AD: 'De Jong was bijna speler van PSV'

BVeenstra, 22-09-2018 om 09:30, 20076 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Dat Frenkie de Jong eind augustus 2015 bijna naar PSV was vertrokken, was al wel bekend. Het Algemeen Dagblad onthult nu hoe de Amsterdammers de strijd om het talent wisten te winnen van de club uit Eindhoven.

De Jong speelde in de jeugd van Willem II, al trainde hij wel al geregeld mee met de A-selectie van de Tilburgse club. Het kamp van de middenvelder bereikte vervolgens in mei 2015 een mondeling akkoord met PSV over een driejarige verbintenis. Een definitief akkoord tussen Willem II en PSV leek dan ook een kwestie van tijd.

Nadat De Jong op 10 mei 2015 debuteerde in het eerste elftal van Willem II besefte de Tilburgse club dat de speler onhoudbaar is en men wil dan ook het onderste uit de kan halen. PSV deed een openingsbod, maar Willem II wilde meer geld zien.

'Ajax slaat toe met "faire deal"'

Ajax wist vervolgens toe te slaan. De Jong werd uitgenodigd op De Toekomst en kwam langs met zijn familie en zaakwaarnemer Ali Dursun. Er werden gesprekken gevoerd met directeur spelersbeleid Marc Overmars, toenmalig trainer Frank de Boer, voormalig 'cultuurbewaker' Dennis Bergkamp en toenmalig Jong Ajax-trainer Jaap Stam.

Al snel wisten Ajax en Willen II een akkoord te bereiken over een transfer. De speler mocht nog een seizoen bij Willem II blijven spelen (al kwam hij in de winterstop van dat seizoen alsnog al over) en bovendien krijgt Willem II bij een transfer tien procent van de transfersom.

Marcel Brands, toenmalig directeur van PSV en inmiddels werkzaam bij Everton, reageert tegenover het Algemeen Dagblad: 'Een faire deal. Eerlijk is eerlijk. Zo gaan die dingen soms nou eenmaal in het voetbal.'

De volledige reconstructie rondom de transfer van De Jong is te lezen in de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
En Ronaldo had bijna bij Ajax gespeeld. Maar op het laatste moment bood Real Madrid meer geld. Wat een lul verhaal. Gaat nergens over.
0 0
Ajaxvooraltijd
Rotterdammers zijn wel groene mensen, ze recyclen alles, zelfs het nieuws.
0 0
godlike
Heb je wel eens bijna de trein gehaald?
0 0
glob
Zijn er meer mensen die hopen dat kluivertje tot inkeer komt en dat ie terug naar Ajax komt?
1 -2
Michels
Nee. Ik vind het oprecht jammer dat hij ervoor heeft gekozen om te vertellen, maar er is door de club ingespeeld op een vertrek. Bovendien is zijn vervanger stukken beter. Dus nee, die hoeft niet meer terug te komen naar Ajax. Wel jammer aangezien ik denk dat als hij nog een seizoen of 3 a 4 bij Ajax had gespeeld, hij misschien wel, qua niveau, richting wereldtop was gegaan. Dat gaat hij nu niet meer halen. Jammer dat z'n broertje bij Barça speelt...
0 0
AjaxPassion
Dit is toch geen nieuws? Dat was toch allang bekend allemaal...
0 0
afcas
dat klopt helemaal. het ad heeft blijkbaar besloten dat het nodig was om 5 jaar nadat de rest van de nederlandse media met dit verhaal kwam het verhaal te kopieren en te publiceren. en misschien hebben ze brands nog gebeld om te vragen of ajax niet vals speelde bij de onderhandelingen. die heb ik er eerder nog niet over gehoord namelijk.
0 0
geronimo
Zo van Ajax heeft nu een topspeler maar hij was wel bijna van PSV hoor
0 0
gras
Ja, en Ajax had bijna beide Ronaldo's onder contract staan. As is verbrande turf.
1 0
Babayaka
Het blijft een jank vereniging dat PSV.
Al worden ze nog 100x kampioen.
2 0
Redrum
Ze zullen nooit meer aanzien krijgen dan Ajax. Daarvoor is het simpelweg een te vies, saai, laf en schaamteloos clubje. Het voetbal dat ze spelen is het aanzien al heel lang niet waard. Daarnaast gaan ze ons ook nooit evenaren qua prijzen.
0 0
SjaakWolfs
Vergeet ook niet dat Eindhoven een suf provinciestadje is, zonder grootstedelijke (cultuur)voorzieningen en zeker niet met de allure, architectuur en geschiedenis van Amsterdam.
0 0
off
Hoe vaak zullen ze dit verhaal weer oprakelen en als nieuws brengen? Dit was op moment van tekenen al bekend. Dit is nog geen eens een sticker waard.
0 0
koetje
Ik lees t als volgt: Ajax moet 10% afstaan aan Willem II EN de gebruikelijke opleidingsvergoeding betalen aan respectievelijk Willem II en RKC. Totaal dus meer afstaan dan 10% which is fine.
1 0
AjaxPassion
5% vd transfersom moet ALTIJD worden afgestaan, dus idd 15%. Maar daarvan krijgt Ajax het grootste deel, aangezien hij hier tussen 18 en 21 heeft gespeeld.
1 0
Mokum31
Maar toch niet helemaal
0 0
JCr14
Snap ik goed. Je krijgt een kans in de top 3. Maar dan komt DE CLUB van Nederland dan is de keuze snel gemaakt.

Meer aanzien, betere jeugdopleiding, meer interesse vanuit de top in de wereld. Meer kans op speeltijd, mooiere stad, mooiere manier van voetballen enz. enz
7 0
afcasven1995
Toch mooi 7 á 8 miljoen voor Willem II volgende zomer.
0 0
wolterx
Stel dat hij voor een dusdanig hoog bedrag gaat als jij hier stelt dan ziet Willen II daar alsnog niet zoveel van aangezien verdeling 60-40 is tussen Willem II en RKC Waalwijk. Even makkelijk gepakt dus, als hij voor 50 mil gaat -> 5 is doorverkooppercentage over de winst waarvan 3 naar Willem II gaat en 2 naar RKC Waalwijk. Over opleidingsvergoeding gaat ook een deel maar deelt Ajax ook in mee voor de jaren 18-21 dus dat zal meevallen.
1 0
Ajax-4-ever
Hoezo wordt dat verdeeld tussen Willem II en RKC? Opleidingsvergoeding staat hier los van. Die 10% is gewoon opgenomen in de transferclausule.
1 0
SoAFCA
gezamenlijke opleiding
0 0
Ajax-4-ever
Los van
1 0
Ajax-4-ever
Hoezo wordt dat verdeeld tussen Willem II en RKC? Opleidingsvergoeding staat hier los van. Die 10% is gewoon opgenomen in de transferclausule.
0 0
Ajax-4-ever
Hoezo wordt dat verdeeld tussen Willem II en RKC? Opleidingsvergoeding staat hier los van. Die 10% is gewoon opgenomen in de transferclausule.
0 0
JordyAjacied
Zo daar zit Willem II goed gebakken mee, die hadden graag gezien dat hij al naar Barcelona zou gaan deze zomer, goed zaken gedaan van Willem II.
0 0
Bjorn
Bijna telt alleen niet in het leven.

Tien procent? Die gaan dus een hele beste zak geld krijgen.
2 0
Afstandsschot
“Willem II krijgt 10% bij een eventuele transfer”. Haha dat wordt flink cashen dan in Tilburg, die kunnen straks €10 miljoen bijschrijven. Die gaan Feyenoord nog voorbij qua begroting straks.
5 -1
AjaxPassion
60 procent Willem II en 40 procent RKC. Mede doordat Willem II RKC wou naaien door geen transfersom te ontvangen van Ajax, maar ipv daarvan Frenkie en nog heel wat Ajacieden te huren (Anderson, Zivkovic, Ligeon oa. Dacht ik).

En daarbij krijgen ze allebei nog een groot deel van de 5% opleidingsvergoeding.
0 0
gras
Zeker lekker cashen, maar zulke bedragen worden niet voor een speler uit de eredivisie betaald denk ik. Dat zijn bedragen die bij lange nog niet eens voor Bale werden betaald, die toen al een mega ster in de met mega sterren gevulde PL was.

Ik kan ook niet erg uitzien naar een transfer van frenkie. Het gaat om prijzen in combinatie met echt Ajax voetbal. Daar kan ik een tijd op teren, niet op mega transfers.
0 0
AjaxPassion
Dat is alweer 6 jaar geleden. Sindsdien heb je alweer Neymar (222 mil), Coutinho (150 mil), Dembele(120 mil?), Pogba(110 mil), MBappe (180 mil, 18 jaar!! en binnen Frankrijk). Maar ook verdediger v Dijk (85 mil) en Martial 80 mil, 18 jaar!! en Frankrijk en de 33 jaar oude Ronaldo voor 120 miljoen.

De Markt is veranderd... dus minder dan 80 mil voor Frenkie zou een teleurstelling zijn moet ik zeggen.
0 0