Drietal Ajacieden stuk slordiger in passing

BVeenstra, 24-09-2018 om 14:10, 13079 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Een drietal spelers van Ajax heeft zondagmiddag in het uitduel met PSV een veel lagere passzuiverheid gehaald dan gemiddeld. Noussair Mazraoui, Daley Blind en Lasse Schöne leden beduidend veel meer balverlies door mislukte passes dan normaal gesproken.

Gemiddeld scoren Mazraoui (86,3 procent), Blind (91,1 procent) en Schöne (91,6 procent) prima wat betreft hun passzuiverheid, maar tegen PSV ging dat beduidend minder. Mazraoui (76,3 procent), Blind (80 procent) en Schöne (81,8 procent) verloren de bal vaker dan normaal.

Mazraoui gaf in totaal 38 passes, waarvan er zo'n tien niet aankwamen. Bij Blind, die 75 passes gaf, kwamen vijftien passes niet aan. Schöne leverde met zijn passes zes keer balverlies. Zijn collega-middenvelder Carel Eiting bleef rond zijn gemiddelde van 82 procent hangen. Tegen PSV gaf hij 86 passes, waarvan er vijftien (17,4 procent) werden ingeleverd.

Opvallend genoeg waren er ook spelers die een hogere passzuiverheid haalden dan normaal. Frenkie de Jong, die normaal op het middenveld staat, heeft een gemiddelde van 92,9 procent, maar scoorde zondag als centrale verdediger een passzuiverheid van 97,4 procent. Ook Hakim Ziyech deed het beter dan normaal. Gemiddeld komen 78,3 procent van zijn passes aan, terwijl dit percentage tegen PSV 85,1 was.

Passzuiverheid Ajax


De cijfers wat betreft de passzuiverheid bij Ajax. In de kolom 'Tegen PSV' staat tussen haakjes het aantal geleverde passes. In de vierde kolom staat aangegeven of de spelers beter of minder scoorden wat betreft hun passzuiverheid. Sommige verschillen zijn te verwaarlozen en krijgen daarom een =. De cijfers zijn afkomstig van WhoScored.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Nota bene - alle drie spelers die het veld voor zich hebben. Statistische gegevens zonder context ... in voetbal vaak verward met het begrip ‘analyse’. #telraam
0 0
ChelseaMan
Schone..33 passes..lachwekkende voetballer.
1 0
Jelephi
Wat verassend allemaal zeg. Ik ga niet eens in op de positionering van deze drie. Dat was nog waardelozer
2 -1
AjaxPassion
Hahaha, wat een belabberd stukje. Wat wil je hier nou mee zeggen BVeenstra? Wat is je conclusie?

Je had net zo goed kunnen zeggen: Alle statistieken, behalve goals, in het voordeel van Ajax. Inclusief passzuiverheid! 8 spelers deden het beter of even goed als hun gemiddelde!!!
1 0
Aeter
Hartstikke leuk die passing statistieken, maar daar win je de wedstrijd niet mee. Kijk eens naar duels en hoeveel er verloren werden.
1 0
AjaxPassion
Kijk eens naar de tactiek van Ten Hag die hopeloos faalde tegenover die van PSV bedoel je?

Je weet dat Ajax een team is die het juist níét van de duels moet hebben? Ajax moet uit de duels blijven.
4 0
Jelephi
Sssssst. Niet te hard want dan word je uitgelachen hier
1 -1
Joseph
Heeft alles met het middenveld te maken, van Schone weten we al lang dat hij op dit niveau zijn spel niet kan spelen en het is natuurlijk lachwekkend dat Ten Hag Eiting een betere optie vindt dan Donny.
Verdediging kan de bal niet kwijt en middenveld verliest vaak de bal, allemaal logisch als je zo speelt als Ten Hag. Frenkie blijft een fenomeen, komt uit op 97% zegt alles over zijn kwaliteit. Maar die jongen hoorde gewoon op het middenveld zijn duels uit te vechten!
1 -1
Schippie
Eiting speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd, maar zelfs dan zie ik een hogere passzuiverheid dan Donny. Begrijp Ten Hag dan wel...
1 0
Sterretje73
Speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd ? Man die werd volkomen overlopen door zowat alle PSVers. Niet zijn schuld maar die van de trainer. Je weet dat PSV altijd volle bak druk geeft en dan zet je zo’n jonkie erin die prima kan ballen maar gewoonweg nog te weinig inhoud heeft om het tegen dit geweld op te nemen. Een grote blunder van ten Hag maar die wil daar weer niks van horen...
1 -2
Cor020
Een trainer die Frenkie zo misbruikt moet per direct de Arena verlaten. Defensief worden we kwetsbaar, het middenveld speelt zonder hersens en de voorhoede ontvangt nooit een splijtende assist. Treurig Ten Hag.
2 -1
Joseph
Ten Hag gaat zeker niet weg, ze hadden hem deze zomer dan weg moeten sturen, want Bosz was toen al vrij. Dat zou betekenen dat er koppen moeten rollen en dat gaat niet gebeuren bij Ajax.
Ten Hag zit er nog tot het einde van het seizoen.
0 -1
AjaxPassion
Wat had het voor verschil gemaakt als vd Beek speelde i.p.v. Eiting dan? Leg eens uit? Donny heeft een matigere aanname en pass dan Eiting, is minder in de kleine ruimte.
1 0
Joseph
Donny heeft onder Bosz laten zien op hoog niveau te kunnen spelen als 6, ik vraag me dus af wat daar niet duidelijk aan is?
Schone en Eiting konden samen niet wat Donny in zijn eentje kan, de 6 rol invullen. Overigens kan je daar ook prima Frenkie neerzetten.
Eiting heeft misschien een betere aanname en pass dan Donny, maar door zijn nog lage handelingssnelheid komt het op dit niveau nog niet uit de verf, dan is Donny gewoon sterker.
0 -1
AjaxPassion
Dat is natuurlijk bullshit. Wanneer heeft vd Beek dit laten zien? In een nietszeggend potje in de EL tegen Luik, met Nouri voor zich? Oprechte vraag overigens, dus ben benieuwd hoe je dit ziet!

PSV is (met de tactiek die beide ploegen gisteren hanteerde) compleet andere koek.
0 0
geDaante
Zegt natuurlijk erg weinig, het is maar op welke spelers veel druk wordt gezet, hoeveel tijd ze dus krijgen, op welke positie ze spelen, hoe de afspeelmogelijkheden zijn etc.
0 0
blava
Elke tegenstander zet in ieder meer druk op de minste spelers van een team. betekent meer foute passes. Wat dat betreft klop het overzicht wel.

Ik snap niet dat Schone de laatste weken zo bejubeld werd. Hij speelt risicoloos, zijn hoekschoppen zijn matige, verdedigend is hij het zwakke punt en kampeert het liefst rond de middenlijn. Ook zijn passes zijn meestal risicoloos. De aanwezigheid van de Ligt verbloemde het zwakke verdedigen van Schone.

Met v.d. Beek heeft Ajax een extra wapen. A
0 -1