Koeman looft De Ligt: 'Vind ik zeer knap'

ArthurV, 15-10-2018 om 19:40, 11455 views, Persconferentie |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Bondscoach Ronald Koeman heeft maandagavond op de persconferentie vooruitgeblikt op het aanstaande treffen met België. Afgelopen zaterdag wonnen zijn manschappen nog met 3-0 van Duitsland, waardoor het vertrouwen in de toekomst onder een groot deel van de Nederlanders flink is toegenomen.

Koeman is naar eigen zeggen niet verrast dat de stemming onder een groot deel van de Nederlandse bevolking is omgeslagen. Toch beseft hij dat zijn team nog een lange weg te gaan heeft. 'Als trainer probeer je ook wedstrijden te analyseren. Wat goed is en wat beter kan. Maar dat is ook een ontwikkeling van het team en dat heeft tijd nodig. Dat kan niet gelijk in allerlei opzichten.'

'We zijn niet verwend geweest de laatste jaren', vervolgt Koeman, waarbij hij doelt op de mindere prestaties van Oranje. 'Dus vind ik het ook begrijpelijk dat iedereen zo positief is. Dat ben ik zelf ook en dat willen we zien. Ik denk dat we zelf ook wel weten dat heel veel dingen beter moeten, maar de aanzet is er.'

De bondscoach geeft toe het begrijpelijk te vinden dat er een aantal jaar onvrede hing omtrent het Nederlands elftal. 'We kwalificeren ons twee keer niet voor een eindtoernooi, en daar moet Nederland wel bij zijn. Maar dat heeft ook te maken met de ontwikkeling van een aantal spelers.' Koeman haalt daarbij onder andere de groei van Ajacieden Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt aan. Met name over laatstgenoemde is de oefenmeester zeer lovend. 'Als je kijkt naar Matthijs, die zich na een moeizaam begin tegen Duitsland zo herstelt... En dat op negentienjarige leeftijd. Dat vind ik zeer knap. Iedereen kan een wedstrijd slecht beginnen, maar als je op die leeftijd al zo volwassen bent om dat af te sluiten met een goede tweede helft, dan vind ik dat knap', benadrukt de coach.

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Ben een beetje Koeman moe :p
4 -2
***1900***
Ja je KanMoe worden van Koeman.. ik begrijp het wel.
1 0
RaynoFischer
Ben eignlijk heel het interlandvoetbal moe, heb gewooon heel veel zin in Ajax ;)
3 0
gras
Dat is ook echt een reden waarom De Ligt zo'n talent is. Dat begin in oranje heeft Vlaar jarenlang parten gespeeld en zijn zelfvertrouwen aangetast. De Ligt was het na een paar weken kwijt. De Ligt evalueert met zijn omgeving, begrijpt zijn fouten, leert ervan en komt er sterker uit. Dat is bij elke slechte fase tot nu toe zo geweest. Zijn mentale fundament is gewoon van beton. En op beton kun je goed bouwen.
8 -1
Topteam
100% mee eens. de Ligt speelde echt niet goe, hij herpakte zich goed. Als je er mee omgaat zoals jij beschrijft, is het voor mij duidelijk! Een toptalent!

Ik denk dat we geluk hebben met het ek aankomende zomer, ze zouden zomaar kuunnen blijven om het Ek te halen. Ziyech zal weg gaan, maar de rest zou zo maar kunnen blijven.
Het is te hopen dat dolberg zijn niveau weer haalt en dat we een goeie vervanger voor ziyech kunnen halen.

of is het schrale hoop....
4 0
Schmitz11
EK komende zomer? Handbal misschien maar geen voetbal iig..
0 0
afcas
hij bedoelt dus dat er in de zomer misschien spelers bij de club blijven voor de zekerheid op speeltijd zodat ze bij plaatsing voor het ek hun basisplaats in het nationale elftal niet verliezen. dus dat we aankomende zomer profijt hebben van het aankomende ek.
0 0