Bergwijn: 'Of Appie trots zou zijn? Zeker weten'

BVeenstra, 11-10-2018 om 09:10, 11966 views, ELF Voetbal |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Steven Bergwijn denkt dat Abdelhak Nouri trots op hem is nu hij bij het Nederlands elftal speelt. De twee zijn van kinds af aan goede vrienden. 'Appie is als familie', benadrukt Bergwijn in gesprek met ELF Voetbal.

'We kennen elkaar vanaf de F’jes bij Ajax. Zeven waren we toen we bij elkaar in het team kwamen', zegt de PSV-aanvaller. Vrijwel iedere vriend of kennis van Nouri deed zijn verhaal over zijn band met de Ajacied, maar Bergwijn hield zich eigenlijk altijd 'op de vlakte'. 'Wat Appie betreft: ik hou het liever bij mezelf. Bij de mensen die wij goed kennen. Ik praat veel met zijn broer Mo. Als ik wat kwijt wil, dan bel ik hem.'

Bergwijn zelf is bezig aan een goede periode bij PSV en om die reden zit hij nu ook bij het Nederlands elftal. Of Nouri daar trots op zou zijn? 'Zeker weten', zegt de ex-jeugdspeler van Ajax. Bergwijn speelde tot de C1 samen met Nouri bij Ajax. Verder werden ze nationaal straatvoetbalkampioen op de Dam en het tweetal ging zelfs eens discoschaatsen op de Jaap Edenbaan. Na het vertrek van Bergwijn naar PSV bleven ze elkaar bellen, dagelijks. 'We speelden gelukkig nog wel samen in de Oranje-teams', zegt Bergwijn tot slot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hakkie
Kwalitatief doet Oranje niet onder voor Duitsland. Er is vernieuwd en voornamelijk vanuit de clubs. Koeman heeft dat goed gezien en stelt een team op dat een afspiegeling is van de ontwikkeling in Nederland. Vond hem geen goede clubcoach, maar als bondscoach doet hij het goed.
0 0
Stamhoofd
Toch zonde dat deze jongen nu bij PSV speelt en niet bij ons..
5 -1