Tagliafico: 'Belangrijk om emotie uit te schakelen'

BVeenstra, 20-09-2018 om 08:15, 7577 views, De Telegraaf |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Nico Tagliafico vindt het knap hoe Ajax woensdagavond omging met de afwezigheid van aanvoerder Matthijs de Ligt. De leider van de defensie ontbrak wegens lichte knieproblemen, maar desondanks hield Ajax de 'nul' en werd er 'gewoon' met 3-0 gewonnen van AEK Athene.

'Hij is onze aanvoerder en zorgt voor fysieke kracht. En met hem hebben we automatismen. We weten van elkaar wat we doen', is Tagliafico in gesprek met De Telegraaf lovend over De Ligt. Met Frenkie de Jong op de plek van De Ligt en Carel Eiting op het middenveld werd het iets anders ingevuld. 'Frenkie de Jong en Carel Eiting hebben het geweldig ingevuld. En vergeet Donny van de Beek niet. Hij viel uitstekend in. We hadden een nogal offensieve verdediging en kwamen de eerste helft een paar keer goed weg. Maar na rust hebben we de wedstrijd naar ons hand gezet.'

Aanvoerder Argentinië

Voor Tagliafico, die twee keer scoorde tegen AEK Athene, zijn het sowieso bijzondere weken. Vanwege de afwezigheid van Lionel Messi was de linksback in de afgelopen interlandperiode aanvoerder van Argentinië. 'Dat geeft een ongelooflijk goed gevoel, maakt me trots. Maar het is ook belangrijk om die emotie uit te schakelen, rustig te blijven en door te gaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kilum
Eigenlijk speelde we met 3 middenvelders in de verdediging + Nico die meer linksbuiten speelde dan links achter.
1 0
Nosky
Eigenlijk zijn van de 13 spelers die gisteren in actie kwamen er 8 middenvelder, 3 aanvaller en 1 verdediger (die eigenlijk meer als buitenspeler speelde). Ohja, en een keeper. En dat op "Europees" niveau.

Het toont maar weer aan dat we het van voetbal moeten hebben. En niet van al die andere onzin die als "modern" en "realistisch" versleten wordt.

Ik ben heel benieuwd naar de uitwedstrijd tegen Bayern. Natuurlijk, iets ander kaliber maar daar komt tegelijkertijd meer ruimte om te voetballen en daar weten jongens als Neres, Tadic, Ziyech, De Jong, Schone (en noem de rest maar op) prima raad mee.
Daar kan best eens een aardig resultaat inzitten. Maar hoe dan ook is dit een goed meetmoment om te kijken waar we Europees staan.

Het is allemaal heel moeilijk op dit CL podium en vrijwel onhaalbaar, maar met deze selectie en dit spel, sluit ik echt helemaal niets uit. Ik zou er geen geld op zetten dat Ajax ver komt in de CL / K.O. fase, maar ik zou er óók geen geld op zetten dat ze dat niet lukt.
0 0
WantAmsterdam
Beetje Ajax-like, voetballers i.p.v. houthakkers en blind dravertjes als Van Beek, Haps, Dumfries, en ga maar door
0 0
chrisjuhhh
Mag ook wel weer eens gezegd worden "verschrikkelijk goed gescout van AJAX ".
3 0
RaynoFischer
Idd en deze man werd aangeboden bij Feyenoord haha, maar ze hadden Haps :P
Wat een baas
1 0
EzraAjax95
Tagliafico wat een eindbaas!
7 0
AjaxPassion
Geweldig hoe deze man zich ontwikkeld! Dit had ik voor zijn komst en na zijn 1e seizoenshelft niet durven dromen! Hiervoor dient EtH overigens ook de credits te krijgen, want hij weet echt als geen ander hoe hij zijn spelers het beste kan laten renderen!

Verder stipt hij inderdaad een punt aan waar wel heel gemakkelijk aan voorbij is gegaan gisteren. Je aanvoerder, luchtmacht en leider van de defensie is min of meer geruisloos vervangen!
6 0