[Update] 'Kan nog jaren mee op dit niveau'

FinnDekker, 23-10-2018 om 08:05, 70495 views, Voetbal Inside; De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Toby Alderweireld sluit een terugkeer naar Ajax in de toekomst niet uit. De verdediger, die nu nog onder contract staat bij Tottenham Hotspur, heeft wel een belangrijke voorwaarde bij een eventuele comeback: hij wil nog van waarde kunnen zijn.

'Zeg nooit nooit. Ik heb daar een fantastische tijd meegemaakt', vertelt Alderweireld, die acht jaar in Amsterdam woonde, in gesprek met Voetbal Inside. 'Ik ben een paar keer kampioen geworden, we hebben de derde ster veroverd, dat zijn mooie herinneringen. Er is wel een voorwaarde als ik terugkeer en dat is dat ik iets toe te voegen heb. Dat gaat niet met houten benen natuurlijk.'

Onlangs lieten de voormalig gastouders van Alderweireld nog weten te hopen op een terugkeer van de Belg bij Ajax. De verdediger heeft bij Tottenham Hotspur een aflopend contract en het is nog maar de vraag of deze verbintenis verlengd gaat worden.

Nederlands elftal

Met België speelde Alderweireld dinsdagavond tegen het Nederlands elftal en na afloop was hij positief over Oranje. 'Een frisse wind. Het is realistisch voetbal. Af en toe terugzakken en in de counter iets doen. Maar ook aan de bal was Oranje sterk. Het ziet er positief uit.'

Update - 08.05 uur (23 oktober 2018) 

In gesprek met De Telegraaf is Toby Alderweireld opnieuw ingegaan op een mogelijke terugkeer bij Ajax. 'Op dit moment in mijn carrière denk ik daar nog niet aan. Ik denk dat ik op dit niveau nog jaren mee kan', is het statement, waaruit blijkt dat een snelle hereniging uitgesloten lijkt.   'Het is natuurlijk dicht bij het thuisfront in België en ik heb een band met de club, want ik heb acht jaar bij Ajax gevoetbald. Maar bovenal zijn het mooie herinneringen.'

Samen met Tottenham Hotspur speelt Alderweireld woensdag in Eindhoven tegen PSV. Beide ploegen staan na twee duels nog op nul punten. 'We zullen top moeten zijn om daar punten te pakken. Het wordt zeker moeilijk. PSV wint thuis ook gewoon met 3-0 van Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Op iedere as 1 speler met internationale ervaring. Als Ajax dit voor elkaar kan krijgen en ook zo kan behouden, dan zou dit perfect zijn. Alderweireld of Vertonghen terug, Blind op het middenveld en Tadic voorin. Daar kun je de komende jaren nog mee vooruit, zou heerlijk zijn!

Maar realistisch gezien.. met Tadic hadden we een halve Ajax Fan. Met Daley iemand die z'n vader z'n halve leven bij Ajax heeft zien voetballen met grote successen. Ik denk dat dit 2 mooie treffers zijn, maar het zal in de toekomst moeilijk worden om dergelijke spelers aan te trekken.

Fingers crossed, misschien komt ie tot bezinning onze Toby.
0 0
theflyingdutchm
''bovenal zijn het mooie herinneringen'' aldus Toby. Nou als hij dat letterlijk zo heeft gezegd dan heb ik er een hardhoofd in dat hij ooit nog terugkomt.
0 0
ajax4ever01
Pak die Lozano en Bergwijn in de CL wedstrijd maar hard aan.
0 0
Ajax4proud
Ze mogen hard aangepakt worden, zolang ze Europees maar overwinteren. In maart zullen we zien wie het "beste" is.
0 0
Tikkiebreed
Beter niet! ten eerste is het gunstig als die lampen gewoon Europees overwinteren, ten tweede zou ik graag kampioen willen worden als de concurrentie op zn sterkst is!
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Juist!
0 0
Joseph
Op dit moment worden we niet ontzettend veel beter als we de Ligt voor Alderweireld ruilen, dus hij zal zijn niveau hoog moeten houden, wil hij een versterking zijn komend seizoen :)
0 0
Bky
Ah, nou mooi.

Kotarski;
Mazraoui - Alderweireld - Vertonghen - Tagliafico;
Van de Beek - Blind - Tadic;
Neres - Dolberg - Suarez.

Moet kunnen.
1 0
Oliveira
Als hij terug komt in hij in 1x de beste speler van de Nederlandse competitie, zelfs al is hij dan 32-33. Ik zou zijn terugkeer toejuichen. Maar we zien wel hoe het gaat lopen
1 0
Daminem
Volgend seizoen centraal duo met Wöber. Dan leeft Maxi helemaal op en kan Perr Schuurs rustig worden gebracht. Als Wöber dan 2 seizoen later vertrekt, dan Jan terughalen en Toby een mooie transfer naar de zandbak gunnen (als hij dat wilt). Dan hou je routine en talent in de as.
1 0
DS
Jan is al 31 he. Die had je afgelopen winter dan al moeten halen, als je Jan over 2 seizoenen gaat halen is hij zeker te oud.
1 0
DS
De dag dat De Ligt voor 80mln naar Barca gaat, moet overmars gewoon met een privé jet naar Londen om Toby persoonlijk op te halen.
1 0
Web
Dus niet te lang wachten
0 0
AltijdGelijk
Als Alderweireld nu komt is ie echt een baas!
0 0
Ajaxamsterdam0485
Meest bizarre gerucht: Ajax wil gundogan betrekken in deal met de jong
2 -1
Ferd
Siem dan toch hè?
0 0
Sterspeler
Die stap zou vanuit Gundogan totaal niet logisch zijn.
2 0
Joseph
Lijkt me een heerlijke versterking komende zomer, denk ook dat je de Ligt dan makkelijker kan overtuigen nog een jaartje te blijven. Anders is het een uitstekende vervanger.

Zou mooi zijn als we de afgelopen zomer een vervolg kunnen geven en we opnieuw een sterker team kunnen maken.
0 0
Kilum
in 2019 samen met Jan het centrum vormen. Kan Daley naar het middenveld.
0 0
Bjorn
Zie hem heel graag komen als De Ligt vertrekt.
0 0
JariHeijden
Dat zou geweldig zijn. Al zie ik Marc niet jaar in jaar uit dezelfde stunts uithalen als dit jaar met Tadic en Blind. Dat is niet realistisch. Maar aan de andere kant, misschien dat deze transfers van Tadic en Blind juist de deur opent voor andere spelers die het hier gemaakt hebben en nog niet over the hill zijn.

Dromen mag altijd. Soms komen ze uit! :-)
1 0
Sterspeler
Waarom niet? Dit jaar houd Ajax aan verkoop ongetwijfeld meer geld over. Deelname CL zal beslissend zijn. Vertonghen is ook transfervrij. Bij vertrek Frenkie een middenveld met Blind Beekie en Tadic zou geweldig zijn. Vertonghen en Alderweireld achterin? En anders Toby een jaartje later oppikken.
0 0
Hagmag
Hij wil iets toevoegen....
Nou, dat kan alleen maar als je topfit en nog niet over the hill bent.
Dan stel ik voor komende zomer van 2019 terug te komen naar Amsterdam.
Marc..... werk aan de winkel.
1 -1
AjaxAmsterdam
Ik lees alleen maar: " opvolger van de Ligt ".
Waarom niet gewoon samen in de verdediging volgend jaar?
3 0
Aeter
Omdat je dan twee rechtspoten centraal hebt staan.
1 -3
Joseph
Dat is nog nooit een probleem geweest.
1 0
trodat4030
Nou, het schijnt dat Wöber niet tegen psv speelde omdat TH dan 2 linkspoten in het centrum had staan en dat niet wilde, ik zie het verschil niet tussen 2 linkspoten en 2 rechtspoten.
4 -1
Holleeder87
Het schijnt dat over het algemeen rechtspoten meer met links kunnen dan een linkspoot met rechts.
0 -2
trodat4030
Ik vind Blind anders wel de uitzondering die de regel bevestigd. Geeft prima ballen met rechts. Doet hij liever niet, maar komt wel eens in de situatie en vind hem dat altijd zeer behoorlijk doen. Daarnaast zal ook een rechtspoot op LCV ‘gewoon’ 95 vd 100 ballen met rechts geven, dus ik zie nog steeds het probleem niet.
0 0
3sterren
Ik hoop dat je wel de goede keuze kunt maken bij het aantrekken van je schoenen ...
; )
1 0
Luie
Aan het duo Sanchez en de Ligt heb ik ook geen slechte herinneringen dus dat is geen probleem.
4 0
trodat4030
Dat was echter wel onder Bosz, niet onder TH.. Andere trainer, andere filosofie.
2 -1
MarkAFCA
Is straks 30 als zijn contract afloopt. Zou een ideale opvolger zijn van De Ligt natuurlijk. Dan moet je komend seizoen wel verzekerd zijn van CL voetbal (kampioen worden dus). Die jongen heeft zat keus. Aan de andere kant, zal Tadic ook hebben gehad...
0 0
trodat4030
Ook als we dit jaar kampioen worden zijn we niet verzekerd van CL. Pas het jaar erna (seiz 20/21) áls we in de top 11 van Europa eindigen dit jaar. Én dan moet de CL winnaar zich ook via de competitie plaatsen voor de CL. Dus zo heel zeker is dat allemaal niet. Ik denk dat zowel Ajax als PSV moeten overwinteren willen we een kans maken om die 11e stek veilig te stellen. Ik zie vooral PSV niet zomaar 3e worden en naar de EL gaan na de winter.
0 0
Ferd
Vergeet niet dat er volgend jaar heel veel punten wegvallen, en bij onze concurrenten niet
0 0
trodat4030
Kun je nagaan..
0 0
MarkAFCA
Oh shit dat is waar ook...
0 0
gi0vanni
Alderweireld is al een aantal jaren terug te vinden in het team van het jaar. Heeft vorig jaar een WK finale gespeeld dus die gaat naar een mooie club met veel centjes. De verwachting bij topspelers is dat ze rond hun 32e op z'n vroegst terug komen maar tussen de 33 en 36 is denk ik realistischer. Maar de vraag blijft inderdaad hoe fit zijn ze nog?
0 -1
Babangida83
WK- finale?
En kijk even hoe oud Blind en Tadic zijn.
1 0
gi0vanni
Blind en Tadic kun je niet terug vinden in het elftal van het jaar. Voor Alderweireld zal er veel meer interesse zijn als voor Tadic of Blind was. We hebben het hier over een nog grotere topspeler.
0 0
gi0vanni
Blind en Tadic kun je niet terug vinden in het elftal van het jaar. Voor Alderweireld zal er veel meer interesse zijn als voor Tadic of Blind was. We hebben het hier over een nog grotere topspeler.
0 0
trodat4030
De leeftijd zal niet direct het grote issue zijn, eerder het salaris. Ajax heeft dit seizoen 3 uitzonderingen gemaakt met Tadic, Blind en Ziyech (en met de veronderstelling dat het salaris van Ziyech aankomende zomer weer weg zal vallen wegens een transfer). Ik denk dat Ajax Hakim alleen daarom een upgrade heeft gegeven, niet met het idee om hem dat de volle restant van z’n contract (na dit seiz nog 2 jaar) te blijven betalen, maar met de gedachte om dat enkel dit seizoen te betalen en aankomende zomer flink te cashen (flinker dan afgelopen zomer, korter contract, maar duurder contract en dat bepaald mede de verkoopprijs).

Blind en Tadic houden gewoon hun monstersalaris tot het einde van hun huidige contract en het is echt maar de vraag of Ajax ruimte in de begroting heeft om een 3e monstersalaris voor langere tijd te blijven betalen. Vergeet niet dat Blind, Tadic en dan straks Alderweireld in hun geheel afgeschreven moeten worden omdat een transfer er hoogstwaarschijnlijk niet meer in zit voor hen. Voor Ziyech ligt dat anders en is zijn salaris veel beter te verantwoorden. Voordeel kan wel zijn dat Alderweireld transfervrij is en dat je geen transfersom hoeft af te schrijven zoals bij (vooral) Blind en in mindere mate Tadic.

Salaris moet binnen de begroting passen en hoe meer je uitgeeft aan ‘de grote 3’, hoe minder er overblijft om bijv 16 jarige talenten vast te leggen (moet ook allemaal passen in de begroting). En aangezien je dus niet verzekerd bent van dikke miljoenen uit de cl, kun je dat risico niet zomaar nemen. Je zou hoogstens kunnen werken met (forse) bonussen bij het behalen van CL groepsfase. Maar op voorhand kun je niet rékenen op cl. Er is een periode geweest (tussen pakweg 96 en 2010) waar de club dat wel deed en toen ging het heel hard bergafwaarts met de club op financieel niveau. Schreven we geregeld rode cijfers en smolt het spaargeld als sneeuw voor de zon (alleen Sulejmani heeft de club 25 milj gekost, in die tijd was dat eigenlijk onverantwoord).
0 0
gi0vanni
Dat was mijn hoofdpunt. Voor een gratis speler van zijn caliber zullen er veel clubs komen met centjes en dan is Ajax kansloos. Want het topsalaris van Ziyech is in het buitenland geen topsalaris. Ajax kan als clubs van het caliber pak weg Liverpool, Manchter City of Chelsea gaan bieden niet mee.
0 0
AJAIXIXIXI
How about now?
0 0
Vierendertigste
Toby topper!!!
0 0
ST
Graag! Ideale opvolger van De Ligt.
1 -4
Ajaxxxisdebeste
Waarom opvolger... samen in het centrum
1 0
Mokum31
Realistisch
Opvolger
0 0
mistermiyagi
Die staat nog te goed in de markt, kan miljoenen vragen bij een topclub.

Welke club wil geen gratis speler van zijn kaliber.
1 0
ajax4ever01
Kom komende zomer dan maar terug als de Ligt vertrekt
4 0
KlasseLasse
laat maar terug komen
1 0