Bergwijn: 'Of Appie trots zou zijn? Zeker weten'

BVeenstra, 11-10-2018 om 09:10, 10190 views, ELF Voetbal | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Steven Bergwijn denkt dat Abdelhak Nouri trots op hem is nu hij bij het Nederlands elftal speelt. De twee zijn van kinds af aan goede vrienden. 'Appie is als familie', benadrukt Bergwijn in gesprek met ELF Voetbal.

'We kennen elkaar vanaf de F’jes bij Ajax. Zeven waren we toen we bij elkaar in het team kwamen', zegt de PSV-aanvaller. Vrijwel iedere vriend of kennis van Nouri deed zijn verhaal over zijn band met de Ajacied, maar Bergwijn hield zich eigenlijk altijd 'op de vlakte'. 'Wat Appie betreft: ik hou het liever bij mezelf. Bij de mensen die wij goed kennen. Ik praat veel met zijn broer Mo. Als ik wat kwijt wil, dan bel ik hem.'

Bergwijn zelf is bezig aan een goede periode bij PSV en om die reden zit hij nu ook bij het Nederlands elftal. Of Nouri daar trots op zou zijn? 'Zeker weten', zegt de ex-jeugdspeler van Ajax. Bergwijn speelde tot de C1 samen met Nouri bij Ajax. Verder werden ze nationaal straatvoetbalkampioen op de Dam en het tweetal ging zelfs eens discoschaatsen op de Jaap Edenbaan. Na het vertrek van Bergwijn naar PSV bleven ze elkaar bellen, dagelijks. 'We speelden gelukkig nog wel samen in de Oranje-teams', zegt Bergwijn tot slot.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hakkie
Kwalitatief doet Oranje niet onder voor Duitsland. Er is vernieuwd en voornamelijk vanuit de clubs. Koeman heeft dat goed gezien en stelt een team op dat een afspiegeling is van de ontwikkeling in Nederland. Vond hem geen goede clubcoach, maar als bondscoach doet hij het goed.
0 0
chuckie88
Echte Ajax speler... jammer dat het zo gelopen is... voor Ajax ook... net als Malen
2 -1
JGCS
Fantastische speler en met een geweldige mentaliteit. Had hem liever bij ons gezien dan Justin. En dat vond ik al voordat Kluivert moeilijk ging doen. Vind Bergwijn technisch beter en behendiger dan Kluivert. Over de mentaliteit hoef ik het denk ik niet eens te hebben.
3 -3
Bennyben
Bergwijn is ook een slappe zak, hij heeft zich laatst afgemeld voor jong oranje met een smoesje. Snap niet dat Koeman hem nog oproept het moet allemaal gaan zoals bergwijn en zijn pappie willen en anders haken ze af.

Precies dezelfde mentaliteit als kluivertje
2 -3
kweetniet
Bergwijn was de eerste wedstrijd erna nog steeds niet soepel. Dus er was wel degelijk iets aan de hand.
1 -2
3*stars*3
1e wedstrijd erna was volgens mij ADO en als hij niet soepel zou zijn, zou hij nie 90min spelen terwijl PSV al comfortabel met 0- 5/6 voorstond.

Is erg vaak voorgekomen dat spelers an dat schijten zich opeens afmelden voor nationale teams maar KNVB lijkt het allemaal best te vinden...
0 0
chuckie88
Ben Bergwijn fan , maar die blessure was een soort van wraak op zijn niet verkiezing voor Oranje... die blessure was absoluut fake...
1 -3
Fairsquare
Man man man.. speculeren, oke. Je twijfels hebben mag. Maar om het dan te brengen als feit alsof je gesproken hebt met Bergwijn zelf en hij het je toe heeft gefluisterd.. doe maar niet.
0 0
kweetniet
En dat weet jij van zijn lies omdat je zijn vriendin bent?

In ieder geval een Oscar voor Bergwijn als hij rolvast de naweeën van de blessure fakete tijdens de gehele daaropvolgende wedstrijd. En applaus voor jou dat je het desondanks allemaal door had. Dikke plus, nee toch niet.
0 0
casca
Welja, laten we even op de speculatieve toer gaan.
Er is overleg geweest tussen KNVB Medische Staf en die van PSV. Gezamenlijk is besloten om Bergwijn terug te sturen vanwege liesklachten.
0 0
Stamhoofd
Toch zonde dat deze jongen nu bij PSV speelt en niet bij ons..
5 -1
kweetniet
Het is de vraag of hij het gered zou hebben bij Ajax. Dat staat los van de kwaliteiten bij hemzelf of bij de opleiding. Soms komt een karakter bij de ene club wel tot bloei en bij de andere club niet. Dat zegt ook niet dat de ene club/opleiding beter is dan de ander. Gewoon anders.
8 -1
MSwertz92
Helemaal gelijk maar als het alleen om kwaliteit ging had ie t wel gered denk ik. Goede speler man die Bergwijn.
2 0
Bullmajor
Hij heeft nooit willen vertellen waarom hij weg is gegaan. Daar ben ik toch eigenlijk ook wel benieuwd naar.
1 0
WheermolenFC
Ruzie tussen Trustfull en zijn vader, die een positie in het veld en meer speeltijd voor Bergwijn eiste. Heeft toendertijd uitgebreid op ajax.netwerk gestaan.
3 -1
AFCAMM
Stond volgens mij niet bij dat het over Bergwijn ging, en destijds waren er rond meer spelers wat ‘problemen’, toch?
1 0
casca
Verhaal van Trustfull, ja.
Klopt van geen kanten. Die vent was met de O14 volkomen verkeerd bezig door op die leeftijd al puur op resultaat te spelen en gaf de voorkeur aan fysiek sterkere spelers.
Er was toen veel onrust in die selectie en niet alleen Bergwijn maar ook anderen wilden vertrekken.
Vader Bergwijn trok terechte conclusies en haalde zijn zoon weg bij deze incompetente trainer voor jeugdselecties.
2 -1
mvdk
Misschien voelde hij zich gewoon een PSVer...
2 -2
Jelephi
Goed verwoord
1 -1