van Borrusia Dortmund. Ik vind het spijtig voor de dames want op eigen veld met zulke cijfers verliezen is altijd even slikken. Maar alle topspeelsters in Europa heeft Lyon onder contract staan dus tja.....daar valt niet echt tegen op te ballen en je verliest er 9 vd 10 keer van. Net als Ajax1 9 vd 10 keer van Real Madrid of Barcelona zal verliezen. Dat zijn nu eenmaal de wetten van het (over) betaalde voetbal. Bij de mannen is het de laatste jaren alleen maar Real Madrid die de CL Cup wint en dat is al knap saai, maar bij de vrouwen wint Lyon werkelijk àlles. Geen lol aan dus. Overigens waren de tegengoals vanavond wel tenenkrommend om aan te zien: een keeper die niet duikt, een muurtje waar zelfs een niet al te hard schot dwars door heen langs een grabbelende keeper het doel in rolt en een goal waar alle verdedigers elkaar stonden aan te gapen. De 0-4 was wel een aardige goal door het overstapje dat de hele Ajax verdediging meteen te kijk zette. Die 0-4 uitslag was dus beslist niet enkel en alleen aan het spel van Lyon te wijten maar vooral ook aan super geklungel bij de Ajax dames. Er valt dus nog wel het e.e.a. te verbeteren ja. Ik hoop dan ook dat ze zich in Lyon enigszins zullen weten te revancheren want vandaag hebben ze 3 van de 4 goals compleet weggegeven.
5 0
dutchusuk
Off topic, de Nederlandse vrouwen onder de 17 wonnen hun eerste poule wedstrijd met 16 - 0 dus misschien komen er talenten aan.
4 -2
ghouleseddik
Dat valt nog mee. Lyon wint vrijwel altijd met zulke ruime cijfers, en nog wel met meer.
1 0
fc Barcelona_ke
Lyon is een real Madrid van CL!! Gewoon kan je niks aan doen
4 0
Rik428
Lekker dat dit topic onder 'Bijzaken en geruchten' staat. Zo hoort het natuurlijk ook
6 -6
Nana999
Precies, al die gehersenspoelde huismannen die tegenwoordig onder de duim van hun vriendin zitten kunnen dit natuurlijk niet hebben. Maar bijvoorbeeld de onder 17 jeugd stelt nog meer voor dan dit vrouwenelftal, en die staan ook vrijwel altijd onder de bijzaken en geruchten. Goede keuze van AS om dus niet mee te gaan in die media trend om het vrouwen voetbal te hypen.
5 -1
Rik428
Het is idd nog steeds niet echt leuk om naar te kijken. De hype is vooral rond het Znederlands elftal, maar ik kan er toch niet met plezier naar kijken. De dames van Ajax zijn al helemaal vreselijk, ik zag laatst een stukje van een rondo in de warming up voor een wedstrijd, dat was echt gênant
2 0
ck69
Eens. Ik kan er ook niet naar kijken
0 0
Ajax#1900
Ik weet zeker dat er zo een aantal moraalridders gaan janken onder mijn post haha. En dat terwijl m'n meisje op redelijk hoog niveau speelt. Mijn ervaring is sowieso dat de meeste vrouwen meer kunnen hebben dan de 'mannen' van tegenwoordig met hun politiek correcte geneuzel.
3 -1
Red Devil
Dit niveau verschil is echt giga groot.
Ik hoop dat Lyon over 2 weken met een B-team speelt want anders staan er dubbele cijfers op het scorebord.
2 0
***1900***
Lyon wint bijna alles, en vaak met grote cijfers. Afgelopen half jaar hebben ze vaak met 5-0 of zelfs meer gewonnen. Geen schande dat je van hun verliest.
4 0
Stone020island
Gaat lekker dames hahahaha
1 -8
amthree
Gast ze speelden tegen de CL winnaar van de dames, geen schande om hier tegen te verliezen...
4 0
Nana999
Zo blijkt maar weer dat ze toch beter geschikt zijn voor andere balkunsten ;)
3 -3
Patajax
0-5 ofzo
0 0
Patajax
kansloos verlies denk ik
0 0
KingVince
Helemaal eens met Schmitz11! Ajax dames staan in de 8ste finale tegen de winnaar van de CL de afgelopen drie jaar, Lyon. Toekomst is uitverkocht, wordt uitgezonden. Promoten die hap. Is geen bijzaak, is iets om trots op te zijn ;)
7 -3
afcas
Is wel bijzaak voor de meerderheid. dat jij als individu er anders denkt maakt dan niet uit.
4 -3
Salamis
Ja voor mij niet eens bijzaak, ik vind het onzin. Het niveau is niet om aan te gluren en het vrouwenvoetbal wordt alleen om politiek correcte redenen zo gehypet. Ik kijk toch ook niet naar de amateurs, die zouden vermoedelijk ook met grote cijfers van de dames winnen.
4 -1
afcas
ja ik kijk alleen af en toe in deze topics omdat ik jarenlang samen heb gevoetbald met de broer van de keepster die nu speelde waardoor ik haar ook ken. verder interesseert het me ook vrij weinig.
0 0
Ajax#1900
Die media hype slaat nergens op idd. Niveau zal ongetwijfeld beter zijn geworden maar je gaat er met je gezond verstand niet voor de lol naar kijken lijkt mij. Ik vond het EK tegen vallen qua niveau iig. Vond het minder dan de hogere amateur niveaus.
2 0
ck69
Dat laatste is een understatement.. ik speel zelf 2e klasse en durf er gerust om te wedden dat we met minimaal 5-0 zouden winnen van zon dameselftal
0 0
nosrettep
Altijd weer dat machogelul. Bij hockey hoor je nou nooit klojo’s roepen dat ze met hun amateurelftal met gemak winnen van de professionele damesploegen.

Op een of andere manier is het bij voetbal zo dat vrouwen telkens maar vergeleken moeten worden met de mannen. Wat heeft dat nou voor zin? Er is nooit geld gegaan naar vrouwenvoetbal. De sport werd altijd uitgekotst door de macho’s. Bang dat ze een testikel kwijtraken als ze naar vrouwenvoetbal kijken. En diezelfde macho’s vinden het gek dat het vrouwenvoetbal qua snelheid, techniek en tactiek zich momenteel nog niet kan meten met mannenvoetbal.

Te treurig voor woorden.
0 0
Red Devil
Ziggo Sport moet deze wedstrijd gewoon op hun openkanaal uitzenden.
Hopen dat de meiden een goed resultaat eruit gaan slepen vanavond maar dat zal een hele kluif gaan worden.
3 0
AFCA0492
ziggo sport moet gelukkig helemaal niks. ziggo heeft op kijkcijfer hoogtepunten wel wat beters om uit te zenden mag ik hopen.
2 0
koenos1
Lyon is één van de betere Europese teams, toch?!
1 0
ram
Ja, vorig jaar de Champions League gewonnen.
1 0
Redrum
Dit toont toch wel het gigantische verschil in populariteit aan tussen mannen- en vrouwenvoetbal. Moet je je eens voorstellen dat Ajax straks de 1/8e finale CL speelt en er na 3 uur nog niemand hier op AS een reactie heeft geplaatst in het live-topic van die wedstrijd.
4 -1
lf87
Ja en dat je een kaartje voor 2,50 kan kopen wanneer ze tegen de huidige CL winnaar spelen
2 0
Schmitz11
Het staat ook onder bijzaken en geruchten, belachelijk @ASredactie. Ze spelen tegen de voormalig championsleague winnaar, hier begint het met meer aandacht geven aan de dames. Als jullie het niet serieus nemen, wie wel? Zijn gewoon onze dames!
10 -4
grensjager
Neemt er iemand damesvoetbal serieus? Dit is geen sport!
5 -5
jwbAFCA
Haha ik heb vrouwen voetbal nooit serieus genomen. Zal ook nooit gebeuren. Maar tis wel degelijk een sport. Net als het voor ons mannen een sport is! :p
3 -5
afcas
en waarom is dat belachelijk? of moet as voor ons gaan beslissen wat nieuws is? vrijwel niemand reageert ooit op een topic over de vrouwen hier. dan is het dus blijkbaar een bijzaak voor de mensen hier...
5 -3