Onana hoeft niet te vrezen voor schorsing

BVeenstra, 24-09-2018 om 08:25, 12761 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-doelman André Onana hoeft niet te vrezen voor een schorsing, zo meldt De Telegraaf. De Kameroener deelde een elleboog uit aan het adres van PSV-spits Luuk de Jong, maar omdat scheidsrechter Danny Makkelie en VAR-scheidsrechter Bas Nijhuis de situatie hebben beoordeeld, is straffen op basis van tv-beelden niet meer mogelijk.

Opvallend genoeg werd De Jong met een gele kaart bestraft door Makkelie. De scheidsrechter was van mening dat de aanvaller van PSV zich aanstelde. De spits begreep er niets van. 'Ik vroeg of de VAR (Bas Nijhuis, red.) het moment had teruggekeken. Hij (Makkelie, red.) zei van wel, maar dan snap ik niet waarom die VAR er is.'

De Jong vindt dat Onana zijn armen thuis moet houden. 'Volgens mij maakt het niet uit hoe hard hij mij een elleboog geeft. Het is gewoon niet nodig in het voetbal. Ik vind het gek dat ik dan geel krijg.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Libero
De analisten, journalisten en blijkbaar ook de spelers des vaderlands hebben nogal moeite om te begrijpen hoe het gebruik van de VAR in elkaar steekt. Persoonlijk vind ik dat de VAR ook op eventuele gele kaarten moet wijzen (bv. alleen al omdat een 2e gele rood is en met dit systeem spelers die al geel hebben de dans zo ontspringen met geelwaardige overtredingen), maar de huidige regels zijn toch echt dat de VAR alleen ingrijpt als hij zelf volledig overtuigd is van een rode kaart. En maar blaten dat ze niet begrijpen waarom Nijhuis daar niet ingreep.
0 0
trodat4030
Ik snap de reactie van Onana, Luuk heeft er een handje van om 'zogenaamd' per ongeluk nét tegen de keeper aan te lopen als die het spel wilt hervatten en Onana wil dat voorkomen door hem, met de elleboog, wat een beetje dom is, weg te duwen. Luuk stond echter net 10 cm te ver om het een duw te noemen en dan wordt het een klap(je) met de elleboog. Luuk gaat bij elke scheet liggen en dus ook nu, maar het was absoluut geen geel imo. Hij stelde zich wel aan (maar op fdj na zie je dat elke speler doen, om duidelijk te maken dat er een overtreding wordt gemaakt, want scheidsrechters fluiten alleen als je valt of stopt met voetballen ondanks dat je de bal nog in bezit hebt), maar het was ook weer geen schwalbe en dus vind ik geel niet op z'n plaats. Een schorsing voor Onana zou ook belachelijk zijn geweest trouwens.
0 0
Hans Kraay Jr.
Idd een enorme fout van Onana, elleboog had iets hoger gemoeten, mist zijn kin echt volledig.
0 0
Jornnn
Terecht geel. Actie van Onana was niet handig, maar niet meer dan dat. De actie van De Jong vond ik erger en een gele kaart voor spelbederf is dan ook volledig op zijn plaats.
0 0
Danos
Ach Luuk moet je als scheids gelijk geel geven bij het opkomen van het veld. Die jongen kan echt alleen maar klagen en zeuren, tuurlijk schiet hij hem er weer in maar dat gezeur.
Tja laten we van André maar zeggen “ dat was een beetje dom”
0 0
Radie125
was gewoon dom van Onana eigenlijk rood en een pingel
0 -1
Cor020
Gelukkig kan de tuchtcommissie dit nooit meer terugdraaien. Maar Onana was natuurlijk een beetje dom. Hij krijgt klote-goals tegen, ziet dat we nooit enige dreiging hadden én zag er ietwat klunzig uit in het luchtduel met De Jong (buiten het 5-meter gebied). Hij kan geen Rood meer krijgen, terwijl de reglementen van de KNVB het onmogelijk maken dat De Jong kan aanvechten.
0 0
Barra
Onana kwam heel goed weg, maar als er iemand is die solliciteert naar een elleboogje is het Luuk de Jong wel. Wat een bloedirritante gozer die altijd zo'n jankkop heeft staan
0 0
Joseph
Als Luuk gewoon was blijven staan en had aangegeven dat Onana hem een elleboog gaf, was dit waarschijnlijk rood voor Onana.

Luuk koos voor een toneelstukje, dat is afgestraft. Ik hoop alleen wel dat Ten Hag het aan durft om Onana er op aan te spreken, we hadden met 10 man kunnen staan.
3 0
KlasseLasse
het was toen toch al gespeeld dus boeide niet zoveel
0 0
Ajax27
Oh dan, dan mag je een schorsing van 3-4 wedstrijden voor je team wel riskeren. Flikker toch op man.
1 0
Flarkow
Dit was gewoon rood voor andre hoor ik weet niet?
1 -1
Murph
Weet jij nou wel of niet?
0 0
shachalnur
Onana moet geen zachtroze schoentjes aan doen.

Da's slecht voor je hoofd.
0 -1
JordyAjacied
Een groot contrast met zijn broer Siem, die zich wel normaal kan gedragen en niet zo’n zeikerd is. Soms kan ik me niet voorstellen dat Luuk zijn broer is en soms vind ik het ook jammer want dat is toch een klein smetje.
0 0
RickyAFCA
Onana.. Wat was je matig zeg.. Op de lijn is 't zo een matig keeper.. Bij elke afstandschot hou ik m'n hart vast
1 -2
ddkoning
ook wat v bommel riep! erik, probeer je hem nou een kaart aan te naaien?! pff hij heeft zn hele carriere niks anders gedaan
2 0
Cor020
In Nederland zijn we wat dit betreft schijnheilig. Bij een doorgebroken speler schreeuwt het hele stadion om rood, rennen alle spelers richting scheidsrechter om te smeken om een kaart. Maar "we" vinden het niet netjes, terwijl we niks liever zien dan dat de tegenstander met tien komt staan.
Wat zouden we zeggen als Van Bommel om een kaart zou zeuren?
0 0
Murph
Juist ja
Ieder team waar v bommel ooit tegen voetballen moest speelde met een kurk in hun Arie om maar niet genaaid te kunnen worden door v bommel.
0 0
Murph
Weet niet of jullie het hoofd van Luuk gezien hebben .
Elleboog is aardig aangekomen hoor.
1 0
Radie125
die kop heeft hij ban nature
0 0
Joodhannus73
Een 10 voor dramatiek. Stervende zwaan en matenaaier...
1 0
@Maar7en
Daarnaast staat hij de keeper te hinderen wat ook al geel had kunnen zijn. Wat een sukkel.
1 0
@Maar7en
Wat een slap ventje die Luuk word echt misselijk van zulke voetballers die lopen te mekkeren en te zeuren kaarten lopen aan te naaien. Rijtje Neymar. Terecht een gele kaart mijn inziens.
1 0
Vierendertigste
Dat fopduiken en verongelijkt protesteren van jouw hoort ook niet in het voetbal thuis, Luukie
1 0
ajaxwestland09
Mooi zo kan die zich revancheren wat een belabberde wedstrijd keepte hij
1 0
Sluk
Natuurlijk moet Onana z`n handen thuis houden, was geen slimme actie van hem. Maar kolere, je hoeft vervolgens niet te doen alsof je wordt neergeschoten. Volledig terechte gele kaart dus voor De Jong.
9 -1
KlaasJanHuntelaar80
Luuk de Jong is gewoon een smerig tyfus ventje
4 -1
Redrum
De trotse aanvoerder van psv.. Zegt alles over die club eigenlijk. Al zullen ze het daar zelf wel een echte winnaar vinden.
1 0
TwoLegsAlwaysWin
Zou er nog eens bij moeten komen. We vergeten dan maar gemakshalve de arm van Dumfries?
4 0
lf87
Dumfries is heel goed in overtredingen maken en er mee weg te komen, was vorig jaar bij Heerenveen ook al. Had gister ook best wat mogen krijgen
1 0
FlyingDutchMan
Hand van Lozano in gezicht van Frenkie
1 0
Bjorn
Vreselijke toneelspeler.
2 -1
Siemmie
Heb wel respect dat Luuk met 3 gebroken ribben gewoon verder speelde.
4 0
AJAIXIXIXI
Wat doet de Jong daar dan ook nog bij Onana, hij weet van te voren al dat hij die bal never meer gaat krijgen.
1 -1
FlyingDutchMan
Had Onana maar een goede pofferd op zijn neus gegeven, wat een irritante beperkte G-spits is Luuk zeg...
2 -2
Daneman
In de tijd tussen het elleboogje en het moment dat ie besloot te vallen had ie nog een checkie kunnen draaien
1 0
driesterren***
De Jong is een echte drama queen! Wat een reactie zeg hoe naai je iemand! Zelf lekker irritant doen krijg je wat terug ga je toneel spelen! Misselijk manneke bha!
2 -1
EersteAanname
Wat een schijnheilig sulletje is het toch ook, die Luuk de Jong. Niks aan de hand, klein (onnodig) duwtje van Onana, de Jong gaat naar de grond als een stervende zwaan. Stemmingmakerij en aanstellerij, gele kaart.
3 -1
Labrador
ik vind de opmerking van v Bommel aan ten Hag sneuer. Als iemand maar moet zwijgen over het aannaaien van een gele kaart is het van Bommel wel.
5 0
ster4
Ik heb van Bommel altijd een lul gevonden maar die mening moet ik echt herzien... Ik vind van Bommel nu een hele grote LUL
0 0
Bennyben
Als jij al 10x de keeper hinderd bij de bal uit trappen dan moet je niet zeuren dat je word weggeduwd, onbegrijpelijk dat de var niet eerder ingreep en geel gaf voor Luuk de jong
4 0
AjaxPassion
Lekker voor dat jankgezicht, heerlijk die gele kaart voor die kneus.

Makkelie heeft een prima wedstrijd gefloten ook, daar lag het niet aan...
5 -1
blessure
Als er iemand is, die vaak toneel speelt, is het Luuk de Jong wel.
1 -1
VoorMokum
Hiermee geeft hij dus eigenlijk gewoon aan dat het inderdaad niet hard was, jankerd.
1 -2