Viergever: 'Leuk om iedereen weer te zien'

BVeenstra, 22-09-2018 om 08:15, 5703 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voor voormalig Ajacied Nick Viergever moet het helemaal geen issue zijn dat hij zondag niet in een Ajax-shirt, maar in een PSV-shirt het veld opkomt wanneer beide ploegen elkaar treffen in het Phillips Stadion. De linksbenige verdediger vertrok afgelopen zomer na vier jaar Amsterdam naar Eindhoven.

'Nee joh, het is allemaal niet zo bijzonder. Ajax zag geen toekomst in me en PSV juist wel. Simpel', blijft Viergever er in gesprek met De Telegraaf zelf nuchter onder. Toch waren er af en toe boze supporters die zijn overstap niet in dank afnamen. 'Op sociale media schijnt een of twee keer iets vervelends voorbij te zijn gekomen, hoorde ik van mensen om mij heen. Mijn familie werd zelfs bedreigd. Maar dat gaat allemaal aan me voorbij. Ik weet een beetje hoe het werkt op die sociale media en daar moet je niet te veel aandacht aan besteden.'

Aankomende zondag verwacht Viergever dat de aanwezige Ajax-fans hem 'sportief' zullen ontvangen. 'Ik heb bij Ajax een mooie tijd meegemaakt, altijd alles gegeven, nooit problemen gehad en twee seizoenen geleden een geweldige Europese campagne gedraaid. Met de ontmoetingen tegen Schalke 04 en Olympique Lyon in de ArenA als hoogtepunten. Het mislopen van de landstitel bij De Graafschap en het missen van de Europa-League-finale door een schorsing waren sportieve dieptepunten.'

Ondanks zijn min of meer gedwongen vertrek bij Ajax voelt Viergever geen rancune richting Ajax. 'Nee, nee, nee, totaal niet. Ik vind het leuk om iedereen weer te zien', zegt Viergever, die te maken zal hebben met Klaas-Jan Huntelaar (mits fit). 'Het is makkelijk om onze vriendschapsband voor even uit te schakelen. Ik weet dat hij er altijd hard ingaat en zijn trucjes heeft. Ik moet zorgen dat ik daar niet intrap. Af en toe een elleboogje hier en een tikkie daar. Maar Klaas is gewoon een goeie jongen. We hebben veel met elkaar getraind en dat maakt het wel speciaal.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Viergever topper,. Het doet hem zoveel pijn dat Ajax niet verder wilde, daarom heeft ie het zoveel over zijn ex club.
Niet erg leuk voor PSV, beetje het zelfde dat wanneer je een nieuw liefje hebt, en je blijft het maar hebben over je ex.
Geloof me dat loopt nooit goed af.
0 0
Ajax-4-ever
Zijn familie bedreigen vanwege een logische transfer, dan ben je ook wel echt een staatsmongool.
5 -1
Mözil
Geen rancune richting Ajax, maar wel alle mogelijkheden aanpakken om ook maar iets negatiefs over Ajax te vertellen.
- kille club
- op trainingen neergeschopt (niet door wie)
- Ajax had geen plan (snap ik met middelmaat)
- en zo nog wel meer

Deze gast mag god op z'n blote knieën bedanken dat die ook maar een contract heeft gehad bij ons.
1 -5
Babangida83
Tja, eerlijkheid is niet altijd even leuk om te horen.
En hoe Ajax hem behandeld heeft, snap ik ook wel dat hij Ajax een kille club vindt.
0 0
ETM
Valt allemaal reuze mee hoor de dingen die Viergever over Ajax heeft gezegd. Maar dan moet je wel de conteksten willen lezen.
De teleurstelling bij Viergever in Ajax was heel logisch.
1 0
Raikkonen94
Echt he, ben het helemaal met je eens. Vind het sowieso wat overtrokken dat mensen ineens vreselijk zijn als ze toevallig niet heel positief over Ajax zijn. Viergever zit nu bij PSV (puur en alleen omdat Ajax hem niet meer hoefde) en zal daarom al dan niet onbewust wat steekjes aan Ajax uitdelen. Voor mij blijft het de man die ons langs Schalke schoot.
0 0
De_Realist
Hou eens even op met dat gejank over Viergever, het zit je diep of niet?
0 0
Ajacied33
Heeft hij gezegd dat Ajax een kille club is?
0 0
Mözil
Men zegt nogal eens dat Ajax een kille club is, waar PSV juist het imago heeft een warme omgeving te bieden. Sommige voetballers gaan hier tegenin, maar Nick Viergever bevestigt het vooroordeel juist in gesprek met het AD.

En waarom zou het diep moeten zitten? Deze jongen is altijd verguist dat het middelmaat was, waar ik het mee eens ben, en nu is het ineens enorm balen dat die bij PSV zit. Ik vind gewoon dat je niet zo over je ex werkgever praat en zeker niet wanneer je enorm blin mag zijn om met deze kwaliteiten bij zo'n mooie club als Ajax te hebben gespeeld.
0 -1
martin1234
Dat is wat ze in het 'altijd gezellig Brabant' maar al te graag willen horen. Al zou hij het niet zeggen, dan trekken ze het wel uit hem.
0 0
Aeter
Niet echt op die manier. Mensen vinden het schijnbaar leuk hem te bashen. Ik gun hem het beste.
0 0
martin1234
En dan zo verdraaid door zeg het Eindhovens Dagblad of zo dat de Brabanders zichzelf weer bevestigd zien: Amsterdam is koud en arrogant, wij zijn gemoedelijk en bescheiden.? Ik ken het citaat niet, maar ik ken Brabant weet je. Ik ben er als import Amsterdammer opgegroeid.
0 0
SjaakWolfs
Ben wel klaar met Viergever na alle negatieve praatjes over Ajax.
2 -7
Tijndw
1 of 2 keer? Maar daar maar 100 en 200 keer van
0 0
Ajacied33
Morgen ga je het onderspit delven tegen Huntelaar jongen
1 -2