De Boer duidelijk: 'In Nederland Ajax of niet'

BVeenstra, 24-09-2018 om 11:25, 12811 views, Studio Voetbal |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frank de Boer sluit niet uit dat hij in de toekomst nog eens aan de slag gaat bij Ajax. De oefenmeester zit na zijn ontslag bij Crystal Palace in september 2017 zonder club en wacht rustig af of er een geschikte club komt.

'In Nederland is het Ajax of niet', maakt De Boer duidelijk bij Studio Voetbal. 'Niets ten nadele van andere clubs, maar ik zie mezelf alleen maar trainer zijn van Ajax. Op dit moment heb ik geen trek in een andere club, al kan dat veranderen.'

De Boer kreeg onder meer aanbiedingen uit Saudi-Arabië en China, maar de oefenmeester ziet het niet zitten om daar aan de slag te gaan. 'Ik kijk liever naar Spanje en Duitsland. Dat lijkt me interessant, maar het moet wel kunnen. Over een paar weken zal de carrousel wel beginnen als clubs in paniek raken', verwacht De Boer.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
Bosz komt in de winterstop terug let maar op. Overmars had vd zomer niet voor niets een onderonsje met Peter.
1 -1
Rudolph J
Ok
1 0
ram
Held
1 0
Pharp
Alle respect voor de Boer, belangrijke kampioenschappen, echter was het voetballend ‘niet om aan te gluren’. Geen enkele verrassing in het spel en juist ten Hag heeft het lef om openingen te creeeren door positiewisselingen. Natuurlijk heeft hij het materiaal, maar vooral ook de lef om hier aan vast te houden.

Tegen PSV miste Ajax de Ligt, alleen vervang je hem niet zomaar. Naief om de Jong daar neer te zetten, dat denk ik wel.

Mag de Boer terugkomen? Zeker wel, alleen niet als hoofdtrainer. Afgelopen zondag is Ajax door het ijs gezakt., niet alleen de trainer, maar ook de spelers die op moeten staan in de grote wedstrijden.

Ajaxfans, het was even slikken, maar dit seizoen gaan jullie weer genieten....
0 0
EVH
Ik houd mijn hart vast ...
1 -2
TontoKarnaggel
Altijd een dubbel gevoel als ik FdB zie langskomen. Natuurlijk een echte Ajacied en een ok gozer, maar ik krijg nog steeds nachtmerries als ik aan het voetbal tijdens zijn laatste seizoenen denk. Ook zijn aankopen waren een verschrikking maar in hoevere was hij daar nou weer verantwoordelijk voor? 4 kampioenschappen is natuurlijk prima maar als je dan weer ziet met hoeveel punten die zijn behaald. Was dat nou knap of hadden we gewoon mazzel dat psv nog slechter was. twijfel,twijfel....
1 0
Lewis Hamilton
Als het aan mij ligt, begint hij morgen.
2 -4
EVH
Ja maar niet bij AJAX
2 0
Babangida83
Niet echt chic om zich daar nu op dit moment over uit te laten.
1 -2
Hagmag
Ten Hagmag vertrekken.
Frank, bereid je vast maar voor, maar dan wel met attractief voetbal en niet alleen maar balletjes breed en tikkies terug.
2 -4
MarcOndertwix
Kom jij ook weer, met die kut ''Hagmag'' grapjes van je
1 0
CruyffFootball
Of niet.

Doei.
1 -2
kaashaas
Tis is simpel ... okey, je kan als coach verkeerde keuzes maken door eiting op te stellen de jong met blind in de verdediging te zetten... ok kan gebeuren.. maar als je na de wedstrijd zo stellig bent dat je dit volgemde keer weer zo zou doen dan heb je echt een mega plaat voor je kop.
Als Erik dit niet had gezegt had ik het gezien als een uitwedstrijd tegen een goede tegenstander waarvan je uit van kunt verliezen. Nu heb ik weer het gevoel dat ik naar een clown zit te kijken.

Frank de boer ... respect .. met veel minder matriaal en veel jeugd 4 x kampioen.

Het voetbal werd steeds lelijker en was inderdaad soms niet om aan te gluren maar met zijn middelen toen der tijd heeft hij het voortreffelijk gedaan. Vergeet niet dat hij de hele selectie ook nog uit de wind gehouden heeft met de toen spelende bestuurlijke poppekast.

Ik ben er 100% van overtuigd dat Frank met deze selectie wel aanvallend en atractief voetbal kan spelen. Ook 100% overtuigd dat hij tegen psv wel een goed uigebalanceerde elftal had opgesteld. Of hij terug moet komen.. niet nu .
We hebben een trainer en ik hoop dat hij gaat slagen.
Rust in de tent en doorpakken...
1 0
Red Devil
De de Boertjes kunnen beter eens op spraakles gaan zodat ze leren om woorden en zinnen helemaal uit te spreken.
Het buitenland is wel uitgekeken op de Boer denk ik maar misschien zijn er Oostenrijkse of Zwiterse clubs die belangstelling gaan tonen maar de topclubs hoeft hij niet op te rekenen.
3 -6
Ajax27
Altijd maar weer diezelfde zinnetjes... De boer... geen attractief voetbal... controle... blabla. Mensen vergeten snel dat de Boer de eerste 2,5 jaar ontzettend mooi verzorgd en aanvallend voetbal speelde met een kwalitatief sterk team. Er werden echter ieder jaar goede spelers verkocht maar er werd weinig voor teruggehaald. Toen kwamen er 2 magere jaren met matig voetbal door een matige selectie. Balletje breed... traag... ja, dat was het toen zeker. Maar het laatste jaar onder de Boer werd het weer stukken beter. Talenten als Bazoer, Riedewald en Tete werden alom geprezen en werden gezien als het nieuwe oranje. Milik draaide een topjaar waarmee ie een transfer naar Napoli verdiende. Klaassen draaide een goed seizoen met veel goals, het draaide allemaal lekker. Dat de spelers het kampioenschap op de laatste speeldag verpesten tegen de nummer 18, de Graafschap, daar kon de Boer weinig aan doen.

Eens kijken of er dan nog zoveel zaten te zeiken om de Boer en Ajax. 5 kampioenschappen in 5,5 jaar. En Ajax niet al 4 jaar droog met prijzen, maar pas 2 jaar. En in 2017 een Europese finale. En vorig jaar het drama met Nouri.
3 -4
Michels
Helemaal mee eens. Bovendien worden de mindere transfers op het conto van de Boer geschreven. Mensen vergeten even dat in die tijd elk dubbeltje 3x werd gecontroleerd voordat hij uitgegeven mocht worden van de RvC. En zelfs dan alleen bij hoge gratie. De Boer verdient echt veel meer lof dan hij hier op het forum krijgt... Ik heb liever de komende 5 jaar de Boer, dan de komende 2 jaar ten Hag...
1 -1
joodforeverever
de boer maakt Ajax met dit team kampioen. de boer en Ajax is bijna een garantie voor titels. en zo beste selectie heeft hij nooit gehad
2 -1
grannig mokum1
Precies D,
1 0
ArnoAjax
Helemaal mee eens
1 -1
Babangida83
Als je door een hele, hele roze bril bekijkt is dat nog niet het geval.
1 0
grannig mokum1
ZEKERS 100%
2 -1
Ajaxbrl
Voor de Kerst al terug waarschijnlijk...
2 -3
EVH
Niet zulke enge dingen zeggen gap ..
1 -1
10Sneijder10
Die heeft een plaat voor zijn harses. Duitsland, Spanje? Eerder België of Denemarken.
3 -3
paulis
Hij moet ons straks weer komen redden na weer jaren zonder kampioenschap

Met deze selectie zou frankie wel raad weten.
3 -4
Jelephi
Ja ja. Hoe dan? dat zogenaamde controleren? Moet er niet aan denken...
2 -4
Vierendertigste
Misschien is er binnenkort een vacature...................
2 -1
Redrum
Hoop het wel. Ten Hag heeft gisteren bewezen een ongelofelijk domme en eigenwijze paardenlul te zijn.
4 -2
Bjorn
Het was niet altijd goed om na te kijken (2014-2016), maar daarvoor heb ik genoten van Ajax. Tot en met de derde titel speelde Ajax herkenbaar voetbal, mede dankzij Eriksen.

8 mei 2016 blijft nog heel lang pijn doen voor ons allemaal, maar deze man ademt Ajax.

Zonder UEFA maffia praktijken had hij overwinterd in de CL en met een selectie als deze had hij ook beter gepresteerd dan tussen 2014 en 2016.

Net als dat ik Bosz graag weer een keer bij Ajax zie terug komen, zie Frank ook nog een keer revanche nemen.
5 -2
EVH
Bosz, ja Graag.

Frank de Boer ademt tikkie terug tikke breed boerenkoolbetonvoetbal.
1 -1
Jaridebeste
Ben het met je eens.
2 -2
ArnoAjax
Helemaal met jou eens Bjorn
2 -2
Joseph
Lieve Frank, dit seizoen ga je geen kampioen worden met 71 punten, normaal gesproken een aantal dat direct tot een ontslag lijdt.

Frank moet zich eerst gaan bewijzen bij een andere club, tot die tijd is Bosz de enige trainer die terug mag keren, was met zijn punten ook 4 keer kampioen geworden in de tijd van Frank.
8 -11
EVH
Jep.
Jij begrijpt het tenminste.
0 -1
arigold
Je vergelijkt appels met peren Joseph.

Heb je de selecties van Peter en Frank naast elkaar gelegd? Je kan er niks over schrijven met zekerheid. Feit is dat Frank in zijn tijd de meeste punten haalde en daardoor kampioen werd.
2 -4
CruyffFootball
Eens kijken.
De Boer had Sinkgraven, Viergever, Veltman, Schone, Klaassen, younes en Dolberg tot zijn beschikking (kunnen hebben) in zijn laatste jaar.
Dat zijn 7 spelers die een vaste plek hadden onder Bosz. En De Boer had Cillessen ipv Onana.

Traore werd hier maanden uitgemaakt voor het “vriendje van de kakkerlak” dus die tel ik niet mee.
Dan heeft dus volgens jou had het totale verschil in opvatting, speelstijl etc. tussen Bosz en de Boer te maken met een verdediger (sanchez) en Ziyech?

Joe.
3 -2
Ajax27
In zijn laatste jaar stond ie 21 punten voor op de nummer 3 en kregen we de minste goals tegen. Na PSV maakte we de meeste goals. Dolberg was toen net 18 maar we hadden Milik die een topseizoen draaide. Met 82 punten gewoon een goed jaar met een stuk aanvallender voetbal dan de 2 jaren ervoor. Milik, El Ghazi, Bazoer, Riedewald, Tête, Klaassen, Cillessen... ze draaide allemaal een ontzettend goed jaar. Het enige waas gewoon dat we dat jaar geen kampioen werden tegen de Graafschap. Anders had de Boer het veel mooier kunnen afsluiten. Bosz allemaal leuk en aardig dat je 1 speelwijze perfect kunt uitvoeren en dat de eredivisie te achterlijk is om zich hier tegen te wapenen. Europees heb je 2 keer alle geluk van de wereld gehad. Anders had je er gewoon in de kwartfinale of halve finale uit gelegen. Man U en de Bundesliga weten wel wat analyseren en aanpassen betekent. En daar is ie dan ook hard op zn bek gegaan. Ben benieuwd of hij ooit ook maar 1 prijs zal pakken. de Boer weet wat je nodig hebt om prijzen te pakken. Zowel in zn voetbalcarrière als trainerscarriere veelvuldig gedaan. En met een selectie als deze zou ik nog wel eens willen zien hoe ver hij h ert schopt.
0 0
EVH
Jij en ik, wij zijn het eens.
1 0
Bennyben
Frank moet zich bewijzen met 4 titels op zak en bosz mag terug die nog nooit een prijs gepakt heeft. Jij hebt echt een bord voor je kop.

( psv had dat seizoen met 71 punten dezelfde tegenstanders als Ajax dat seizoen dus dat is een vergelijking die nergens op slaat)
6 -4
CruyffFootball
Frank werd telkens kampioen toen zowel feyenoord als psv ontzettend onstabiel waren.
Bosz had te maken met een plotseling ontketend feyenoord en kwam een puntje te kort ondanks veelvuldig een Europese wedstrijd tussendoor.
2 -1
bazza25
De Boer zijn visie is gebaseerd op controle.. daarbij heb ik nog altijd twijfels bij zijn people managementvaardigheden..de Boer heeft altijd ja knikkers om zich heen verzameld..
Los van gister heeft ten hag het dit seizoen prima gedaan. En vind ik ondanks zijn onderschatting van Luuk de jong niet iedereen ineens zo om zich heen moet gaan slaan.. Frenkie en daley legde het fysiek af en daar maakte pisvee goed gebruik van.. je speelt met 3 middenvelders in je verdediging tegen de beste aanvaller van de eredivisie, een spits die een kop groter is en een talent wat vol in ontwikkeling en in vorm is..
4 -1
charis
Frank de Boer eventjes twee keer per jaar inhuren voor de wedstrijden tegen psv.
Die weet hoe je psv een koekje van hun eigen deeg geeft, zal alleen niet Al te attractief zijn.
2 -1
afcklaasf
fdb was coach in een tijd dat we spelers onder de 8 milj moesten halen. tijden zijn nu veranderd. van mij mag hij absoluut eens terug keren. frank is ajax. spelers als gudelj..siggy etc gaan nu echt niet meer gehaald worden.
2 -3
godenzonenssuper
Frank verkoos Gudelj boven Pröpper vanwege “gif”.

Frank had met Sinkgraven, Schone, Serero, Riedewald, Younes, Milik etc een prima dynamisch elftal neer kunnen zetten maar Koning Frank koos voor controle met een blok Bazoer-Gudelj en wilde dat sneller de lange bal werd gespeeld.

Frank is gewoon geen Ajax trainer.
7 -2
wladimir
Siggy, die was ik alweer vergeten. Wat een topspits was dat.
0 0
AjaxfanRuben
Ik zie eigenlijk liever Frank de Boer dan Erik ten Hag voor deze selectie, tis een gevoel
3 -3
The Kaiser
Nee, geen Frank de Boer meer! Het voetbal was onder hem niet om aan te gluren. Zeker drie van de vier kampioenschappen hadden we te danken aan de falende concurrentie. Ik zie een ploeg als PSV de komende jaren geen tien punten meer in leveren na een winterstop.
8 -3
Sampaoli
Frank de Boer is echt een middelmatige trainer, bovendien een visie die gebaseerd is op controle. Hij is niet voor niets bij Inter en Crystal Palace door het ijs gezakt. Niet aan beginnen dus.
9 -4
Ajacied33
Ik heb SV gisteren (bewust) niet gezien, maar is De Boer een beetje aan het solliciteren voor een Ajax baan? Zijn voetbal was van een erbarmelijk niveau, maar zijn eerste seizoen herinner ik me nog wel als leuk voetbal. Het kan raar lopen, TH werd eindelijk een beetje bewierookt de laatste weken, het ging goed, we speelden leuk, en nu na onze 1e nederlaag is er gelijk paniek. En nu hoor je mensen al roepen over een andere trainer. Dit tekent ook de grootte van Ajax aan. Maar mocht TH echt weggestuurd worden, wat ik niet denk, dan liever Bosz natuurlijk
4 0
Youri08
Ligt er ook wel aan wat voor selectie je tot je beschikking hebt.
1 0
Babangida83
Het is ook zeker een kwestie van opvatting. Je kunt schone als aanvaller gebruiken of als vm. Het eerste is natuurlijk veel meer met de handrem erop spelen.
Daarnaast zijn een aantal aankopen er door De Boer doorgedrukt. Afgezien van zijn dominantie op dit gebied, terwijl het Overmars zijn primaire domein zou moeten zijn, heeft hij spelers als Gudelj er doorheen gedrukt en belangrijk gemaakt. Dat is echt een wereld van verschil met een meer voetballende type die je daar ook in de plaats voor had kunnen kopen. Alles is gericht op controle bij FdB. A.u.b. niet weer de zelfde fout maken.
1 0
JordyAjacied
Met dit materiaal kan hij echt veel meer dan hij toen had, misschien moest hij wel behoudend spelen vanwege een zwakke selectie in zijn laatste jaren, in zijn 1e jaar speelde hij wel veel leuker, puur omdat hij een betere selectie had met o.a Verthongen, Alderweireld, Eriksen. Ik geloof niet dat hij met dit elftal behoudend zou gaan spelen, overigens wist Frankie altijd wel resultaat te halen tegen PSV.
3 -1
Leprechaun
Denken jullie dat De Boer in staat is om mooi voetbal te spelen met deze selectie? Of is hij simpelweg een te behouden coach?

In de seizoenen dat hij beschikte over Eriksen, speelde Ajax ook herkenbaar, mooi voetbal. Later - met het vertrek van de creativiteit van Eriksen en het uitblijven van een geschikte opvolger - werd het allemaal veel behoudender en saaier.

Wellicht dus dat De Boer wel degelijk mooi voetbal kan en wil spelen, maar dat hij daar simpelweg het materiaal niet meer voor had.
3 0
Knalpot
De opvatting dat de Boer te behoudend speelt vind ik al zeer overdreven dat heeft vooral met de kwaliteit van zn selectie te maken. Op een gegeven moment had je achterin vanRhijn, vd Hoorn, Viergever en Dijks rondlopen en ja die tikten achterin de bal maar doelloos rond maar kan je daar meer van verwachten? En dan kan je wel gaan mekkeren dat zn aankoopbeleid klote was en dat was ook niet best maar heel veel mogelijkheden had hij die tijd ook niet. En dan moet je ook nog vaak geluk hebben dat een aankoop rendeert, Theo Janssen was bij Twente een fenomeen voor zijn kwaliteiten bij ons kwam het er totaal niet uit, Sinkgraven was een zeer getalenteerd middenveldertje terecht dat je die gehaald hebt met zijn groeicurve op dat moment had je een jaar later er veel meer voor moeten betalen. Helaas ook totaal niet gelukt. Duarte was een gok die eerder kon mislukken dan lukken, had je niet moeten doen maar dat was meer een paniekaankoop omdat Eriksen op het laatste moment wegging. Gudelj ook zo'n aankoop die je achteraf niet had moeten doen maar ook deze had bij AZ een veel beter niveau dan ie bij ons liet zien. Met aankopen uit de subtop van NL blijf je dit risico houden, bij andere clubs ook legio voorbeelden: Ramselaar, Luckassen, Ayoub, Larsson etc. En dan nog zegt het niet altijd alles PSV kocht Mertens en Strootman samen voor 24 M (aankoopniveau Ziyech/Neres) en die wonnen er ook geen titel mee.
0 0
loempia
Wat een onzin. Je zag het bijvoorbeeld bij sana. Eerste wedstrijd had hij nog geen opdrachten meegekregen het veld in en speelde hij frivool. Wedstrijden daarna was het stramien van de boer erin gehamerd en was het alleen nog maar tumikkie terug. Niet dat sana zo goed was, maar bij hem kon je duidelijk zien welke opdrachten de boer meegaf het veld in. Alles op zeker, beter tukkie terug dan naar voren. Bleh
2 0
AjaxPassion
De Boer verkoos vd Hoorn boven v Dijk. De boer vroeg Dijks tot 2x toe(!!) terug als LB. De Boer wou Theo Janssen, maar hij snapt niet waarom Theo Jansen (evenals jij zo te lezen) niet bij Ajax paste. Sinkgraven kreeg geen kans onder de Boer omdat hij teveel risico nam, na een paar foutjes werd hij direct weer naar de bank verwezen. Gudelj was een verrassing voor jou? Dat is dus waarom jij en de Boer niet snappen waarom Ajax zo stroperig ging spelen.

Buiten dat, hoeveel wedstrijden heeft de Boer met de formatie: vanRhijn, vd Hoorn, Viergever en Dijks moeten spelen? 1?
2 0
Ajax#1900
Je vergeet dat fdb steeds meer anti voetballers aantrok. Toen hij vertrok stond er een elftal dat niets met Ajax te maken had. Dijks, Gudelj, vd Hoorn, Viergever, Siggy boven Milik etc.
3 0
AjaxPassion
En boven Pröpper, Ziyech, van Dijk enz. enz.
0 0
RaynoFischer
Veel succes bij Niet dan ;)
10 -1
Bobbaasje
Bedankt voor de 4 landstitels, maar het voetbal was echt niet om aan te gluren.

Ik heb liever Peter Bosz.
11 -5
Bennyben
Ik heb liever titels
1 -3
EVH
Jij betaalt zeker geen 500,00 euro per jaar voor een seizoenkaart??
0 0
Ajax27
Nope, de helft op F
0 0
Ajax27
Nope, de helft op F
0 0
Jelephi
Ik heb liever iemand met visie dan iemand die op basis van de ellende van een ander kampioen is geworden.
2 -1
Knalpot
PSV had die jaren meestal een sterkere selectie dan wij kan Frank er wat aan doen dat hij door die 'ellende' wel kampioen is geworden? En Bosz werd blijkbaar ook 2e alleen maar omdat er ellende was in Eindhoven. Ellendiger nog dat de slechtse van de 3 gewoon kampioen kon worden.
1 -1
Jelephi
Do your research en leg de selecties even naast elkaar. Dat lag ongelofelijk dichtbij elkaar en niemand was uitgesproken beter. Met hoeveel punten werden wij steeds kampioen? TuSsen de 70-75, absolute ellende. Normaliter wordt je tweede met dat punten aantal.
1 -1
ArnoAjax
Één van deze is altijd beter dan wat we nu hebben
0 -1
@Maar7en
De eerste twee seizoenen was het voetbal echt wel goed. Denk dat het met dit materiaal ook zeker wel kan dat De Boer voor leuk voetbal zorgt.
2 -1
voorkennis
Heb je gezien wat hij toen voor materiaal had?
Das ff anders dan nu, mag van mij vandaag nog terugkeren
3 -6