Blind: 'Weleens dertien punten achter gestaan'

JesseTH, 23-09-2018 om 19:25, 6333 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Daley Blind baalt van het feit dat de restverdediging bij Ajax niet klopte en de ploeg daarnaast zelf ook weinig tot niets heeft weten te creëren. Ondanks de ruime nederlaag ziet de verdediger nog geen reden tot wanhopen. Bij de rust was het echter al 3-0 voor PSV en ook de ervaren speler weet dat het dan erg lastig wordt.

'Zij maken de eerste twee momenten die ze krijgen ook gelijk af. Dan loop je gelijk achter de feiten aan', start Blind zijn verhaal in gesprek met FOX Sports. 'Wij creëerden zelf niet tot nauwelijks grote kansen. Daarna worden de ruimtes groter en komen ze nog een paar keer met een counter. We hebben vandaag niet genoeg laten zien en dat mogen we onszelf verwijten.'

Om te zeggen dat het lag aan de verdediging waarmee Ajax aantrad, vindt Blind achteraf praten. 'Ik denk dat wij meer voetballend vermogen in de ploeg hebben, zij hebben heel veel fysiek en snelheid voorin. Als je je dan goed opstelt in de restverdediging... Dat werd niet altijd gedaan. We hebben zelf ook te weinig gecreëerd, dus we mogen daar niets over zeggen. Het is de keuze van de trainer en als je goed staat, kun je heel veel oplossen.'

Ondanks het debacle is het seizoen nog vroeg. 'Toen ik hier eerder was, heb ik weleens dertien punten achter gestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen en aan het einde van het rit stonden wij met de schaal. Dat is lang geleden, maar je kunt er nog weinig over zeggen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Daley is duidelijk geirriteerd en dat kun je niet loszien van de hetze vanuit Eindhoven en Rotterdam (de geallieerden) die tegen hem constant gevoerd wordt.
Dat knaagt aan die jongen. En dan ook nog zo, dankzij Ten Hag, worden afgedroogd in het hol der aasgieren.....dat was er even teveel aan. Begrijpelijk.
0 0
AFCA2211
Elk.jaar.hetzelfde.fucking.liedje.
0 0
Duif63
Vorig jaar al heel snel 5 punten achter op Psv, 2 jaar geleden in Augustus al 5 punten achter op 010. Hoe liep dat af Daley ?
0 0
TontoKarnaggel
Ik snap dat je als speler de moed erin moet houden maar dit soort uitspraken hoor ik al jarenlang. Ik vind het al hemeltergend kut om 1 punt op psv achter te staan, laat staan 5. Dan heb ik eigenlijk ff geen behoefte aan spelers die doen of het allemaal wel meevalt
1 0
iammike
Man man wat een arrogantie en mentaliteit. Schone zal ook wel weer zo een grote bek open trekken.
2 0
Pierre Heno
Ja...inderdaad héél lang geleden. Opa vertelt , maar opa had beter zelf zijn coah kunnen overtuigen dat Frenkie -zeker tegen PSV- beter rendeert op het middenveld en dat je dus beter met een grotere RCV kunt spelen dan het duo klein-traag tegen het duo lang-snel van PSV.
1 0
Aad82
20 miljoen voor deze rotzooi betaald. Onvoorstelbaar. 4 jaar Premier League achter de rug en dan slechter terugkomen.

Bij United lachen ze zich nog steeds dood dat ze 20 miljoen (!!) hebben gevangen voor deze entiteit.

Voor de rest echt een aardige jongen en vast heel professioneel op de training enzo, maar daar hebben we voor de rest geen ene mallemoer aan.
3 -3
Genant
Het wordt steeds meer. Volgende week heeft hij 30 miljoen gekost en verdient hij 6 miljoen per jaar.
0 0
martijndepro
Ik weet niet hoe vaak het tijdens de wedstrijd is benoemd, maar hier maakt alleen Willem410 de terechte opmerking dat Blind gigantisch de fout in ging bij de 1-0. Hij moet daar de overtreding op De Jong maken. Als hem iets duidelijk moet zijn gemaakt in Engeland is het wel om daar te doen wat nodig is om een kans te voorkomen.

Blind komt tegen De Jong lengte tekort en kan door Frenkie ook niet worden ondersteund op dat gebied en voetballend zijn spelers als Lozano en Bergwijn wel erg bewegelijk t.o.v. hem. Dan móet er een zekerheidje als De Ligt naast hem staan. Dit werkte gewoon niet en dat is niet alleen aan Blind te wijten. Hij heeft echter zeker zwakke plekken. Daarnaast ook een aantal echt goede potten gespeeld sinds zijn terugkomst. Helaas net te afhankelijk van de boel om hem heen.

(Ik ben overigens wel een voorstander van Blind in de basis; naast De Ligt.)
3 -2
Aad82
Zie liever Frenkie naast Mathijs. Daley gewoon op de tribune.
2 -4
DarkChild
17 miljoen voor een trage, weke en niet kopsterke CV...well done United, well done
10 -3
suarez30
20 miljoen!!
0 0
Dennis1964
We staan weer met beide benen op de grond. Ik ben er ziek van. Vooral omdat psv weinig gaat verliezen met van bommel als coach. Zij spelen elke wedstrijd een finale en zo hoort het ook. Weer zal de club met het beste collectief kampioen worden. Misschien overwinteren wij wel in Europa en zorgen we voor voldoende punten voor Nederland maar wat doet Nederland voor ons.????? Alleen maar haat......
1 0
X-RaY
Ajax kan wel boek uitbrengen. 'De beste uitspraken van spelers'

Schöne zal er in ieder geval meerdere malen in te vinden zijn....
6 0
AsensioWillemsen
Veltman met een hoofdstuk over al zijn “zuur” uitspraken
1 0
ajaxwestland09
Blind kan je je mond niet houden en gewoon is goed voetballen
5 0
Bennyben
De lachjes van eiting en de jong waren veelzeggend bij het handjes schudden alsof het een oefenpotje was, waarom staan die koppen niet strak van deze wedstrijd moeten we winnen echt misplaatste arrogantie
6 0
ajax4ever01
Ja maar toen had je een minder goed psv dus dit is echt zo'n reactie waar we geen waarde aan hechten.
3 -2
10Sneijder10
Wat een slappe hap in de duels, aan de bal over de grond is het wel oké.
Kan ook niet koppen.
Het best te vergelijken met een klein meisje.
6 -3
AFCAsphere
Leuk, die denigrerende opmerkingen over vrouwen. Ik ken genoeg vrouwen die jou ongetwijfeld een kopje kleiner zouden maken.
0 0
niquedegraaff
Blind had een grote grijns op z'n mond toen hij na de rust met een 3-0 achterstand in de catacomben stond. Lekker premier league salaris binnen harken, en de rest zal jou een zorg zijn, he? Of niet Daley?
12 -8
Leviathan
Alsof dat iets zegt pfff. Verzin iets inhoudelijks op de wedstrijd ipv hoe iemand kijkt.
2 -1
Aad82
Dat zag ik óók, gadverdamme!!!
2 -1
DarkChild
maar...dat is toch ook zo? Wie maakt hem wat? Ik snapte ook de polonaise hier niet zo, want dat waren dezelfde mensen die hem jaren terug de Arena uitfloten. Die tijd is echt niet passé hoor en Blind als speler niet veranderd. Nog een paar maandjes als verdediger en het komt vanzelf weer...
7 -5
AFCAsphere
Leuk, zo'n glazen bol. Mag ik hem een keer lenen?
0 0
Mokum31
Hij staat in ieder geval positief in het leven
6 0
Bennyben
Krijgen we dat gelul weer je verkloot gewoon weer het seizoen in eerste 6 wedstrijden we kunnen nooit is rustig de winterstop in
7 0
Willem410
Bij jou begint de ellende, je eigen af laten troeven door Luuk de Jong bij die eerste goal. Je had hem doormidden moeten trappen in die situatie.
Nu beginnen over rest verdediging. Pfff
5 -3
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Op nummer 6 is hij heel goed, niet als verdediger. Begrijp daarom deze aankoop ook totaal niet.
2 -6
De_Realist
Op 6 was het altijd tikkie terug en breed met Blind.
6 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Volgens mij had hij toen een topseizoen bij Ajax en het Nederlands elftal. Kijk het wk 2014 maar even terug.
1 -3
De_Realist
Zelfs toen hij een topseizoen had was het tikkie terug en breed, en echt retesaai. Wij werden toen kampioen met maar 71 punten, het voetbal zag er niet uit. En Blind werd opgehemeld als de held van een team dat echt armoedig en saai voetbal speelde (wonder boven wonder toch kampioen).

PSV de jaren daarna?

Minst recent naar meest recent: 88 punten, toen 84 punten, daarna 82 punten en vorig seizoen 83 punten
5 -3
De_Realist
17 miljoen jongens (exc. bonussen), voor dit stuk middelmaat. Lachwekkend dit.
10 -9
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Door jouw fouten zeker prutser?
6 -8
Onpartijdig
Jouw fouten* Zo zie je maar weer dat we allemaal wel eens fouten maken!
3 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
haha
1 -1
tonny
blind is gewoon een drama voor dat geld
9 -6
AFCA2211
Ja het probleem is alleen dat we elk jaar in de achtervolging moeten, verdomme
2 0
Bjorn
Zonder De Ligt naast hem valt hij snel door de mand tegen hele snelle spelers.
8 -2
insectenverdelg
altijd al gehad. daarom twijfel ik ook als CV aan m ala t niveau omhoog gaat.
5 -1
ambtenaar
Hoop dat hij zich herpakt, heeft nu toch wel een mindere periode.
0 -3
insectenverdelg
kwa tegen athrne speelde hij proma. deze pot rn oranke was niet goed. kaar Blind moet een echte mandekker naast zoch hrbbrn staan en dan is hij t nog soms een foutje.
2 -3
ambtenaar
Athena was prima idd.
2 -1
De_Realist
Ja Blind speelt inderdaad prima tegen slechte en matige teams die weinig aanvallend gevaar stichten. Maar in de eerste helft tegen AEK liet ook Blind zich weer eens makkelijk van de bal zetten, net zoals vandaag meerdere keren.
4 -1