'Bij Ajax meer gedoe en meninkjes in de pers'

BVeenstra, 21-09-2018 om 07:15, 12864 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Nick Viergever ziet een groot verschil tussen zijn huidige club PSV en zijn vorige club Ajax. De verdediger ziet dat men in Eindhoven 'aan hetzelfde touwtje trekt', terwijl dat in Amsterdam niet altijd het geval was.

'Spelers, staf, directie; iedereen denkt in hetzelfde belang, bij Ajax voelde je dat dit soms anders was', zegt Viergever in gesprek met het Algemeen Dagblad. De krant noemt het woord 'politiek' als het gaat om Ajax. 'En veel meer gedoe en meninkjes in de pers. En dat werkt dan door naar boven in de club en naar de stemming bij supporters', vervolgt de linksbenige mandekker.

Viergever speelt zondag met PSV tegen Ajax en hij heeft er zin in, zo vertelt hij. 'Wij zijn niet van de kaart omdat het 4-0 werd tegen Barcelona. Er zijn genoeg goede punten uit die wedstrijd om mee te nemen. En dat gebeurt ook. We deden het met ons eigen spel goed tegen misschien wel de beste ploeg ter wereld.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat ben ik blij dat hij opgerot is. Praatjes praatjes en praatjes. Het zit diep he Viergevertje.
0 0
Dennis1964
Is gewoon zo. Supporters praten de pers gewoon na. Fuck de pers en ga gewoon achter je club staan in plaats van het uitfluiten van eigen spelers.
0 0
Redrum
Eigenlijk zegt Nick maar 1 ding: Ajax is groter dan psv.
1 -1
Ronaldinho020
Nick, je wordt steeds meer een droeftoeter.. Je hoeft niet te reageren he?
1 -2
Vakkie125
genoeg goede punten om mee te nemen .. na Barcelona? Noem er eens 1 Viergever?
0 0
Mokum31
Clown
0 -2
10Sneijder10
Uitspraak nummer 20 inmiddels? Het zit hem wel diep he.
1 -2
Bouke
heb niet zo'n behoefte aan de meninkjes en het gedoe van meneer "snikkie" viergever ...
0 -2
Ajacied33
Word nu een beetje moe van deze Viergever. Zo veel schokkends zegt hij niet, maar door niet te antwoorden op deze vragen of politieke antwoorden te geven hou je je toch terzijde.
2 -1
afcas
tja, als hij wegloopt zonder een vraag te beantwoorden is het ook niet goed...
2 0
Ronaldinho020
Je hoeft toch ook niet wegtelopen om een vraag niet of politiek te beantwoorden?
0 0
blessure
Valt me tegen van Viergever.
Het had slimmer geweest, als hij gewoon zijn mond had gehouden.
Natuurlijk zijn er verschillen, AJAX is niet voor niets, de grootste club van Nederland.
2 -2
Sampaoli
Viergever moet zich op zijn eigen spel focussen, want wanneer het niveau hoger komt dan niveautje AZ is hij de eerste die afhaakt.
0 -2
Babayaka
Viergever blijft janken
3 -3
noppenkoning
Geef deze pannenkoek a.u.b. Zondag een pak slaag dat hij 3 maanden geen interview durft te geven over Ajax.
2 -2
Noxin
Viergever wordt hier soms gefileerd, maar ook nu zegt hij gewoon weer wat we eigenlijk allemaal weten. Ajax is de meest tumulteuze club van Nederland. In de afgelopen jaren stonden de neuzen niet altijd dezelfde kant op, maar waren te veel mensen bezig met hun eigen toko. En dat de pers daar graag, ook nu nog, in probeert te wroeten is algemeen bekend.
6 0
nap3000
Dan had ie z'n bek moeten opentrekken toen ie nog bij Ajax zat en nu niet in eens een wit voetje proberen te halen bij z'n huidige werkgever
0 -1
afcas
en jij denkt dat toen hij bij ajax speelde werd gevraagd wat de verschillen waren tussen ajax en ajax? toen hij naar ajax kwam werd hij ook gevraagd naar de verschillen tussen az en ajax. dat hoort erbij, alleen nu ajax en psv de enige 2 clubs zijn die nog wat voorstellen in nederland wordt hij vaker gevraagd over de 2 te praten dan normaal het geval zou zijn. big deal. zijn we nu echt zo klein geworden dat het ons iets uitmaakt wat wie dan ook zegt over onze club? zie steeds meer ajacieden met dst calimerogedrag en ik vind het maar niks...
4 0
Tinus
Precies dit!
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
vind het mooi voor hem dat hij daar op zijn plek zit. sympathieke gozer.
4 0
FlyingDutchMan
Zo'n EL seizoen met een finale ga je bij die boeruh in elk geval niet meemaken Nickie 4..
1 0
chrisjuhhh
2 - 4 klaar !
0 0
JanTa
En dan word er 3 dagen nageleuterd over de 2 tegendoelpunten.
5 -1
Sampaoli
Absoluut, zéker als Daley erbij betrokken is.
0 0
jackwolf
Wordt er nu al moe van...
2 0
JSF
Viergever was altijd een voorbeeldprof binnen de Ajax selectie die altijd nette interviews geeft.
Denk dat velen van de frusties hieronder op de stoelen en banken stonden toen hij tegen Schalke het net vond. Enig respect voor de persoon/voetballer en begrip voor zijn kans bij PSV nadat z'n contract iet werd verlengd is op z'n plaats
4 -4
Willem410
Respect moet van 2 kanten komen.
Ik hoor Viergever al zolang als hij in Eindhoven speelt dingen benoemen die bij die club beter geregeld zijn.
Die is namelijk niet het eerste interview dat hij aan het vergelijke is geslagen.
Wat meer waardering voor de club die hem bij de subtop weg haalde, kansen gaf en miljonair maakte zal op zen plaatst zijn.
Maar blijkbaar heeft hij zijn spoedcursus hoe geef ik zoveel mogelijk steken onder water richting Ajax met succes afgerond bij aankomst in Eindhoven.
1 -5
AjaxCitizen
Hij geeft aan dat het er bij Ajax anders aan toe gaat dan bij PSV, omdat hij ervaart dat er bij ons meerdere meningen zijn en bij PSV juist vaker alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Nou, poeh poeh. Wat een steek onder water zeg.

Verder geeft hij gewoon antwoord op de vraag wat de verschillen zijn tussen beide clubs. Hij kiest er niet zelf voor om te vergelijken, maar wordt ernaar gevraagd.
1 0
PJK54
Dat klopt toch andere club andere regels en is P=V te vergelijke met Ajax? volgens mij niet ik denk dat de lat bij Ajax een stuk hoger ligt.
En respect ja dat moet kunnen naar Nick heeft zich altijd positief opgesteld bij Ajax en zeurde nooit dat in tegenstelling van vele voorgangers.
2 -1
Jariiii
Blijf het jammer vinden dat hij weg is. Niet als basisspeler, wel om extra drive te brengen in wedstrijden waarin dat nodig is. Zit een goeie kop op die gast.
3 -1
Salamis
Hij zegt toch niets verkeerd en wilde zelf graag bij Ajax blijven. Nu dat niet kon is hij blij dat hij bij PSV zit, mooi toch. Viergever was een erg nuttige speler en heeft altijd alles gegeven voor Ajax en na die waanzinnige goal bij Schalke is hij voor altijd een held.
3 -1
AjaxPassion
Dat is precies waarom Ajax de grootste club van Nederland is. Als deze shit niet allemaal speelde bij Ajax, dan waren ze allang mijlenver weggelopen bij alles en iedereen hier in NL.
1 0
MickS
Ik snap de snerende opmerkingen aan het adres van Viergever van velen hieronder niet zo? Hij zegt toch niets wat niet klopt? En hij doet dat feitelijk, zonder waarde-oordeel. Viergever wilde overigens zelf niet weg hier he (oftewel: hij kon er prima mee leven), maar zijn contract werd simpelweg niet verlengd.

Verder is het gewoon een gegeven - wat we hier allemaal weten - dat altijd alle ogen puur op Ajax gericht zijn, met een extreme vergrootglas en dan 'as ut effe kan' stokerig vertaald.
10 0
ajaxxcied4life
Viergever schneert al een langere periode met enige regelmaat naar Ajax. Daarnaast zijn er voldoende voorbeelden van ex-spelers die wel zonder rancune over Ajax spreken.
0 -9
jollie18
Wat hoop ik dat we winnen al is het maar voor Viergever met zijn praatjes
1 -5
Ruff Rhythim
Het verschil tussen een kleinstedelijke provincieclub en een ècht grote club met uitstraling tot ver buiten de Europese grenzen, all over the world....
1 0
meerzicht
Ach, ik denk dat hij diep in zijn hart Ajax enorm mist.
0 0
chrisjuhhh
Enkel is er nu het een en ander geregeld bij Ajax .
Diverse mensen zijn weg en er zijn nieuwe mensen gekomen , dus alles is weer anders dan toen Nick .
0 0
Lane 8
Wat hoop ik dat hij een te korte terugspeelbal geeft zondag
1 0
De_Realist
Dit is een naar mijn mening correcte constatering op basis van wat wij van de buitenkant mee krijgen. Dat gezeik en geruchten met spelers, bestuurders etc. de afgelopen jaren lijken wij vaker mee te kampen dan PSV.

Mensen lopen gelijk weer zuur te doen hier omdat veel mensen blijkbaar slecht tegen kritiek kunnen (terecht of onterecht).
6 -1
Ardoe
Nee omdat het keer op keer negatief moet zijn. Dit is t zoveelste interview van hem. Is toch niet nodig om alleen het negatieve te benadrukken in alle interviews?
1 -5
Tinus
En hoe vaak wordt een speler ongenuanceerd gequote? Of wordt alleen het negatieve eruit gepakt omdat dit beter verkoopt? Ik heb viergever wel wat kritiek horen geven, maar ook positieve dingen. De negatieve blijven echter beter hangen bij de meeste mensen. En die kritiek is in zijn geval best begrijpelijk. Hij heeft het aan den lijve ondervonden dat de ene hem wil verlengen en de andere niet. En het is een feit dat er bij Ajax een hoop gebeurt dat afleid van het voetbal. Dat vinden we toch allemaal? Dat mag je dus best benoemen als oud speler. Veel fans zijn ceel te snel op hun pik getrapt. Bij het ziele af als je het mij vraagt.
5 0
Ardoe
@realist en Tinus, kijk nog ff naar t stukje wat ik verder hieronder heb geschreven. Ik begrijp heel goed hoe het werkt, maar Viergever blijkbaar niet. Het zou hem sieren om er niet op in te gaan, omdat hij zou moeten weten hoe zijn uitspraken worden opgetekend. De positieve noten zijn er nauwelijks in verhouding tot de negatieve. Jammer, maar ik denk dat er juist bij hem nog wat wrok zit jegens Ajax. Om die reden ben ik er dan ook niet rouwig om dat ie is vertrokken. Overigens zie ik 'm niet als overloper, de keuze voor PSV, de andere topclub in NL, is zeer begrijpelijk. Maar Ajax excelleert wel sinds hij weg is.
0 -2
Tinus
Het zou hem sieren er niet op in te gaan? Dat worden leuke interviews met spelers dan. Veel supporters liggen hier wakker van de verkeerde dingen. Alles wat een beetje negatief overkomt mbt Ajax wordt als verraad bestempeld of anti-Ajax. Jij nuanceert het nog enigszins, maar het is toch echt vaak van het niveau dat ik uit Rotterdam gewend ben wat ik op het forum lees.
2 0
Ardoe
Het gaat mij er gewoon om dat t me wat te vaak gebeurt. Maar ik snap je frustratie rond de lange tenen bij een deel van de supporters.
0 0
De_Realist
Kom op man, je weet toch wel hoe dit media spelletje werkt.

PSV - Ajax is dit weekend
Viergever heeft een gevoelige overstap gemaakt
Sensatie journalisten zullen hem vragen stellen om bepaalde antwoorden uit te lokken
Als PSVer voelt hij natuurlijk ook de druk vanuit de achterban om niet lyrisch over Ajax te spreken want dan krijgt ie gezeik met de supporters

Overigens is hij niet zo zeer negatief, de dingen die bij Ajax gebeuren zijn gewoon niet altijd positief, hij wordt gevraagd naar de verschillen en bespreekt deze. Ik vind hem in dit interview niet zoveel bijzonders zeggen, wat hij zegt wisten wij ook al natuurlijk. Zelfs nu het goed loopt bij Ajax zijn er geruchten dat het intern niet lekker loopt tussen ten Hag en zijn assistenten. Tja, dat is ook Ajax he. Er is altijd wel iets.
5 -1
MisterAFCA
Mag ik vragen waar je vandaan heb dat het niet lekker zou lopen tussen TH en zijn assistenten? Ik heb dat nergens gelezen namelijk. Ik volg het voetbal nieuws vrij fanatiek maar ben dit eigenlijk nergens tegengekomen.
0 0
Katjang
Valentijn Driessen zei dat vd wk op tv. Maar goed, die zegt zoveel... :-)
0 0
AFCA.
Focus je nu eens gewoon op die gemoedelijke boertjes Nick. Zit je nogal in de weg dat je niet goed genoeg was voor Ajax en niet werd verlengt.
0 -3
Aspers73
Ja, Ajax is een echte voetbalclub met wereldwijde uitstraling in een wereldstad. Daar wil iedereen wat van en ook bij horen. Alleen de besten kunnen hier mee overweg.
3 0
fanforeffer
Viergever doet gewoon een constatering. En die klopt. Kijk alleen AS eens ,de grootste flapdrollen komen aan het woord +Henk Spaan, Advocaat ,ton Gebrands,van Hanegem en allemaal hebben ze bij voorkeur iets negatiefs te zeggen Of iets met een negatieve ondertoon.AS doet daar actief in mee.
3 -3
Tinus
Ben het met je eens, behalve over Henk Spaan want die vind ik persoonlijk wel Okay. Maar je mag van de meeste supporters op dit forum als speler en oud speler wel een mening geven, als het maar wel positief is. Bij een kritische noot wordt je gefileerd.
0 -1
Ardoe
Het klopt misschien wel, maar hij werkt continu mee aan dit soort interviews. Daar wringt de schoen. Door wat hij zegt is het makkelijk scoren voor zo'n anti Ajax krantje. Kan beter gewoon z'n mond houden. Als ie t niks vond bij ons, had ie moeten opstappen. Maar wel lekker het salaris in zn zak steken. Hij heeft ook gewoon heel veel mooie momenten meegemaakt, maar dat lees je nauwelijks terug. Mis m geen moment en het enige wat echt positief aan m was, was die lucky tegen Schalke. Voor de rest vind ik dat Eindhovense strepenshirt een goede match voor hem. Weinig klasse.
0 -3
Web
Dat gebeurt bij de grootste club van Nederland
En. Het AD legt dit zo graag vast.
Viergever is op zijn plaatst nu
0 -2
Sergevanw
Beetje zwak om in elk interview nu negatief te zijn!
1 -4
MickS
Hij is niet negatief in dit stuk imo. Hij geeft alleen gewoon weer hoe het zit. En zo zit het toch ook?
2 -1
flyingsoccer
Inderdaad hij geeft de zaken weer zo als het is. Ajax is nog steeds een kille zakelijke eilandjes politiek.
0 0
Frankkie
Nick krijgt een vraag en reageert gewoon eerlijk!
Nu kunnen jullie deze jongen wel de grond in trappen, maar alsof jullie altijd positief zijn geweest de afgelopen jaren over Ajax.
Nu Ajax lekker draait is iedereen die iets negatiefs zegt over ajax KUT!
Toen deze jongen voorop in de strijd ging in de EL hoorde ik ook niemand zeiken en jammeren, dus laat deze jongen gewoon een eerlijk een vraag beatwoorden.
6 0
MickS
Dit precies. Dank u!
1 0
Frankkie
Your Welcome
0 0
AjaxCitizen
Lekkere journalistiek. Aantal weken geleden kreeg hij al een dergelijke vraag en toen was het antwoord precies hetzelfde.
2 0
marrene
Hoeveel keer heeft hij al een sneer naar AJAX en Amsterdam gegeven? Toen hij van az kwam heb ik dat nooit gehoord t.o.v. die club.
Lulletje rozenwater is getransformeerd in een galbak.
0 -5
AJAIXIXIXI
Grotere club, meer aandacht. Niet al te moeilijk als je het mij vraagt.
3 0
insectenverdelg
ja ja Nick. Weer ff iets vinden dat beter is aan PSV dan Ajax
verwacht voor zondag nog een interview of 8 op deze manier. Snap niet dat hij er aan meewerkt. Zou gewoon roepen tegen al die journalisten dat je nu bij psv speelt en t daar over wil hebven ipv al die vergelijkingen.
2 -3
De_Realist
We kunnen het verdraaien hoe wij willen, maar PSV is de afgelopen 4 jaar kampioen geworden, en staat ook nu bovenaan in de Eredivisie. Dus ja, feitelijk gezien zijn is PSV momenteel beter dan Ajax.

Hopelijk gaan we dat zondag weer omdraaien. Niet zo zuur doen over die interview van Viergever.
3 0
NoPants
De gene die na 5 wedstrijden bovenaan staat is de beste op dat moment. Helder. Het maakt niet uit welke ploegen je al gehad hebt, bovenaan is bovenaan. Serieus?

En psv is 3x kampioen geworden in 4 jaar. Ben jij niet dezelfde psv-supportende realist als op VI?
0 -1
Pimpie
nou hoor judas Viergever heeft ze plasje ook weer gedaan.
wat een stumperd is dat joh.
1 -3
ajaxxcied4life
Dat is bij clubs als Barcelona, Galatasaray en Bayern etc. niet anders. Als Nick het inderdaad lastig vindt om in zulke omgevingen te functioneren en daar continu over klaagt in de pers, dan is hij inderdaad niet gemaakt voor de absolute top. Bankzitter bij Ajax en basisspeler bij PSV, het zegt meteen alles over deze jongen.
2 -2
Redrum
Bij psv is alles veel simpeler, want die club is ook ontzettend simpel. Ze hebben daar maar één focus, Ajax verslaan. En bij die missie is alles geoorloofd.
5 -4
Ajax27
Ze hebben daar maar 1 focus, en dat is ieder jaar kampioen worden. Ze kijken alleen naar de korte termijn en doen er alles aan om dat succes te blijven halen. En daar slagen ze in want van 2000-2018 zijn zij 10 x kampioen geworden, Ajax maar 6 x.

Bij Ajax geldt er veel meer dan alleen kampioen worden. De filosofie moet bewaakt worden, we willen internationaal serieus en structureel weer meedoen in de subtop van Europa, op de Toekomst blijven ze continu innoveren. Innoveren zodat de beste talenten naar Ajax komen. We willen altijd met mooi aanvallend en combinerend voetbal winnen. Nu de verschillen tussen grote en kleine clubs door absurde bedragen steeds groter en groter worden moet je ook schakelen. Daar Is Ajax al 7 jaar geleden mee begonnen en hier plukken ze nu de vruchten van.

Het verschil... wanneer Ajax 4 x geen kampioen is kan het 45 miljoen investeren en proberen dat er geen spelers vertrekken en staan we er financieel nog steeds top voor. Als PSV 4 x geen kampioen wordt en geen Europees voetbal haalt dan zitten ze ze zwaar in de financiële problemen.

PSV doet het gewoon prima, daar kun je heel eerlijk in zijn, maar het blijft bij hun heel erg gokken. En er gaan dadelijk jaren van droogte komen. En dan wil ik nog wel eens zien hoe goed de club overeind blijft of dat ze in het zelfde vaarwater als Feyenoord komen.
7 0
gi0vanni
PSV doet het zeker niet slecht want ze zijn de onbetwiste nummer 2 van Nederland.
0 0
Redrum
Goeie analyse ja. Ajax heeft jaren gebouwd aan een stevig en gezond fundament vol potentie en kan nu eindelijk gaan oogsten. Psv heeft titels gepakt, maar niets opgebouwd. Het geluk heeft ze jaren gered, maar dat zal ook eens weer ophouden en dan zakt het als een pudding in elkaar.
2 0
ajaxxcied4life
Geen woord aan gelogen. Klasse analyse.
2 0
ajaxxcied4life
Geen woord aan gelogen. Klasse analyse.
0 0
Nicoonzeredder
Oké, Nick bedankt voor je inbreng
0 0
Biornha
Kunnen we gewoon niet alles wat die vent uitkraamt op deze site zetten? Je zou bijna denken dat hij het maar niks vond bij ajax of zo.. Hij is in ieder geval snel ingeburgerd tot calimero..
1 -3
maikelklaassen
hij had al een psv kop, maar het wordt nu een echte lamp!!
2 -5
FlyingDutchMan
Haha xD
0 -3