Drietal Ajacieden stuk slordiger in passing

BVeenstra, 24-09-2018 om 14:10, 12148 views, Ajax Showtime | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Een drietal spelers van Ajax heeft zondagmiddag in het uitduel met PSV een veel lagere passzuiverheid gehaald dan gemiddeld. Noussair Mazraoui, Daley Blind en Lasse Schöne leden beduidend veel meer balverlies door mislukte passes dan normaal gesproken.

Gemiddeld scoren Mazraoui (86,3 procent), Blind (91,1 procent) en Schöne (91,6 procent) prima wat betreft hun passzuiverheid, maar tegen PSV ging dat beduidend minder. Mazraoui (76,3 procent), Blind (80 procent) en Schöne (81,8 procent) verloren de bal vaker dan normaal.

Mazraoui gaf in totaal 38 passes, waarvan er zo'n tien niet aankwamen. Bij Blind, die 75 passes gaf, kwamen vijftien passes niet aan. Schöne leverde met zijn passes zes keer balverlies. Zijn collega-middenvelder Carel Eiting bleef rond zijn gemiddelde van 82 procent hangen. Tegen PSV gaf hij 86 passes, waarvan er vijftien (17,4 procent) werden ingeleverd.

Opvallend genoeg waren er ook spelers die een hogere passzuiverheid haalden dan normaal. Frenkie de Jong, die normaal op het middenveld staat, heeft een gemiddelde van 92,9 procent, maar scoorde zondag als centrale verdediger een passzuiverheid van 97,4 procent. Ook Hakim Ziyech deed het beter dan normaal. Gemiddeld komen 78,3 procent van zijn passes aan, terwijl dit percentage tegen PSV 85,1 was.

Passzuiverheid Ajax


De cijfers wat betreft de passzuiverheid bij Ajax. In de kolom 'Tegen PSV' staat tussen haakjes het aantal geleverde passes. In de vierde kolom staat aangegeven of de spelers beter of minder scoorden wat betreft hun passzuiverheid. Sommige verschillen zijn te verwaarlozen en krijgen daarom een =. De cijfers zijn afkomstig van WhoScored.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Nota bene - alle drie spelers die het veld voor zich hebben. Statistische gegevens zonder context ... in voetbal vaak verward met het begrip ‘analyse’. #telraam
0 0
ChelseaMan
Schone..33 passes..lachwekkende voetballer.
1 0
Jelephi
Wat verassend allemaal zeg. Ik ga niet eens in op de positionering van deze drie. Dat was nog waardelozer
2 -1
kweetniet
Wat zeggen de cijfers over de meerwaarde van de pass? Een vrijstaande medespeler rustig bereiken voegt weinig toe. Die ene domme pass waar een tegendoelpunt uit voortkomt ten opzichte van de vijftien risicoloze passes zie je niet terug in deze cijfers.
2 -1
Remark
Op zich heb je gelijk, maar wel effe doorredeneren dan. Een vrijstaande speler rustig bereiken die er vervolgens wél iets mee doet (de bal in het doel rossen bijvoorbeeld) voegt wel degelijk iets toe. Wie iemand met een absurd hoge passzuiverheid als Frenkie in de gelederen heeft (en niet alleen risicoloze korte passes, maar ook loepzuivere lange), dient ervoor te zorgen dat de ontvangers van hetzelfde kaliber zijn. Tadic en Ziyech, hoezeer ze ook op handen worden gedragen, zijn dat NIET, en zeker niet tegen een tegenstander als PSV die ze het leven zuur maakt. Slappe hap is 't, ondanks die stoere praatjes, en met name Tadic. Wat liep ie weer te sjokken en te mokken. Ajax loopt al jaren te dromen, en niet alleen op 't veld. NUL karakter, en als we er es eentje hebben die dat wél heeft, wordt ie weggehoond, zoals mijn favoriet Nick Viergever. Heb je die gezien, afgelopen zondag? Dát is karakter, en hoezeer ik PSV ook haat en baalde van die afgang, door Nick was ik toch een beetje blij.
Is er hoop? Ja, maar niet met Ten Hag. Zowel Ajax als Oranje waren op hun best toen een bullebak de scepter zwaaide: Rinus Michels, Louis van Gaal. Ik krijg het haast niet uit m'n strot, maar ik denk dat 't zondag anders was gelopen als we van trainer hadden geruild. Een schuitvol softies heeft een etterbak als v.Bommel nodig aan 't roer.
0 0
AjaxPassion
Hahaha, wat een belabberd stukje. Wat wil je hier nou mee zeggen BVeenstra? Wat is je conclusie?

Je had net zo goed kunnen zeggen: Alle statistieken, behalve goals, in het voordeel van Ajax. Inclusief passzuiverheid! 8 spelers deden het beter of even goed als hun gemiddelde!!!
1 0
Aeter
Hartstikke leuk die passing statistieken, maar daar win je de wedstrijd niet mee. Kijk eens naar duels en hoeveel er verloren werden.
1 0
AjaxPassion
Kijk eens naar de tactiek van Ten Hag die hopeloos faalde tegenover die van PSV bedoel je?

Je weet dat Ajax een team is die het juist níét van de duels moet hebben? Ajax moet uit de duels blijven.
4 0
Jelephi
Sssssst. Niet te hard want dan word je uitgelachen hier
1 -1
kweetniet
De keren dat Ajax in Eindhoven won gingen ze juist wel de duels aan. Misschien een idee voor de volgende keer?
2 0
Jelephi
Nee, die keren had je beton versus extreembeton voetbal. Dit jaar heeft PSV gewoon een heel goed team. Hun aanval is beter dan onze. In potentie zeker
1 -4
D4nny
Vindt je? Als je met Tadic - Dolberg - Neres speelt heb je het (in potentie) toch wel goed voor elkaar.

Moeten het spelletje gewoon makkelijk maken en de poppetjes op de juiste plaats neerzetten zonder dat je voetbal als hogere wiskunde gaat zien.
3 0
Jelephi
Hun aanval is in potentie beter omdat de compacte bezetting veel beter is. Dan kan je blijven proberen maar daar gaat zelfs diego costa of Ronaldo geen verandering in brengen.
0 -2
AjaxPassion
Je bedoelt die hersendodende jaren onder de Boer waarbij betonvoetbal zijn hoogtijdagen beleefde? Dat waren toch die jaren waarin je met krap 70 puntjes kampioen werd?

Nee dank je, doe maar niet!!!
2 0
Joseph
Heeft alles met het middenveld te maken, van Schone weten we al lang dat hij op dit niveau zijn spel niet kan spelen en het is natuurlijk lachwekkend dat Ten Hag Eiting een betere optie vindt dan Donny.
Verdediging kan de bal niet kwijt en middenveld verliest vaak de bal, allemaal logisch als je zo speelt als Ten Hag. Frenkie blijft een fenomeen, komt uit op 97% zegt alles over zijn kwaliteit. Maar die jongen hoorde gewoon op het middenveld zijn duels uit te vechten!
1 -1
Schippie
Eiting speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd, maar zelfs dan zie ik een hogere passzuiverheid dan Donny. Begrijp Ten Hag dan wel...
1 0
Sterretje73
Speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd ? Man die werd volkomen overlopen door zowat alle PSVers. Niet zijn schuld maar die van de trainer. Je weet dat PSV altijd volle bak druk geeft en dan zet je zo’n jonkie erin die prima kan ballen maar gewoonweg nog te weinig inhoud heeft om het tegen dit geweld op te nemen. Een grote blunder van ten Hag maar die wil daar weer niks van horen...
1 -2
Cor020
Een trainer die Frenkie zo misbruikt moet per direct de Arena verlaten. Defensief worden we kwetsbaar, het middenveld speelt zonder hersens en de voorhoede ontvangt nooit een splijtende assist. Treurig Ten Hag.
2 -1
Joseph
Ten Hag gaat zeker niet weg, ze hadden hem deze zomer dan weg moeten sturen, want Bosz was toen al vrij. Dat zou betekenen dat er koppen moeten rollen en dat gaat niet gebeuren bij Ajax.
Ten Hag zit er nog tot het einde van het seizoen.
0 -1
AjaxPassion
Wat had het voor verschil gemaakt als vd Beek speelde i.p.v. Eiting dan? Leg eens uit? Donny heeft een matigere aanname en pass dan Eiting, is minder in de kleine ruimte.
1 0
Joseph
Donny heeft onder Bosz laten zien op hoog niveau te kunnen spelen als 6, ik vraag me dus af wat daar niet duidelijk aan is?
Schone en Eiting konden samen niet wat Donny in zijn eentje kan, de 6 rol invullen. Overigens kan je daar ook prima Frenkie neerzetten.
Eiting heeft misschien een betere aanname en pass dan Donny, maar door zijn nog lage handelingssnelheid komt het op dit niveau nog niet uit de verf, dan is Donny gewoon sterker.
0 -1
AjaxPassion
Dat is natuurlijk bullshit. Wanneer heeft vd Beek dit laten zien? In een nietszeggend potje in de EL tegen Luik, met Nouri voor zich? Oprechte vraag overigens, dus ben benieuwd hoe je dit ziet!

PSV is (met de tactiek die beide ploegen gisteren hanteerde) compleet andere koek.
0 0
geDaante
Zegt natuurlijk erg weinig, het is maar op welke spelers veel druk wordt gezet, hoeveel tijd ze dus krijgen, op welke positie ze spelen, hoe de afspeelmogelijkheden zijn etc.
0 0
blava
Elke tegenstander zet in ieder meer druk op de minste spelers van een team. betekent meer foute passes. Wat dat betreft klop het overzicht wel.

Ik snap niet dat Schone de laatste weken zo bejubeld werd. Hij speelt risicoloos, zijn hoekschoppen zijn matige, verdedigend is hij het zwakke punt en kampeert het liefst rond de middenlijn. Ook zijn passes zijn meestal risicoloos. De aanwezigheid van de Ligt verbloemde het zwakke verdedigen van Schone.

Met v.d. Beek heeft Ajax een extra wapen. A
0 -1