'Affaire Nouri hing als sluier over hele seizoen'

BVeenstra, 22-09-2018 om 08:10, 8079 views, De Telegraaf | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajacied Nick Viergever heeft nog maar eens benadrukt hoe zwaar het drama rond Abdelhak Nouri was en is voor de spelersgroep van Ajax. Vorige week kreeg Viergever, die inmiddels uitkomt voor PSV, een vervelende flashback toen een supporter tijdens de PSV-training onwel werd.

'Gelukkig bleek het mee te vallen. Toch was er even paniek en mijn gedachten gingen gelijk weer terug naar Abdelhak Nouri', zegt Viergever in gesprek met De Telegraaf. In Oostenrijk was Viergever ruim een jaar geleden getuige van het verschrikkelijke incident met Nouri. 'Het blijft niet te bevatten. Het ene moment ben je als speler kerngezond en het volgende moment is het over, terwijl alles gemeten wordt en je constant onder toezicht staat. Je moet er niet aan denken, maar je kan je niet altijd voor die gedachte afsluiten.'

Dat het wegvallen van Nouri een enorme impact had op de Ajax-groep wordt door Viergever nog maar eens benadrukt. 'Sommige jongens speelden van kleins af aan met hem, anderen hadden een innige band met Nouri en zelfs iemand die hem net kende als Klaas-Jan Huntelaar had het er bijzonder moeilijk mee. Die affaire heeft het hele seizoen als een sluier over de spelersgroep gehangen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
De inpact van dit tragische ongeluk is door zowel supporters als media enorm onderschat. Wij zijn Ajax dus wij moeten stoer blijven en mogen dit niet als excuus gebruiken was het motto.
3 -1
Ozymandias
En 2/3 van AS maar zeiken ok Keizer en Ten Hag dat het team niet optimaal presteerde...
3 0
BokkieBokstra
Alleen jammer dat de directie toen niet onderkend heeft en zonder enig gevoel Keizer al na 2 maanden afserveerde. Dit drama is door de directie heel slecht gemanaged.
1 0
Ozymandias
inderdaad, Keizer werd het slachtoffer van de strijdt tussen Overmars en Bergkamp en dat was niet netjes.
0 0
martin1234
Keizer deed anders ook hele rare dingen met zijn wissels. Niet alles wat slecht was vorig seizoen heeft met het geval Nouri te maken.
0 0
bosstime
tuurlijk, haal Nouri er maar weer bij
1 -12
Tinus
Zelfs voor een trol een walgelijke opmerking van je.
6 -2
martin1234
Walgelijk? Omdat je een andere mening hebt? Ik ben het gedeeltelijk met bosstime eens. Niet alles wat vorig seizoen misging kun je aan Nouri ophangen.
0 -5
Maxwell5
Omdat 'andere' excuses wel te verteren is dan zoiets pijnlijks, donder toch op! Als je denkt dat het wegvallen van een persoon waar je vrijwel iedere dag mee om gaat geen enorme impact heeft, dan heb je het EQ van een baksteen. Zelfs Huntelaar had er kennelijk moeite mee, laat staan de rest van de groep die Appie al veel langer kennen. Maar blijkbaar is het sportief mislukken van een seizoen veel erger voor bepaalde 'supporters' dan wat een jongen van 20 is overkomen en de pijn voor zijn directe omgeving. Zoals Tinus het al goed zegt, WALGELIJK!
5 -1
martin1234
Bla, bla, bla!

Je legt me vanalles in de mond wat ik helemáal niet zeg. En dan lekker caps lock walgelijk typen. Sorry, maar WHATEVERrrr !!
0 -3
The
Want dat is een kul argument?
2 -2
Superjan
Dat er hier mensen waren die zeiden dat de selectie de hele gebeurtenis moest omzetten in iets positiefs...

Ga een zelfhulpboekje schrijven.
3 0
Ajacied33
Was een dramatisch seizoen in alle opzichten. Wil het heel snel vergeten, maar Nouri vergeet niemand natuurlijk
0 0
Schillo
Dit is zo vreselijk onderschat door menigeen
10 -1