Mazraoui: 'Ik heb die knop omgezet'

NielsOpdam, 25-09-2018 om 12:20, 9749 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Noussair Mazraoui heeft in de jeugd een mentale knop om moeten zetten om te staan waar hij nu staat. De rechtsback vertelt dat hij het roer om moest gooien, omdat 'trainers niet zo van spelers houden die het laatste woord willen hebben.' Ook spreekt Mazraoui, in gesprek met Ajax.nl, over Abdelhak Nouri. 

'Als kind besefte ik niet dat je soms ook serieus moest zijn', begint Mazraoui. 'Die knop kon ik niet omzetten. Dan was ik de hele dag aan het ouwehoeren en dan ging ik na de training nog steeds grappen maken. Ik heb de knop omgezet. Als ik dat niet had gedaan, dan had ik hier nu niet gestaan. Qua gedrag, qua koppigheid. Ik was altijd een speler die het laatste woord wilde hebben. Waarom weet ik niet. Maar dat heb ik veranderd, want trainers houden daar niet zo van.'

Ook vertelt Mazraoui over zijn goede vriend Nouri, met wie hij elf jaar lang de jeugdopleiding bij Ajax doorliep. 'Het is mooi om Appie op deze foto te zien. Ik heb het echt een plaats kunnen geven. Mensen zeggen vaak dat tijd geneest. Het is nu al een meer dan één jaar geleden. Eén ding is zeker: ik vergeet Appie nooit en blijf iedere dag aan hem denken.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Mazraoui is eigenlijk onze 6e middenvelder, vult het rechtsback redelijk in en had al lang voorbijgestreefd moeten zijn door Kristensen of Orejuela.

Speelde zondag niet zo sterk maar hij zou de kar niet in eerste instantie moeten hoeven trekken. Voor hem is het natuurlijk ook heel anders om naast Matthijs te staan dan naast Frenkie. Zo'n positioneel misverstand als bij de 3-0 gebeurt waarschijnlijk niet met je aanvoerder.

Het is nu 2 dagen later en ik snap Ten Hag echt nog steeds niet. Ik ben geen hater, wens die man minimaal 3 prijzen per jaar toe met Ajax maar wat een kutopstelling. Geen weerbaarheid achterin, geen beweging op het middenveld, Neres op links voor voorzetten op de niet-fitte spits..

Frenkie de Jong is een geweldige voetballer die het spelletje heel goed ziet, maar loopt bij 2 vd 3 tegengoals verkeerd. Schöne en Eiting staan 15 meter daarvóór in een zone waar het tempo zo hoog is dat ze niets creeren, terwijl Frenkie zich daar juist kan onderscheiden.

Frenkie achterin is volgens mij een noodgreep, die alleen zin heeft als je tegen een mindere tegenstander speelt en met 1 controleur. Zet hem aub gewoon op het middenveld. Blind RCV tot Matthijs terug is, in de zwaardere wedstrijden kan hij naar het middenveld ipv Schöne.

Waar we vroeger Veltman RB hadden hebben we nu Mazraoui, die wel kan opkomen. Tagliafico is aanvallend ook niet slecht. Matthijs is redelijk goed aan de bal en met Wöber ernaast hebben we echt meer dan genoeg balgevoel achterin om vlot de middellijn over te komen. Zelfs Onana kan goed voetballen.
Verdedigende kwaliteiten zijn echter ook belangrijk in die linie.
0 0
Nadoriano
Een van de zwakste schakels in dit elftal samen met blind en eiting
8 -7
Aeter
Och kunnen we ophouden met dit gezeik na een kutpot tegen PSV? Het was simpelweg een collectief falen, gebrek aan inzet van de hele selectie. Andere poppetjes op die plekken had geen verschil gemaakt.
3 -3
Ajax#1900
Er zijn weer tal van nieuwe gebruikers bij gekomen die niks anders doen dan janken. Dat hoort er helaas een beetje bij. Was tijdens die verloren oefenwedstrijden in juli ook zo.
3 -2
Hagmag
Ten Hag mag vertrekken, is ongeschikt.
2 -2
gras
Ik ben sowieso niet kapot van Mazraoui als back, al ben ik een van de weinigen. Aardige jongen, redelijk vaardig aan de bal, maar verdedigend zwak, amper felheid en aanvallend geen rendement.

Natuurlijk kan hij zich nog ontwikkelen, maar als back zou ik liever een ander type zien.
2 -1
Jelephi
Het wad een collectief falen waarbij enkele spelers volledig door de mand vielen. Die hebben op iets hoger niveau tegen degelijke tegenstanders niets te zoeken. Dat mag echt wel gezegd worden.
0 -1
Adios
eergister misschien, maar normaal gesproken een prima rechtsback. Ook over Carel en Daley ben ik het niet met je eens, in balbezit zijn ze fantastisch en zonder bal zijn ze ook niet slecht
1 -1
gi0vanni
Knap hoe hij zich in het eerste heeft gespeeld. Met een juiste instelling en talent zit hij nu mooi bij Ajax. En iemand verliezen is heel lastig. Maar vaak als je nog jong bent en het gaat om een erg geliefd persoon dan kost het meestal meer tijd om door te gaan. Knap dat hij het een plek heeft gegeven. Nouri zou ook willen dat iedereen door gaat, hoe moeilijk het ook is. Het leven gaat door.
1 0
FlyingDutchMan
Als je een paar jaar geleden beweerde dat Mazraoui nu een basisplaats had in het eerste van Ajax, werd je met spoed opgenomen.. Bizarre ontwikkeling en hij mag al trots zijn met de route die hij heeft afgelegd, bikkel is hij wel!
3 0
gi0vanni
Zeker vooral als je ziet dat hij eerst niet eens in aanmerking kwam voor een contract. En ook omdat het eigenlijk niet eens zijn positie is.
1 0
afcas
je bedoelt rechtsback waar hij gewoon stond voordat hij bij jong kwam?
0 0
gi0vanni
Klopt maar bij Jong was hij een middenvelder. Alleen kan hij dat bij Ajax 1 vergeten. Dus heeft zich maar op RB gericht. Omdat hij daar een basisplaats heeft maar hij speelt liever op het middenveld. Ben fan van hem maar hij moet nog stappen maken. Dat zou wel eens kunnen lukken want hij heeft laten zien dat hij potentie en inzet heeft.
Er zijn wel meer spelers die niet op hun eigen positie spelen.
0 0
trodat4030
Soms wel, maar echt niet altijd hoor. Heeft echt overal wel gestaan behalve spits volgens mij. 6, AM, op de vleugels, CV (toen hij eenmaal lengte kreeg).. Ook rechtsback, dat klopt. Ik zag hem in de A2 voor t eerst op rechtsback en heb hem vanaf de B2 zien spelen, dus om nou te stellen dat het een back is is overdreven.
0 0
Radie125
mooi om te lezen fat mentaliteit o zo belangrijk is. De jeugd voorbeelden geven
2 0