Tadic: 'Ben niet zo goed in schwalbes maken'

BVeenstra, 20-09-2018 om 11:50, 10307 views, Ajax Life |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Als we dit seizoen iets niet hoeven te verwachten van Dusan Tadic zijn dat schwalbes. De Servische aanwinst geeft in gesprek met Ajax Life aan dat hij niet de persoon is om zich theatraal te laten vallen.

Vlak voordat Tadic de voorzet gaf waaruit de 2-0 viel, werd er een overtreding op hem gemaakt. De Serviër viel niet, maar voetbalde juist door. 'Ik ben niet zo goed in schwalbes maken. Dat zei ik ook nog tegen de scheids. Ik werd in de eerste helft keihard in mijn rug geduwd. They killed me from the back. Het was een betere oplossing om gewoon door te gaan.'

Tadic - die vond dat Ajax de Grieken in de eerste helft moe speelde en daar in de tweede helft van profiteerde - is blij dat Ajax ook nog aan het doelsaldo kon werken. 'We willen graag zo vaak mogelijk scoren, maar het is ook belangrijk om de nul te houden. Dat is gelukt. We kunnen nog steeds genoeg zaken verbeteren en als het seizoen vordert, hoop ik dat het beter en beter gaat.'

De aanvaller legt verder uit dat de spelers van AEK Athene hem overal volgden. Daarop bedacht hij een plannetje. 'Ik had het idee dat we meer ruimte konden creëren als Neres en ik van plek ruilden. Ik ben het gewend om zo te spelen. Of het mijn idee was? Nee hoor, we hebben er in de rust goed over gesproken. Gewoon overleg gevoerd. De trainers geven ons veel vrijheid om het zelf in te vullen, hoe we maar willen. Je voelt op het veld wat het beste werkt. Ik voetbal al een tijdje, dan voel je dingen aan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
Wat ik misschien nog wel het mooiste aan hem vindt is dat hij er echt een hecht elftal van probeert te maken. Roept ook altijd iedereen erbij om een goal te vieren.

Daarin is hij zo belangrijk. Je ziet dat spelers nu voor elkaar door het vuur gaan. Alleen daarom al zo belangrijk voor deze ploeg.
0 0
Bijgoochem
Weet niet of het op tv te zien was, maar toen het 1-0 stond kwam AEK er ineens uit met een counter waarbij ze eigenlijk 3 aanvallers tegen 2 verdedigers stonden. Dat was toen De Jong geel kreeg omdat hij die kerel aan z'n shirt trok en dat opstootje kwam. Tadic stond toen naar Ten Hag te gebaren en te zwaaien dat er wat moest gebeuren omdat het niet goed stond. Vlak daarna kwam Dolberg erin en werd er e.e.a. omgezet in de taktiek.
Ook mooi om te zien was dat Onana na die gele kaart naar De Jong toeliep en hem een box gaf, zo van goed dat je hem neerhaalde!
2 0
J0ris
Ben ik de enige die hem toch af en toe betrapt op vrij makkelijk naar de grond gaan?
0 0
AFCAMM
Paar wedstrijden geleden viel het mij ook één keer op, maar misschien viel het mij op omdat hij het normaal gesproken niet snel doet.
0 0
SammyR
Ja.
0 0
Dwergje48
Ik hou van die kerel.

Ook mooi dat de trainers vrijheid gunnen aan de spelers om dingen te verzinnen en in te brengen om problemen op te lossen.
1 0
chloorbestendig
Voor schwalbes moet je in eindhoven zijn, blij dat wij niet van die jankmuilen hebben!
0 0
Redrum
Bij Ajax hoef je ook geen schwalbes te kunnen. Dat soort laffe viespeukerij laten we aan andere clubs over.
0 0
RaynoFischer
Valt idd op hoe hij gewoon altijd doorgaat, behoorlijk balvast.
Tegenstanders moeten echt alles geven om hem van de bal af te krijgen ;)
3 0
AFCA1510
Ik heb Tadic nog nooit kunnen betrappen op een onbezonnen actie. Weet altijd precies wat die doet en weet perfect wanneer die een bal wel of niet moet voorgeven. Presteert nog beter dan ik had verwacht van hem.
3 0
insectenverdelg
zijn stats zijn ook niet normaal. 12wedstrijden mee gedaan, in totaal 980 minumaar, en heeft 7 doelpunten en 5 assists. ook europees al zeer belangrijk.
0 0
AFCA1510
Echt een topaankoop!
0 0
Justin4195
Dit is toch heerlijk om te lezen!!
4 0