Van de Beek bewust en kalm onder titelrace

SJvanveen, 07-10-2018 om 19:46, 4651 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek is zich er van bewust dat Ajax geen puntenverlies meer kan lijden in de titelrace met PSV. Dit weekend wonnen beide ploegen opnieuw en een two-horse race lijkt te zijn ontstaan. 

'PSV doet het ook goed', is Van de Beek, die zondag scoorde tegen AZ, allereerst lovend tegen de NOS. 'Wij moeten blijven winnen en kunnen ons niets meer permitteren. Maar het seizoen is nog lang en er kan nog veel fout gaan bij beide ploegen. Wij moeten gewoon winnen en naar onszelf kijken.' 

Ten Hag

Erik ten Hag stelde op de persconferentie na afloop van Ajax - AZ dat hij niet per se gelooft in een race tussen enkel Ajax en PSV. De coach van Ajax vindt sommige teams in de Eredivisie erg sterk en middels ontwikkeling en goede scherpte kunnen ook zij punten afsnoepen van de clubs uit Amsterdam en Eindhoven. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik baal nogsteeds over PSV Ajax.
Niet omdat ik denk dat t hele kampioenschap ermee vergeven is. Niet omdat ik nogsteeds wakker lig van de keuzes die Ten Hag toen heeft gemaakt.
Maar gewoon omdat ik het zo ontzettend onnodig heb gevonden. Die 3 en vooral 2 zo stomzinnige tegendoelpunten. Overschatting, dat is het op de eerste plaats geweest.
En dan al dat gelul over de tactisch suprieure van Bommel. Dat krijg je dan ook nog voor de kiezen.
PSV met lange halen op Luuk. PSV met passieve backs. PSV met druk op de 2de bal. Wow.
En ik zal wel te weinig credits geven aan PSV, maar ik kom toch niet verder dan dat ze puik verdedigd hebben met zn alle..
Wat ik moeilijk vond om te zien was dat Ajax vooral in de 2de helft tactisch niets wist te veranderen, geen breedte in het spel kreeg. Maar ik begrijp anderzijds best dat Ajax toen al lang en breed geknakt was. 3-0 achter tegen een Eindhovense muur.
Doodzonde gewoon. Het enige wat ik mooi vond aan die pot was om te zien dat de traditionele tegenstellingen tussen de clubs geheel vertegenwoordigd werden. Je leest vaak over het aanvallende PSV. PSV kan ook prima aanvallen natuurlijk met een paar goede spelers en veel scorend vermogen. Maar in die wedstrijd zag je de aard van het PSV beestje wel heel duidelijk. Zelfs bij 3-0 voor in eigen huis was de hoofdzaak de wedstrijd dood te maken. En dat mag, en dat kun je slim noemen en zo, maar dat zie Ajax in de Arena toch echt niet doen.

Nogaals, doodzonde.
1 0
Ozymandias
Als ik Ten Hag was zou ik wel even met Vd Beek om de tafel gaan om uit te vinden of de uitspraken van zijn zaakwaarnemer waren gedaan met de goedkeuring van Vd Beek. Als dat het geval was zou ik duidelijk maken dat dit niet de manier is waarop Vd Beek van zich moet laten horen en dat hij alleen een basisplaats kan veroveren door zijn voeten (en niet zijn zaakwaarnemer) voor hem te laten spreken.
3 -2
Schwalbino
Er zijn maar een paar basisplekken (Onana, Zyech, Tadic, Blind, De Ligt).
0 0
NoPants
Tagliafico, mazraoui, en frenkie hebben mits fit ook altijd een basisplaats.
0 0
Marvolo
Welke ploegen buiten Ajax & PSV zijn er dan in godsnaam sterk?
3 0
ETM
En toch zal geheel puntverliesvrij blijven voor beiden een lastige opgave blijven. Dat is ook t mooie aan voetbal. PEC zal t es enorm op de heupen hebben en Ajax of PSV zal es hebben dat niet draait. Of, er zal es een pot zijn dat de kansen er niet ingaan en een zondagsschot wel. Het is wel zo dat momenteel een echt linke subtopper lijkt te ontbreken. Daarom hoop ik altijd dat de Vitesse's en AZ's (ook Feyenoord dus) wel goed bezig zijn.
0 0
Ozymandias
Als je de beste achttien Eredivisie spelers die niet bij Ajax of PSV spelen bij elkaar raapt heb je misschien een selectie die net de strijd met Ajax en PSV kan aangaan. En zelfs dat betwijfel ik eigenlijk ten sterkste.
0 -1
ETM
Probeer dat team eens samen te stellen.
Ben gewoon benieuwd.
0 0
TimAFCA
Wow, nu je het zegt ja. Had ik niet eens aan gedacht. Best triest eigenlijk voor de competitie, maar voor ons als club zeker niet.
2 0
Marvolo
Dan kom je met de beste spelers van Feyenoord, Vitesse en AZ en dat is echt heel erg weinig. Ik zie daar niet snel spelers die ik bij Ajax zou willen hebben, Berghuis wellicht en van AZ in de toekomst Boadu en Stengs. Maar verder?
2 0
Stamstadam
Heracles Almelo
0 0