Ten Hag geniet van samenwerking met 'vakmensen'

JesseTH, 21-09-2018 om 20:30, 8570 views, Ziggo Sport |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Er is bij Ajax door de hele club contact tijdens de voorbereiding op een seizoen of wedstrijd, zo vertelt Erik ten Hag bij Inside Ajax. De technische staf verschijnt in de spotlights, maar ook de directie kent een grote invloed. Tevens geniet Ten Hag van de goede samenwerking die momenteel heerst binnen de club.

'In de ontwikkeling van topvoetbal, het gaat zo snel, heb je gewoon meerdere ogen nodig', vindt Ten Hag. 'Dan hebben wij mensen op de bank, maar ook mensen boven zitten. Er gaat natuurlijk een heel traject aan vooraf, hoe je zo’n wedstrijd samen voorbereidt. Het begint aan het begin van het seizoen al met het samenstellen van de selectie en de voorbereiding waar je samen ingaat en in een proces komt. In deze wereld heb je de staf nodig met allerlei kennis en kunde die je als coach ondersteunen. We hebben ontzettend veel vakmensen. Als dat heel goed met elkaar omgaat met plezier, zoals bij ons, dan is dat wel genieten.'

De trainer legt ook de ogen die vanaf hoger in het stadion toekijken nader uit. 'Die kijken van bovenaf naar het plan dat we getrokken hebben. Of dat er ook uitkomt, of het wordt omgezet, of daar eventuele bedreigingen of kansen voor ons liggen. Dan wordt je soms op detailniveau ergens op gewezen. Dat kan echt bepalend zijn in een wedstrijd. Mijn assistenten staan in continue verbinding met de ogen boven. Dat leidt dan tot hoe we het wedstrijdplan doorzetten of aanpassen.'

Tot slot, op directieniveau, vertelt Ten Hag over het aankoopbeleid binnen de club Ajax. 'Uiteindelijk hebben we afgesproken dat Marc Overmars en ik samen de samenstelling van de selectie doen, maar er zijn natuurlijk veel meer mensen bij betrokken. In het voortraject de rvc en de directie om te kijken wat er financieel mogelijk is, maar ook zeker de scouting en de staf. Zo kijk je met ontzettend veel mensen en wil je ook draagvlak hebben om tot goede keuzes te komen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Tja, jammer dat Bosz nooit heeft mogen bepalen welke spelers hij in de groep mocht hebben. Desalniettemin plukt Ten Hag daar nu de vruchten van... maar goed, het loopt nu goed, benieuwd of ze dit ook tegen Bayern kunnen.. een stuntje zou wel lekker zijn, net zoals tegen Barcalona!
0 0
niquedegraaff
Ik stopte al bij het woord proces. Ben er een klein beetje allergisch voor geworden. Maar op dit moment loopt het goed bij Ajax en dat had ik niet verwacht. Vooral dat Ajax meer druk zet om de bal te heroveren vind ik fijn om te zien.
0 0
Lagasj
OK..... stel dan ook eens een professionele medische staf samen.
Eentje die spelers snel en goed weer speelklaar maakt en goeie diagnoses stelt.
2 0
Web
Over voetbal dicuseren is leuk. Iedereen heeft er in zijn optiek verstand van
Maar over de medische staf, zal ik mij nooit aanbranden
Heb jij daar verstand van?
Heb je dossiers gezien?
Niet?
Dan zou ik maar eens heel voorzicht zijn.
0 -2
Kikke
Beetje kort van memorie? Dolberg te lang geblesseerd en Nouri verkeerde reanimatie gekregen... dat kon je de medische staf wel degelijk aan rekenen..
0 0
godenzonenssuper
En kijk je ook met de hoofd jeugdopleiding?
0 -2
Web
Als er een trainer jeug in past is het wel Ten Hag.
De hoofdjeugdopleiding geeft aan, dat hij ontzettend blij is met de hele staf.
Heerlijk eindelijk rust bij Ajax
Nu nog een handje vol supporters, waaronder jij ZEKER hoort.
0 0
Spuit11
Hier, heb je wat spelers die dit seizoen zijn toegevoegd aan de A selectie:

Kotarski, Eiting, Mazraoui.
0 0
Duif63
Hij komt veel ambitieuzer over als vorig seizoen. Prima.
2 0
Ajaxfan16
Ooh ik las laatst dat het heel slecht ging met de communicatie en dat ten hag niet zo lekker in de staf lag. Wie zei dat ook alweer, oohja Valentijntje.
4 -2
godenzonenssuper
Nee Ten Hag zal over zichzelf gaan zeggen dat hij niet lekker communiceert.
0 -3
Web
ONRUST STOKER
Zoeken
Kijk eens wat er tussen de lijnen gebeurt.
0 0
insectenverdelg
Is dat dezelfde Valentijn die riep dat Ziyech heel veel probemen heeft met Tadic, waarna een week later Ziyech in een inteeview heeft gezegd dat hij npg nooit zon klik heeft gehad als met Tadic in t veld en ook daarbuiten een topgozer vindt?
5 -1
godenzonenssuper
Heet Johan Derksen bij jou ‘Valenijn Driessen’ ?
0 -1
Web
Die deed er aan mee, in die uitzending.
Als ze Ajax maar af kunnen branden
0 0
insectenverdelg
het was een een tweetje van Derksen en Driessen. serieus heb t zelf gezien en t is ook geciteerd. hier de woorden van Driessen op de reactie van t juichen dat Derksen aanhaalde wat nergens over ging.

Valentijn Driessen van De Telegraaf: "Ziyech heeft daar natuurlijk best moeite mee, want hij vindt zichzelf de grote leider van dit Ajax. Voetballend is hij dat ook zeker, vind ik. Hij brengt veel meer dan Tadic op dit moment."
2 0
Ajaxfan16
Ja dat is inderdaad dezelfde mafkees.
0 -2
flavente
precies, dacht exact hetzelfde. misselijke onruststoker die Valentijn. Tussen Ziyech en Tadic was hij ook al aan het stoken. nou plezier met elkaar spat er vanaf met die 2.
2 0