'Je zou zeggen dat we ervan geleerd hebben'

JesseTH, 23-09-2018 om 21:30, 8106 views, AT5 |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Donny van de Beek vindt dat Ajax zondag verdiend verloren heeft. De blonde middenvelder moest vanaf de bank toezien hoe Ajax tegen een achterstand van 3-0 aankeek en daar was op dat moment dan ook niets op af te dingen.

'Je zag het vanaf de bank zo fout gaan. Die goals geven we ook zo weg', verklaart Van de Beek, die vindt dat dag niet mag gebeuren, tegenover AT5. 'Als je ziet hoe zij de duels aangaan en erop klappen, dat hebben wij niet gedaan vandaag. Je zou na de wedstrijd van vorig seizoen zeggen dat we ervan geleerd hebben. We weten hoe PSV speelt, dus dan zou je zeggen dat er verandering in komt.'

De middenvelder vond de nederlaag van zondag dan ook zeker geen geval van pech. 'Je zag dat alle tweede ballen voor hen waren en daar begint het in ieder geval mee. Dan kun je tactisch praten wat je wil, maar als zij alle duels winnen… Dat is de basis en dat ging heel slecht bij ons.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RememberLitmanen
Wedstrijden tegen hun zijn gewoon wedstrijden op zich. Kan me het begin in de arena nog herinneren, toen werden we elke wedstrijd thuis weggespeeld. Ik geef toe ten hag heeft ook niet echt geholpen maar dit kan gewoon... Net als wij weer thuis van hun kunnen winnen. Wij als supporters moeten een blok vormen. En niet meedoen aan het media-plan "verdeel en maak zwakker" . Support je club tot je er bij neervalt!!!
0 0
BrandjeXL
Mensen die maar blijven mekkeren op de verdediging snappen er niet veel van. Het was het "verdedigende blok" van Eiting en Schöne wat je keer op keer in de steel liet. Zowel aan de bal als verdedigend. De laatste linie kwam door deze slappe mietjes keer op keer tegen een meerderheid te staan. Maar ja, Lasse wordt door velen ineens heilig verklaard hier want is een rustpunt maar diezelfde Schöne werd drie jaar geleden al overlopen wanneer het tempo in wedstrijden omhoog gaat.
0 0
FerdiZ
offday. vooral slecht verdedigd gisteren.
nu weer door met waar we mee bezig waren.
volgende week fortuna op de slachtbank
0 -1
ajaxwestland09
Eerst nog de beker om te revancheren
0 0
aka
Ook schandalig dat Ziyech niet het uitpubliek kwam bedanken als enige!!!!!
1 -2
MisterAFCA
Ziyech werkte zich het snot voor de ogen als een van de weinige, als hij niet de enige was... Ziyech is vorig jaar niet vergeten en had heel zwaar de tering in! Mag het? Ik snap hem wel. Ziyech speelde zeker niet zijn beste pot maar was wel bereid om te sleuren! Als de overige 9 je dan zo laten vallen was ik ook het veld afgestormd. Het gekke van voetballers is dat het net mensen zijn. Dit is weer een mooi voorbeeld van Ziyech zoeken. Hou op man. Steun die jongen en wees blij dat hij nog voor onze club speelt.
1 0
RememberLitmanen
Mee eens...
0 0
CruyffFootball
Pas nu op, dalijk is Hakim weer heel erg gekwetst..
0 -1
FlyingDutchMan
Moest vloggen met Touzani en een interview geven aan de Atlas Lions..
1 -1
Cello
Donny zegt het precies goed!. Zij gaan de duels aan en klappen erop. Alle tweede ballen waren voor hen en daar begint het allemal mee, zo zei hij. Dan kun je over tactiek praten, maar als zij de duels winnen..... dat is de basis.

Donny zegt het precies goed en dus kan je hieruit al afleiden dat instelling/motivatiue gewoon heel slecht was bij de spelers, anders laat je je dat niet gebeuren. Dan hoef je het verder niet meer te hebben over tactiek of zelfs maar de opstelling als je toch al op alle andere terreinen wordt afgetroefd.

Hopelijk realiseren de andere gasten in het team dat ook, want dan is er nog hoop.
4 -1
JanTa
Gewoon naïef gespeeld en dat had met de tactiek te maken. Ieder1 weet hoe PSV graag speelt en weer trapt Ajax er met open ogen is. Lekker veel balbezit maar zonder gevaar en PSV ving dat met heel vel spel op en hun 3 spitsen zorgde voor de verwarring. Ze hebben laten voelen hoe je de strijd tegen Bayern München niet moet aangaan. Zelfs met de Ligt in de ploeg had Ajax het niet gered omdat de tactiek niet deugde, soms moet je lelijk spelen om punten te halen.
1 0
Cello
Niet met je eens. Tactiek is pas een issue als je wel met de juiste instelling het veld op komt. Als je dat niet doet zoals vandaag, valt er over de tactiek niet veel te zeggen omdat je daar al niet aan toe komt als je instelling verkeerd is.....
Wel eens met je punt dat mèt De Ligt erbij je in principe ook had verloren als je zo'n instelling aan de dag legt.... had dan misschien 1 doelpunt gescheeld, heel misschien.
0 -1
Inhartennieren
Morgen worden we overal weer helemaal afgemaakt.
En het kan wat mij betreft niet hard genoeg.
2 0
atouba19
Onana
Mazraoui de ligt wöber tagliafico
Blind
De jong vd beek
Tadic dolberg ziyech

Neres voegt werkelijk niks toe op dit moment. Komt omdat hij op 10 of links staat. Dus zet m dan maar beter reserve. Schöne en Eiting mogen van mij vechten om de plek ideale 12e man.
0 -1
KlasseLasse
jullie leren nooit van die domme fouten! en schone mort zn muil is leren houden met zn achterlijke gebrabbel! ajax kon niet eens fatsoenlijke pass geven! het stond weer stil!
3 0
Inhartennieren
Inderdaad!
Het is gewoon echt schandalig wat we hebben laten zien.
Maar wel vooraf een grote bek open trekken.
0 0
Stamstadam
We moeten niet doen alsof het team daar tureluurs gespeeld is. Die eerste goal van die Lampen was een fout van de keeper. Valt die niet, wordt het nooit 2-0 voor rust. De andere goals waren ook lucky en houdbaar. Maar goed. Qua spel zijn we niet de onder liggende partij geweest. Op felheid afgetroefd en alle duels verloren met het centrum voorop. Gewoon doodzonde dat Mathijs afviel.
6 -3
kaashaas
Helemaal eens gap.. het blijft ook een uitwedstrijd bij die boeren.. tis niet dat dit vanzelfsprekend is je die punten mee naar huis neemt.
1 -1
GrandMasterFlex
Daarnaast hadden wij alle statistieken in ons voordeel behalve de goals...
0 -2
RaynoFischer
Laat dat nou net het belangrijkste zijn....
2 -1
Schwalbino
Mee eens. Het liep eens niet zoals we wilden. En we speelden te slap. Als we nu weer met de voeten op de grond staan dan kun je dit verlies positief gebruiken.

Verder heeft het allemaal niet zoveel met tactiek te maken. We waren gewoon niet fel genoeg. Er werd niet consequent pressing gespeeld. PSV kreeg te veel tijd om om te schakelen. Pure zelfoverschatting van de kant van de spelers.

Onder Bosz hebben we deze wedstrijden ook gespeeld. Als we die onder hem niet hadden gespeeld waren we dat seizoen kampioen geworden.

Trouwens, elk team speelt dit soort wedstrijden waarin het team niet fel genoeg van leer trekt. Dat je je door PSV laat afbluffen vind ik minder erg dan dat je tegen ploegen als Heracles punten laat liggen.
1 -3
CruyffFootball
Met Bosz zijn we nooit zo vernederd.
Ja tegen Rostov toen hij er net een paar weken was.
1 0
tyzinho
En waarom verliezen we die duels, behalve dat ze feller waren natuurlijk. Omdat Luuk de Jong elk kopduel wint en Eiting, fysiek nog veel tekort komt en al die duels verliest. Dat ging tegen AEK al mis de eerste helft, maar dan ben je gwn kwalitatief veel beter waardoor je uiteindelijk wint.
2 0
petwes
Heeft alles wat vandaag in de basis gemist werd. Dat geld voor de Ligt ook, die is gewoon erg gemist. Vond Ajax afgelopen woensdag ondanks de overwinning al stukken minder dan weken er voor. Alleen PSV is net iets beter dan AEK en straft het af.

Zowel de Ligt als De Jong worden enorm gemist in hun linie. Verder zou ik van de Beek altijd opstellen, en Eiting nooit. Het klopt misschien dat Eiting iets meer het type is dat ten Hag zocht, maar van de Beek is zoveel verder dan hem, dat je toch beter van de Beek kan opstellen. Hopelijk is de Ligt wel volgende week weer terug, kan Dolberg weer wat ritme op doen en kan Ajax voor de winterstop nog wat inlopen op PSV. Europees heb ik veel vertrouwen, maar kampioen worden zou ook wel weer eens leuk zijn.
2 0
FlyingDutchMan
Eiting is momenteel een mooi-weer-voetballer, zoals Barry van Galen ;)
0 0
Tecmessa
Hoe kan je dat nou zeggen na vandaag? Donny voetbalde ook geen deuk in een pakje boter vandaag, was zeker niet beter dan Carel vandaag. Ik vind het logisch dat TH in Carel meer een 6 ziet en in Donny meer een 8 of 10. Carel is goed in het opendraaien en vooruit spelen. Veel meer dan Donny. Daarentegen is Donny veel beter in de juiste looplijnen pakken en veel gevaarlijker voor het doel. Dus als je Frenkie mist op het middenveld dan zou ik ook voor Carel gaan. Echter achteraf bezien had je vandaag je toch ervoor moeten kiezen om Frenkie op zijn positie te handhaven en defensief te kiezen voor Wöber. Maarja, dat is de koe in zijn kont kijken, voor hetzelfde geldt dat PSV niet die schijtmazzel heeft bij de eerste twee goals en pak je de wedstrijd gewoon en prijst iedereen TH voor zijn lef. Gegokt en verloren. Overigens betwijfel ik of Wöber het verschil had gemaakt, de hele voorhoede was erg matig vandaag, hadden hun dag gewoon niet.
0 -1
Labrador
Het is mischien goed dat we even uit onze bubbel zijn geschoten.
4 -1
ditisdebeslissing
heb veel reacties gelezen. maar hier kan ik mij het beste in vinden.
3 -1
DarkChild
Daar zouden we al een jaar of 4 uit moeten zijn (en eigenlijk nog langer, want zeker de laatste 2 jaar was het voetballend onder De Boer ook niet zo dominant als zijn lievelingswoord deed vermoeden)
1 0
martijndepro
Want dat waren we nog niet na Heracles-thuis? De afgelopen 2 jaar stond Ajax ook zeer snel 5 punten achter. Je maakt dat gewoon met grote waarschijnlijk niet meer goed. Ook niet als je kijkt naar de periode De Boer, waar Ajax wederom jaarlijks onvoorstelbaar kut aan het seizoen begon, want de tegenwoordige kampioenen halen ruim boven de 80 punten. Zelfs de nr. 2's van recente jaren deden het vergelijkbaar/beter dan de kampioensjaren onder Frank.

Kijkend naar het puntentotaal en doelsaldo van PSV na 5 speelronden, ben ik benieuwd in hoeverre er uberhaupt sprake van een bubbel kan zijn geweest. Ajax was al in de achtervolging op een makkelijk scorende en stabiele ploeg.

Ik zou het in ieder geval een wereldprestatie vinden als Ajax dit seizoen kampioen wordt.
2 0
KlasseLasse
het was weer waardeloos!
1 -1
ajaxwestland09
Jammer jongen je hoort in de basis jij werkt wel hard en met passie en strijd
4 -2
AJAIXIXIXI
Dat hebbben we vorig jaar wel gezien in Eindhoven!
2 -1
Youri08
En heeft diepgang
2 -1