Blije De Jong: 'Altijd speciaal tegen Duitsland'

TZwagerman, 13-10-2018 om 23:55, 8067 views, NOS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Frenkie de Jong was opnieuw basisspeler in het Nederlands elftal en was mede daarom erg blij met de ruime zege op Duitsland. Het was voor de Ajax-middenvelder zijn comeback nadat hij er twee weken uitlag met een blessure.

'Het was voor mij de eerste keer sinds PSV-uit dat ik weer speelde. Ik heb wel een beetje half getraind en mijn conditie was niet top, dus ik merkte wel dat ik er eventjes uit ben geweest. Maar dit is natuurlijk top. Het was mijn eerste klassieker tegen Duitsland en als je dan 3-0 wint, kun je alleen maar blij zijn', zo zei De Jong na afloop van het gewonnen Nations League-duel met Duitsland bij de NOS.

De Ajacied begon voor de tweede keer op rij in de basis in Oranje, maar De Jong ziet zichzelf nog niet als een volwaardige basisklant: 'Het is niet zo dat ik hierheen kom met het idee dat ik al basisspeler ben. Ik zit er pas net bij natuurlijk.' Met de rol die hij van bondscoach Ronald Koeman toebedeeld krijgt, is de middenvelder gelukkig: 'Ik vervul een vergelijkbare rol als bij Ajax. Veelal in de opbouw en dat vind ik wel fijn. Ik hoop dat ik het goed invul en probeer te voetballen zoals altijd.'

De Jong kent zijn klassiekers: 'Alleen maar leuk'

Het was voor De Jong de eerste keer dat hij tegen Duitsland speelde. Desalniettemin blijkt de dribbelaar goed op de hoogte van de historie tussen Nederland en Duitsland als rivaliserende voetballanden: 'Tegen Duitsland is, van wat ik heb meegekregen, altijd een speciale wedstrijd. Als je die dan wint... Ik heb die echte klassiekers (in 1974 en 1988, red.) wel teruggezien en dat is alleen maar mooi. Ik weet dat de bondscoach ooit ook nog iets heeft gedaan met een shirt, haha. Die rivaliteit is alleen maar leuk en het is mooi dat we eindelijk weer eens hebben gewonnen van Duitsland.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ReinierAjax
@ Casca
@ Web

Ook in de spelsituatie van een wedstrijden is Frenkie weergaloos snel hoor en ben echt niet de enige die daar zo over denkt (zie hieronder mening Valentijn Driessen).

https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/116183/de-jong-ging-wijzen-zoals-cruijff-in-zijn-beste-dagen
0 0
Web
Zeg ik dan dat hij niet snel is?
Beter lezen
0 0
casca
De mening van Valentijn Driessen? Serieus????
0 0
Pieter14
@casca
je hebt het over frenkie Ajax psv
Frenkie hadden ze als back achter gezet,dat is niet zijn beste plaats,wat dacht je als ze Messi daar zetten of hij dan ook zo goed is als de plaats waar hij altijd speelt, ?????
je moet niet gelijk willen hebben te koste van de waarheid.
Jij lijkt wel een trol gekeken naar je reactie
0 0
casca
Frenkie als back????
Wie is hier nu de trol??
0 0
ReinierAjax
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/106708/douglas-cassierra-snelste-frenkie-supergoed
Frenkie heeft enorm veel startsnelheid.

Sprinttrainer Troy Douglas onder de invloed van Frenkie zijn snelheid met en zonder bal.
Na Cassiera zelfs de snelste uit een selectie met ook KLuivert
0 0
casca
Dan heeft hij die kwaliteit gisteren goed verborgen weten te houden. Maar goed, hij komt ook uit een blessure en dat zal beslist van invloed zijn geweest.
Bovendien is startsnelheid op een training zonder enige weerstand totaal iets anders dan in een wedstrijd met lopende medespelers en tegenstanders om je heen.
0 0
Web
De startsnelheid heeft niets te maken met lopende spelers te maken,
Die liggen al op snelheid. Dat is totaal wat anders
Frenkie is snel op de eerste meters ( startsnelheid ) dat word gemeten.
En dat heeft niets met weerstand te maken, word je in de wedstrijd vast gehouden op zo iets? Je kunt het wel trainen met weerstand door een gewicht vest of een autoband met ketting om je middel te maken.

Wat heeft hij nu eigelijk goed verborgen gelaten?
0 0
casca
Even relativeren met al die superlatieven over de Jong.
Vooropgesteld ben ik van mening dat de Jong nu wel tot de vaste kern van Oranje behoort maar zeker nog niet als redder des vaderlands beschouwd mag worden.
Op zich een interessante speler dus ga je zo iemand wat meer in de gaten houden dan anderen.
Wat tegen Duitsland opviel is dat hij toch nog een groot percentage betwistbare keuzes maakt. Balletjes brteed of terug waar ook een optie vooruit voorhanden was. Verder bezondigt hij zich tamelijk veel aan postbode voetbal wat tempo vertragend werkt.
Ook valt zijn gebrek aan startsnelheid op. Zijn zeer goede anticipatievermogen compenseert dat gebrek voor een deel.
De tweede helft liep de Jong er wat verloren bij en dat had waarschijnlijk te maken met zijn conditionele achterstand. Terecht door Koeman van het veld gehaald.
De Jong moet de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Potentiele wereldtop is hij nog lang niet en gelet op bovenstaande zal hij ook nooit het niveau van bijvoorbeeld Mbappe halen.
Maar nogmaals, voor Oranje wel een zekerheidje.
0 -4
***1900***
Nog geen potentiele wereldtop? Weet je wel wat potentie is? Potentie is niet iets wat zich ontwikkeld. De potentie is er of is er niet. In het geval van Frenkie is de potentie er absoluut. Zijn huidige spel is nog geen wereldtop, maar als hij zich blijft ontwikkelen komt hij er wel.
1 0
casca
Fout.
Niemand is in staat om het plafond van een speler volkomen juist in te schatten. Daarvoor zijn er teveel externe factoren van invloed.
Zolang een speler zich doorontwikkelt is er sprake van een potentie. En dat is dus een momentopname. Geen eeuwigdurende status.
0 0
Ajax1zalzegevieren
@ Casca
Frenkie speelde tegen PSV drie weken geleden voor t laatst en speelde gisteren in een Nederlands elftal in opbouw, dus zonder automatisme in de ploeg. En dan ook nog is, weliswaar uit vorm, maar tegen een wereldploeg als DL. Ik denk dat Frenkie Oranje op sleeptouw nam na de eerste moeilijke 20 minuten, hij eisde zoals gewoonlijk steeds de bal op en bracht voetbal, de Duitsers hadden nota bene continu een speler op Frenkie gezet om de angel uit Oranje te halen, desondanks had hij weer een paar mooie pasjes en acties. Je doet een wereld talent als Frenkie tekort door te zeggen dat het een zekerheidje is in Oranje...ik denk niet dat de hele wereldtop achter 'een zekerheidje van Oranje' aanzit... Je lijkt wel een trol :))
1 0
casca
Begrijpelijke reactie van een clubsupporter.
Een paar passjes en acties en ons aller Frenkie is weer wereldtop na een blamerende wedstrijd tegen de concurrent.
Valt me nog mee dat je Frenkie niet uitroept als de nieuwe godenzoon.
En dan dat puberaal gedrag over en trol wanner iemand en mening heeft die supportertjes zoals jij niet graag lezen..
Overigens leg eens het volgende uit: "hij eisde de bal op"???
0 -2
Web
Jij bent een beetje de wijsneus aan het uithangen.
Frenkie speelde gisteren behoorlijk, voor de rust heel goed, daarna iets minder, dat kwam mede dat hij er door een zat, zijn laatste wedstrijd was PSV uit, zo gek dus niet.
0 0
Godenzoon24
Over puberaal gedrag spreken en dan die laatste zin posten?????? Hypocriet (spel je dat zo?).
0 0
Ajax1zalzegevieren
"na een blamerende wedstrijd tegen de concurrent".
Je praat erg vijandig en hebt het over 'de' concurrent, het is toch 'onze' concurrent? Je bent duidelijk hier om te trollen..
Sterkte komende tijd boertje, zal je hard nodig hebben, want er komen mooie tijden aan hier in Am*dam onder aanvoering van Frenkie
2 0
Zuiderling
Blijf kijken dan ga je het vast nog wel een keer zien !!
1 0
Jarl1989
Wat een genot om naar te kijken. Hij speelt zo soepel en rustig. Altijd de voetballende oplossing en naar voren. Een sieraad voor het voetbal. Gisteren wederom een goede eerste helft. De 2e was heel Nederland minder en de Jong heeft natuurlijk een blessure gehad dus was op een gegeven moment op. Hoop dat hij nog een paar jaar bij Ajax blijft voetballen op het middenveld.
2 0
Web
Ik ben gisteren best geschrokken van De Ligt, wat begon hij slecht.
Hij herstelde zich wel iets, maar dat hij zo door de ondergrens ging, had ik nooit vewacht.
Werd soms kinderlijk uitgespeeld, en totaal geen rust aan de bal
Wel met overgave blijven spelen, een plus punt
2 -1
NouriVandeBeek
Jij had de illusie dat hij nooit meer een mindere wedstrijd zou spelen? Ik niet hoor, zeker niet op dit podium.
1 0
Web
Dat zeg ik toch niet. Zelfs Cruijff speelde mindere wedstrijden.
Maar het zag er zelfs een beetje lomp uit, en zo ver door de onder grens ben ik van geschrokken.
1 -1
Web
Ik speel hier dezelfde rol als bij Ajjax, veel al in de opbouw.
Dat is ook zijn beste positie, hij zakt van nature uit tussen de centrale verdedigers.
Kan ontzettend goed indribbelen, verliest onder druk zijn overzicht niet.
Waar hij wel aan moet denken is, dat dit niet voor iedereen weg gegeven is, hij gaf gisteren een paar ballen op de Roon, die daar niet zo blij van werd, want die heeft die rust niet.

Hopelijk zijn de Ajacieden die vinden dat hij op de verkeerde positie staat, ook eens doordrongen dat hij daar het beste is, vooral nu hij het zelf ook zegt
0 -1
Jelephi
Met de Roon naast je snap ik dat het lastig wordt
0 0
marrene
Speelde de eerste helft goed maar zakte in de tweede helft weg. Komt door het belabberde spel van Oranje na rust. De bal werd gewoon blind naar voren geschoten en ze liepen alleen maar terug. Zo haal je het voetbal eruit en dan loop je alleen nog achter de tegenstander aan. Dat is niet het spel van Frenkie. Onder de streep toch de beste middenvelder gisteren. Wijnaldum sloft maar wat en deed buiten zijn doelpunt niks goed en De Roon schoffelt links en rechts wat. Als iedereen fit is moet Blind op 6 en Frenkie samen met Pröpper het middenveld completeren.
1 -2
Web
Toch eens beter inschatten tegen wie je speelt?
Je kunt tegen een ploeg van dat kaliber zo maar niet je wil opleggen, en dominant spelen, bovendien zat Frenkie er door, en kon hij de opbouw niet meer goed uit voeren
Gisteren win je met 3-0 van Duitsland, met soms goed spel, maar ook mindere periodes.
Wat moet je dan doen? Met overgave spelen, willen winnen,en dat uitstralen.
En dat deden ze erg goed. Ook hele mooie counters gezien

Echt te gek voor woorden dat jij tot deze conclusie komt, zal wel met inzicht te maken hebben, en er waren er weer heel veel, die dat ( niet ) of willen zien hier

En niet naar Frank Snoeks luisteren, wat is dat een drama, die heeft een totaal verkeerd beeld van de wedstrijd, en die man lult er een onzin uit, te gek voor woorden.
2 0
mistermiyagi
Het is nog wat zoekende naar de juiste balance op het middenveld en in de verdediging.
Dit Nederlands elftal staat er nog lang niet. (alleen Depay, Virgil,de Ligt zijn zeker van een basisplaats)
Persoonlijk tel ik daar straks een Frenkie bij op.
2 0
Litmanen85
tja heb al maanden geleden gezegd bouw NL rond deze jongen.
0 -1
FlyingDutchMan
Speelde weer lekker, goed bezig deze knul!
4 -1