Van Dijk: 'De Ligt doet mond open tijdens meetings'

BVeenstra, 15-10-2018 om 07:10, 31748 views, De Telegraaf | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Niet alleen bij Ajax, maar ook bij het Nederlands elftal laat Matthijs de Ligt zich op én naast het veld gelden. Dat vertelt Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk in De Telegraaf.

De verdediger van Liverpool heeft in het veld een goede klik met De Ligt, maar het gaat verder dan dat alleen. 'Ook buiten het veld communiceren we veel', zegt Van Dijk, die daarna met nog een positieve opmerking komt over de Ajacied. 'We hebben bij Oranje meetings, waarin Matthijs ook zijn mond opendoet. Dat is belangrijk. Iedereen moet zijn inbreng hebben, want we moeten het EK halen.'

Afgelopen zaterdagavond kende De Ligt in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland een moeilijke start en Van Dijk kan dat beamen. Toch zijn er ook complimenten voor de jongeling van Ajax. 'Hij heeft het heel goed opgepakt en uiteindelijk hebben we met z’n allen de nul gehouden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
zo dat is goed nieuws
1 0
shachalnur
Dit is noodzakelijke reactie en damage control van Virgil op de Freudian slip van Bergwijn na de wedstrijd over leiderschap in Oranje.
0 0
Stone020island
Ja tuurlijk doet hij dat. Dat kan ook als je zoveel kwaliteiten hebt. Dan wordt je gewoon serieus genomen. Kijk als pak em beet De roon of zoet ofzo iets zegt dan denkt iedereen van ja hou je muil maar gewoon
1 -1
Chesterson93
Goeie bijdrage.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Bijzonder nieuws de Ligt doet zijn mond open. Zo bijzonder dit. Is dit het niveau van voetballers tegenwoordig? Tuurlijk doet hij zijn mond open! hij is aanvoerder van Ajax!
1 -2
kweetniet
Pas maar op. Als je De Ligt niet behandeld als een 19 jarig kind dan krijg je hier minpunten.
0 -2
MickS
Ja hij begon ff niet lekker aan de wedstrijd. Iets wat elke speler wel eens heeft. Het overkomt de beste spelers in de belangrijkste wedstrijden.

Punt is, dat het jochie (dat is hij voor mij met mijn 51jr) zich herpakte en daarna een dijk van een wedstrijd neerzette. Dat is wat Matthijs zo goed maakt, dat hij dat kan. Dat kunnen, dat is het verschil tussen een goede speler en een (potentiele) wereldtopper.
1 0
zuidzuid
In het begin lette ie meer op Dumphries dan de Duitsers.

Toen die beter ging spelen was DL ook wat beter
0 0
zuidzuid
In het begin lette ie meer op Dumphries dan de Duitsers.

Toen die beter ging spelen was DL ook wat beter
0 0
kweetniet
Het had me zeer verbaasd als hij in zijn situatie niet zijn mond open zou trekken tijdens een meeting.

Hij zit inmiddels 18 interlands bij Oranje. Hoezo wat goed dat hij ook meepraat?
2 -4
Libero
17 (was 1x geschorst).
0 0
abi
Omdat hij ook maar 18 is, en ik kan heel goed begrijpen dat hij dan het gevoel heeft niet zijn mond open te trekken omdat iedereen (veel) ouder is. Hij heeft daar maling aan en dat is goed.
3 -1
kweetniet
Tja waar ligt de lat? Blijkbaar zie je hem nog als 18 jarige. Wat hij sowieso niet is. In mijn ogen is De Ligt een beoordeling op leeftijd allang voorbij.
2 -3
mvdk
Geen aandacht gehad vannacht? Sjonge zeg, jij zal wel een moeilijke zijn op je werk. Arme collega's. Of zit je in het leger?

Maar buiten dat. Iedereen maakt wel eens een foutje. Zelfs Ronaldo en Messi verliezen de bal wel eens knullig, maar doen vervolgens weer geniale dingen. Sergio Ramos, de verdediging van Bayern, Chiellini, ze maken allemaal foutjes!
1 -2
kweetniet
Is er reden om iets goed te praten voor De Ligt? Ik heb het totaal niet over fouten. Ik vind dat je De Ligt te kort doet als je hem nu nog als 19 jarige bekijkt.
1 0
Chesterson93
Maar dat is ie toch nog steeds? Hij mag ook uit de wind gehouden worden, Mbappé idem.
1 -1
Horrontelli
Klopt, hij is 19.
0 0
Dazoo
Koningskoppel. Groeit de komende jaren alleen nog maar in kwaliteit en groeit ook nog meer naar elkaar toe.
2 0
AjaxPassion
En dan heb je nog de Vrij en Aké. En daarachter nog Kongolo, Hoedt, Denswil, Rekik, Bruma, Martins Indy etc. etc. en evt. Daley Blind. Wat een bizar sterk bezette positie is CV voor het NL elftal.
0 0
KlasseLasse
van dijk maakte in het begin ook honderde fouten en de ligt nu ook een keet maja die is pas 19! ik ben echt heel trots op de ligt als je zo jong bent en zoveel speelt
3 0
Chesterson93
Dat “gezeur” op van Dijk van verschillende kanten .. heb het nu niet over jou. Maar de pers vindt het wel heerlijk om een wereldtopper te hebben die zij kunnen wijzen op een tekortkoming. Zonde
0 0