'Laat De Ligt de band maar weer dragen'

FinnDekker, 20-09-2018 om 19:25, 11005 views, De Telegraaf |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Tegen PSV hoopt Dusan Tadic weer captain af te zijn. Door het ontbreken van Matthijs de Ligt ging de aanvoerdersband woensdag tegen AEK Athene om de bovenarm van de Serviër, die sinds deze zomer pas bij Ajax speelt.

Dat Tadic werd verkozen had geen grote betekenis, denkt de nummer tien zelf. 'We hebben meer leiders', aldus Tadic in gesprek met De Telegraaf. 'De Ligt, Blind, Schöne, Huntelaar en Tagliafico zijn ook aanvoerders. Laat tegen PSV De Ligt de band maar weer dragen. We kunnen een sterke jongen als hij er dan wel bij hebben.'

De Ligt, momenteel uitgeschakeld door een lichte knieblessure, nam de band over van de geblesseerde Joël Veltman. Vorig seizoen was ook Schöne sporadisch de aanvoerder bij de Amsterdammers.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
amthree
Wauw veltman was ik al vergeten, kun je na gaan wat voor selectie we hebben.
0 -1
Weloveajaxxx
Nu je het zegt...ik ook -.0
0 0
Dennisjez
In dit stukje word Veltman aan gehaald. Wie mist die nog? Helemaal niemand lijkt me
0 -3
Ozymandias
Ik denk dat Veltman nu wel bruikbaar was geweest als back-up van Mazraoui en De Ligt. In de tweede seizoenshelft zal hij Ajax in de breedte sterker maken.
2 0
JariHeijden
Dat denk ik ook. Een basisplaats zit er niet meer in, maar als backup voor die twee posities achterin, is ie gewoon welkom.
0 0
Jelephi
Zo zie je meer weer. Middelmaat mist niemand
1 -2
Stamstadam
Nicolai Boilesen met de aanvoerdersband om zijn bovenarm was het pijnlijkste wat ik heb gezien na Rob Wielaert die het magische wit-rood-wit van Ajax droeg.
2 0
MisterAFCA
Ik vond Evander Sno ook echt heel verschrikkelijk... man man man wat was die gozer slecht. Daarvan kropen me ballen terug me lies in.
0 0
Radikaal
Sanogo
0 0
MisterAFCA
Ook zo’n topper idd...
0 0
Oliveira
Zimling, Sana, en Duarte waren ook van dit soort spelers waarvan je blij bent dat ze niet meer bij Ajax spelen. Echt als Ajax miskopen haalt dan zijn het toch wel hele slechte spelers elke keer weer.
0 0
ajax1roy
Ik vond wel dat er echt iemand stond tadic als aanvoerder. Wat een beest
0 -1
3*stars*3
De ligt is voor zijn leeftijd in alle opzichten al ver.
Rol als aanvoerder vult hij ook heel goed in maar ik zie in Tadic vanaf het begin al een natuurlijke leider en motivator.
Ook voor De Ligt zou het prima zijn als hij in de luwte had kunnen doorontwikkelen.

Ik zeg nu niet dat band om arm van Tadic moet blijen maar zou er begrip voor hebben, als Ten Hag voor hem had gekozen en geef mijn mening gewoon, that’s all. ;-)
2 0
Radikaal
Leuk dat jij dat al vanaf het begin zag in Tadic. Die legt het er in de interviews nog al dik bovenop, dat leideren en motiveren. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ontzettend blij met hem. Maar de Ligt vind ik helemaal top als captain.
1 0
gi0vanni
M. de Ligt is een prima speler en met die band om zal hij dit jaar wel blijven. Denk dat iedereen blij is met de Ligt met of zonder band. Tadic is nog meer een aanvoerder maar zoals het stukje al aangeeft heeft Ajax meer als 1 leider.
0 0
AFCA0492
niks mooier dan een echte ajacied en jeugdspeler als aanvoerder van ajax. de kwaliteiten heeft hij zeker.
0 0