De Jong: 'We moeten gewoon nederig zijn'

JesseTH, 23-09-2018 om 19:50, 7863 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong denkt dat het op dit moment het beste is voor Ajax om zich nederig op te stellen. De Amsterdammers werden zondag met 3-0 verslagen door PSV en de voetballende speler zag alle doelpunten weggegeven worden.

'Ik denk dat we nog wel aardig begonnen', spreekt De Jong in gesprek met de NOS. 'Als je op een gegeven moment binnen korte tijd met 3-0 achterstaat, wordt het wel lastig tegen PSV. We gingen wat andere dingen doen, terwijl we redelijk begonnen en onder de druk uit voetbalden. We waren veel op hun helft.'

Als verdediger was De Jong bij zeker twee van de Eindhovense goals betrokken, waarbij vooral zijn rol bij de 2-0 opviel. 'Als een aanvaller op snelheid op je afkomt en je bent in een grote ruimte, dan kun je niet instappen. Dat is onmogelijk, want dan kan hij alle kanten op. Ik had het sowieso beter kunnen doen in de situaties. Ik denk dat een speler als Matthijs altijd gemist wordt, ook woensdag toen we wonnen.'

De creatieveling is blij dat het seizoen nog vroeg is, maar weigert te bluffen. 'Ik denk dat wij gewoon nederig moeten zijn. PSV staat vijf punten voor, dus die doen het op het moment veel beter. Wij moeten eerst zelf onze wedstrijden winnen en dan zien we het wel. Ik denk niet dat wij op dit moment in een positie zijn om te roepen dat wij de beste zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ErikDeBosz
Meer wijsheid dan veteraan Schone met zijn geleuter over bovenaan staan na het weekend. Toen de Ligt niet mee deed was ik hier al bang voor, want tegen AEK gebeurde exact hetzelfde in de eerste helft. We missen gewoon een extra sterke verdediger, echter is het probleem dat geen enkele sterke verdediger in Nederland op de bank gaat zitten. Bovendien word ik ook altijd moe van die doemdenkers hier. Je verliest bij PSV, dat kan gebeuren.
1 0
suarez30
Selectie is weer niet in balans.
Geen vervanger voor De Ligt.
Lasse en Klaasjan kan niet meer in top wedstrijden.
Kwa kracht zwakke selectie.
Frenkie en blind zijn geen verdedigers.
Kan nog wel tegen de kleintjes maar......
Dan vraag je er om, verdedigend kansloos te zijn.
Tegen de sterkere tegenstanders.
Tech. Staf is naief.
Ga maar 2á3 sterke echte verdedigers halen.
Ik vrees weer geen kampioenschap op deze manier
0 0
Dennis1964
We spelen iedereen zoek, behalve psv. Die speelden net als tegen Barcelona heel compact en agressief. En zelfs Barca kwam goed weg. We waren dus gewaarschuwd. Verkeerd gegokt, maar ook tegen Bayern moet je niet zo spelen.
3 0
Inhartennieren
Iedereen moet gewoon ploeteren tot hij kapot bij neer valt.
En als we dat niet gaan beseffen, Kun je het kampioenschap nu al je buik schrijven.
Al ben ik bang dat we het al niet meer gaan redden.
2 0
Illegaal
Ja Frenkie dat is precies wat die willen.
Die willen namelijk dat Ajax op hun helft speelt zodat ze hun snelheid kunnen uitbuiten.

Ja je mag op hun helft spelen maar zorg dan dat je ook snelle (centrale) verdedigers hebt en dat je genoeg man verdedigend hebt staan.
2 0
Boer Gijs
We moeten inderdaad nederig zijn. Psv was duidelijk sterker vandaag en we zijn (weer eens) afgetroefd. Daar zijn zowel trainer als spelers schuldig aan. Maar dat kan gebeuren, zeker met het gemis vam Matthijs. Het is was vandaag een test en daar zijn ten Hag en het team voor gezakt. Hopelijk lukt het de goede lijn van het seizoen weer op te pakken en vanuit een nederige houding onze wedstrijden te winnen.
2 0
SnifferClarke
Als hij instapt tegen Bergwijn is hij sowieso de pineut. Er moet gewoon rugdekking komen als hij 1 v 1 staat
0 0
GlennB
Waar Frenkie ook speelt maakt niet uit maar het moet gewoon veel beter. Zaken als druk zetten zijn gewoon basis zaken die je op orde moet hebben. Veel spelers laten te vaak tegenstanders vaak te makkelijk hun gang gaan en lopen maar alleen achteruit.
3 0
b.hulshof
Prima reactie, gewoon een blunder van de trainer om hem naast Blind in het centrum te zetten. Frankie moet gewoon op 6 spelen ipv Schone met daarnaast Tadic en v.d Beek. PSV heeft gewoon veel meer beweging in het team en een ongelofelijke winnaarsmentaliteit.
10 -2
Illegaal
Het is ook een blunder om Blind als CV of verdediger op te stellen.
2 -1
munser
Idd, een centrum frenkie en blind kan eg niet tegen psv. Geeft ook wel de dunne spoeling in het centrum achterin aan, als dit de oplossing is waar ten hag mee komt.
1 -1
Joseph
Geeft vooral de angst van Ten Hag aan, die durft Wober niet op te stellen. Als pure centrale verdediger is die gewoon beter dan Frenkie.
0 0
FSideMaluku
Dan zien we het wel, zegt voor mij genoeg.
Je moet het niet zien of je het doet, je moet het doen. Dit is precies de instelling waarmee je verloren hebt vandaag. Te afwachtend, net als in de eerste helft tegen AEK. Waar ze op wachten weet ik niet, maar ze moeten altijd eerst een draai om hun oren hebben voordat ze eindelijk wat beginnen te doen. Nou was dat minder het geval bij AEK omdat je geen tegengoal hebt gekregen, maar toen duurde het ook even voordat er acrie kwam.
0 -1
Jaridebeste
Prima reactie van Frenkie.
8 -1
ajaxwestland09
Tja ze hebben niks geleerd
2 -1