Boussatta: 'Daarom zien we Ziyech vaker lachen'

TZwagerman, 22-09-2018 om 20:45, 22684 views, De Nieuwe Maan | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Oud-Ajacied Dries Boussatta denkt te weten waarom Hakim Ziyech dit seizoen meer lacht dan 'normaal'. Volgens Boussatta kan Ziyech de kritiek op zijn persoon meer filteren sinds hij tot Voetballer van het Jaar werd uitgeroepen.

'Het is een jongen die echt op straat is opgegroeid. Hij kijkt, of wellicht keek, heel zwartwit naar de wereld. Wat goed is is goed en wat slecht is is slecht', zo zegt Boussatta bij De Nieuwe Maan. De voormalig vleugelspeler denkt dat Ziyech zich afsloot voor de buitenwereld: 'Hij bouwde een muur om zich heen, want hij ziet ook dat hij na twintig fantastische wedstrijden en één mindere gelijk degene is die eruit wordt gepikt.'

'Ik denk dat hij dat nu misschien, na de erkenning en zijn prijs (Voetballer van het Jaar, red.), misschien een beetje kan filteren, zodat hij weet: "Het is niet iedereen. Er zijn ook mensen die mij wél toejuichen". Het gevolg daarvan is dat we hem vaker zien lachen', zo verklaart Boussatta.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Ja ja, bij Ziyech zijn de keiharde levenslessen van de straten van Dronten met de paplepel ingegoten. Of was ie geboren in Dronten en opgegroeid in het harde Ommen of Assen? Hoe, dan ook, straatser kan gewoon niet, want het is net South Central daar in Drenthe.

Volgens Boussata wordt hij ook gezocht. Aaaaah, zielug!

Die Boussata is knettergek met zijn straatverhalen en zuigt die theorien uit zijn duim, maar men geeft hem een podium, want er zijn 12 televisiekanalen en die moeten allemaal worden geprogrammeerd en de realitysterren zoals Dave Roelvink zijn helaas op!

Volgens mij lacht Ziyech sinds zijn salaris is verdubbeld, want hij lachte voor het eerst na een goal een paar dagen na zijn loonsverhoging.
0 0
AFCA0492
.of hij lacht omdat hij waardering voelt van de club en speelt met een paar zeer goede voetballers.
0 0
Dennis1964
Hij lacht vaker, prima toch maar speculeren waarom is zinloos. Lekker genieten met zijn allen : spelers supporters en de rest.
0 0
godenzonenssuper
Haha die Dries. Wonderlijk figuur.
0 0
jackwolf
Ik hoorde dat hij zijn tanden heeft laten bleken.
2 -1
Lane 8
De straten van Dronten zijn zeker berucht, junkies, dames van lichte zeden, drugdealers en heroïne-spuiten bekleden het straatbeeld. Het schijnt dat hakim ziyech elke dag moest vrezen voor zn leven...
1 -1
Jelephi
Het is dronti. Voor de echte jongens, van de streets
0 0
ETM
Ach die lach was er tussen eea door ook in 16/17. Ziyech had toen zichtbaar plezier in het spel, succes met het team en het goed met zn medespelers. Nu ook.
Vorig seizoen was anders, maar ik lachtte vorig seizoen ook minder wat Ajax betreft.
Hij oogt dit seizoen wel vrolijker dan dat ik hem ooit heb gezien, maar geloof niet dat dat met die prijs te maken heeft.
0 0
10Sneijder10
Betere voetballers om zich heen, aanvallende rol ipv middenveld, behalen van de CL met goed voetbal. Kunnen zomaar een paar redenen zijn.
0 0
Dazoo
Meer erkenning, ook jaartje ouder (en wijzer) geworden, beter geworden, beter team om zich heen, 'Nouri' hopelijk een plekje gegeven, CL, etc.
2 0
Bocarra
Ik vind het te ver gezocht. 1 ding is zeker, als je een collega en vriend ziet verongelukken dan vergaat je de vreugde. Voetbal en media gezeur is dan effe minder belangrijk.
4 -1
Mr.P.
hij lacht meer omdat hij meer verdient maar ook omdat hij niet alleen jeugd en (middel)matige spelers om zich heen heeft
1 -5
Dazoo
Wat een zielige reactie.
1 0
Schwalbino
Je kunt het van 1000 kanten bekijken. Persoonlijk zou ik zeggen dat ie blij is dat hij met AJax CL kan spelen en dat het een team is waarin hij wordt uitgedaagd. En zijn nieuwe contract is natuurlijk ook geen reden om boos over te zijn.
2 0
Jelephi
Boussata wie ben jij joh. Houd je muil
2 -12
Dazoo
Wie ben jij pik?
2 0
ElBlanquito
ik denk dat hij OOK meer lacht omdat zn contract van 1.9m opgewaardeerd is naar 2.5m ..
5 -1
Lazell
Hij heeft ook gewoon minder druk met Tadic en Blind. Met de ontwikkeling van De Ligt en vooral Frenkie wordt er nog minder op hem gelet.
1 0
Babangida83
Dat denk ik ook. Ziyech heeft altijd een beetje liefde nodig voordat hij gaat presteren.
1 -1
Ajax34
Denk dat we dat wel allemaal nodig hebben.
1 0
Willem410
Gemiste kans om hem afgelopen week na het ontbreken van De Ligt niet de aanvoerdersband te geven.
Dan had je echt op zen trots in kunnen spelen waardoor hij nog meer door het vuur voor je zal gaan.
Was destijds ook zo toen Suárez de band kreeg.
0 -2
Jelephi
Ziyech is het best zonder druk
0 0
Jan Doedel
Ziyech geweldige speler maar geen aanvoerder in mijn ogen. Veltman ook niet trouwens.
1 0
jackwolf
Psychologie van de koude grond.
1 -1
T.reckveugel
Zag de de docu Becoming Zlatan toevallig, die werd pas uitgefloten in de Arena. Geen strijd met het publiek echter. Uitgegroeid tot iets speciaals. Dat is het juiste antwoord
1 0
Ajacied1989
Geen strijd met het publiek? Misschien geen felle strijd, maar van een warme band was absoluut geen sprake.
1 0
T.reckveugel
Ik herinner me veel misverstanden en missers, geen gebaren naar het publiek. Als hij eindelijk scoorde was hij blij en het stadion erbij.
Als het weer lang duurde weer irritatie op de tribune.
Dat is het lot, bij Ajax wordt er iets verwacht, gelukkig maar
0 0
Ajacied1989
Volgens mij romantiseer jij het nogal omdat Zlatan de speler is die hij is geworden, maar destijds zagen de supporters hem liever gaan dan blijven, totdat hij een geweldig EK speelde en een dito doelpunt maakte tegen NAC.
2 -1
Schwalbino
Hij werd eigenlijk lange tijd als flop gezien. Wel een speler met momenten maar niet de echte topper. Onder de streep waren we blij dat hij weg was. Waar we ons op verkeken was dat hij een absolute winnaar en prof is.
1 0
Mocrodammerr
Ook vóórdat hij de prijs won, werd ziyech altijd genoemd als beste speler van jaxie en nederland. maar men zat altijd te zeiken over zijn manier van juichen e.d. vd Beek deed het van de week ook en dan lult men recht wat krom is. Maar het is vanzelfsprekend dat de fans en voetballiefhebber veel van Ziyech mogen verwachten.
2 -2
Shardo
Jaxie net zo irritant als dat mijn Feyenoord maat altijd Ajaks schrijft het is Ajax gap.
0 -1
afcas
oei, mensen hebben een bijnaam voor iets gevonden. haal de politie erbij, ze moeten gestraft worden! ga ergens anders janken...
0 0
Mocrodammerr
ah joh, als mensen het niet begrijpen, kan ik er helaas niets aan doen. het is Amsterdams van de streets.
0 -3
D4nny
Heeft geen reet met Amsterdam te maken. Gewoon popie jopie gelul van wannabe gangstertjes die zogenaamd leven op de straat.

Het is Ajax, niets meer maar zeker niets minder.
2 0
Aeter
Nope. Niet Amsterdams. Nooit gehoord in de Jordaan.
2 0
sucre
blijkbaar amsterdams... ik vind het zwaar irritant. net zoals ajaks inderdaad
0 0
Jelephi
Het is niet Amsterdams. Het is gewoon hip gelul
2 0
Babangida83
Begrijp het punt dat je wilt maken, maar dat lijkt me nu net in dit geval niet van toepassing. Lijkt meer op omgekeerde projectie/discriminatie van jouw kant (onbedoeld, dat snap ik ook wel, no worries). Het gedrag van Ziyech en Van de Beek vergelijken slaat nergens op. Dat ligt vanaf het begin al mijlenver uit elkaar. Van de Beek heeft ook gewoon een goede band met het publiek. Is een kind van de club en je hoort hem ook nooit zeggen dat hij weg wil ofzo. Dan wordt zo'n gebaartje ook gelijk anders opgevat.
1 -1
Kikke
Daarbij is het volgens mij bij van de Beek, niet naar het publiek toe, maar meer naar de Trainer. Van ik ben er nog en kan wat... denk dat de lach van Ziyech meer te maken heeft met de goede sfeer in de groep en de prestaties die daarbij horen. Er wordt weer gespeeld in Bosz stijl, veel leuker voor de voetballers ook...
0 0
robsch
Moeilijk he Gewoon Ajax gebruiken. Jaxie klinkt een beetje anti
1 0