Tagliafico: 'Denk dat wij dit jaar sterker zijn'

JesseTH, 21-09-2018 om 18:40, 4958 views, Ajax TV |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Nicolás Tagliafico kijkt in gesprek met Ajax TV met vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen PSV. Kijkend naar de eigen kwaliteiten, gelooft de back dat de Amsterdammers vooral verdedigend gewonnen hebben ten opzichte van vorig seizoen. Wel ziet Tagliafico genoeg redenen om respect te hebben voor de Eindhovenaren.

'Een heel goed team, we kennen elkaar al lang', spreekt de Argentijn over de opponent. 'Maar ik denk dat wij dit jaar sterker zijn. Ik denk dat we nu meer ervaring hebben, sterker zijn in de verdediging en het ons daar vorig seizoen een beetje aan ontbrak. Wij moeten op hun veld gaan spelen zoals we in onze laatste wedstrijd deden.'
 
De verdediger zoomt in op de tegenstander. 'Ze hebben hele snelle spelers, die vanaf de zijkanten voor veel gevaar kunnen zorgen. Ze hebben een heel goede mentaliteit. Zelfs aanvaller De Jong laat zich zakken om mee te verdedigen. Dat geeft de wil en intensiteit aan. De wedstrijd zal worden beslist op strategisch vlak en op wie de beste dag heeft.'
 
Ondanks het feit dat het nog vroeg in het seizoen is, durft Tagliafico de stempel 'cruciaal' te drukken op de kraker. 'Zij staan twee punten boven ons en als wij van ze winnen, krijgen we zo’n vertrouwen. Er volgen nog zoveel wedstrijden tot in december, dus het zou ideaal zijn. Het seizoen is nog lang, maar dit is een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Illegaal
Zo zie ik het ook, de verdediging moet sterk zijn anders ben je kansloos om kampioen te worden etc., al heb je de beste aanvallers maar geen goede verdediging dan win je niks, de ploeg met de beste verdediging (incluis verdedigend middenveld) die wint.

En ik vind dat onze CV sterker kan, er zijn genoeg betere verdedigers dan Blind te vinden.
0 -1
Ozymandias
"de ploeg met de beste verdediging (incluis verdedigend middenveld) die wint."

Ik denk dat je toch echt fan bent van een club die totaal niet past bij jouw manier van denken over voetbal...
0 0
Ozymandias
Zowel verdedigend als aanvallend heeft het spel van Tagliafico bepaalde zwakes maar de geweldige felheid waarmee hij speelt zorgt ervoor dat die zwaktes meestal worden verbloemd. Ik denk dat hij voor elke Europese subtopper een goede linksback is.
0 0
gi0vanni
Juist Nico en in principe geld dat voor elke wedstrijd. Het is jammer dat ze 2 punten achter staan want dat had niet gehoeven. Maar de voorbereiding was met dat WK en door blessures niet geweldig dus een team in opbouw mag een foutje maken. Nu ziet het er al een stuk beter uit. Gaat een spannende wedstrijd worden. PSV is niet beter maar op de counter gevaarlijk dus ze zullen wel kansen krijgen.
0 0
MisterAFCA
Al maak ik me alleen wel wat zorgen over onze RB zonder de Ligt. Vind Nous verdedigend nog vaak te onzeker/slap. Stond tegen AEK ook een paar keer aan de verkeerde kant te dekken. Die lampen hebben op links wel een mannetje met snelheid die aardig kan ballen. Die LB van klapt er ook vaak overheen met een goede voorzet. Dus op rechts maak ik me wel een beetje zorgen. Maar wij moeten zonder de Ligt die lampen gewoon kunnen pakken. Ik wil na de vernedering van vorig seizoen maar een ding. Al moet het met bloed op de palen maar de winst moet er komen!!!
0 0