Schöne: 'Hebben nog wel wat recht te zetten'

BVeenstra, 20-09-2018 om 07:30, 8424 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Lasse Schöne denkt dat de midweekse Europese speelronde niet veel zegt richting de topper tussen PSV en Ajax van aankomende zondagmiddag. Ajax won met duidelijke cijfers van AEK Athene (3-0), terwijl de Eindhovenaren in Spanje met 4-0 verloren van FC Barcelona.

Schöne vertelt dat hij het liefst grote wedstrijden speelt, al vindt hij het lastig om aan te geven hoe de verhoudingen nu liggen tussen Ajax en PSV. 'We hebben nog niet tegen elkaar gespeeld. Wij hebben een goede reeks neergezet, maar het is nu dubbel. Wij speelden thuis tegen AEK, zij uit bij FC Barcelona. Dat kun je niet met elkaar vergelijken', zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Toch weet Schöne dat het voor Ajax erg belangrijk is om een goed resultaat te halen in Eindhoven. Bij een nederlaag zouden de Amsterdammers namelijk op vijf punten achterstand komen en in dat geval zou een nieuwe inhaalreeks moeten volgen. 'Het is nog wel vroeg in het seizoen. Je moet de topwedstrijden winnen, dan sta je bovenaan. Je wil het liefst dat ze achter jou aan gaan. Bovendien hebben we nog wel wat recht te zetten na vorig seizoen. Waar we volgende week staan? Dan staan we bovenaan.'

AEK Athene

Over het duel met AEK Athene zag Schöne dat Ajax het geduld moest bewaren. 'Het is gewoon een goede ploeg, ze verdedigen erg compact. Soms hadden ze hun twee spitsen op de eigen zestien staan. Dan is het moeilijk om er doorheen te komen. Gelukkig lukte het in de tweede helft en dan denk ik dat 3-0 een goede en terechte uitslag is.'

Ajax moest het tegen de Grieken doen zonder aanvoerder Matthijs de Ligt. Schöne is van mening dat de jongeling werd gemist, al denkt de Deen ook dat andere spelers zijn afwezigheid kunnen opvangen. 'Met Frenkie achterin en Carel op het middenveld denk ik dat dat prima werkte.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bky
De rubberenbetontegelgeneratie hieronder vindt Amsterdamsche bluf maar helemaal niets.

Groot gelijk heeft Schone. We vreten PSV op zondag. WZAWZDB.
2 -3
DarkChild
Dit heeft niks met Amsterdamse bluf te maken. Dat was namelijk altijd gekoppeld aan het waarmaken. Of misschien zelfs wel het gevolg ervan.
0 -1
RayJordaan
Heel veel mensen denken er te makkelijk over, we hebben het gewoon nooit makkelijk in Eindhoven en dat zal Zondag niet anders zijn. Is echt een 50/50, of misschien heel klein voordeel voor PSV omdat ze thuis spelen.
0 0
AFCA-Driebergen
Ze hebben wel gelijk. Iedere keer met zulke uitspraken gaat het mis. als het 9 van de 10 keer goed gaat, oké dan mag het. Maar als het 9 van de 10 keer fout gaat, gewoon je mond houden en je voeten laten spreken. En zeker Schöne die het altijd roept, want wanneer het op vechtvoetbal aankomt, dan is hij de eerste die afhaakt.
2 -1
niquedegraaff
Die teksten vooraf vind ik altijd wat overmoedig. Blijf nou maar eens een keertje bescheiden.
1 -1
Labrador
Zeker na de laatste jaren. Mond houden en voetballen
1 0
DarkChild
Op zich, het past bij Ajax als je het ook echt 'doet' daarna. Dat was vroeger het grootste irritatiepunt van tegenstanders, namelijk dat we het zeiden en daarna ook waarmaakten (en tegelijkertijd een van de dingen waarom ik zelf verliefd werd op Ajax) De laatste jaren echter waren we soms nog wel stoer, maar waren het vooral praatjes. (wat op zich ook wel een irritatiepunt oproept bij tegenstanders, maar ook brandstof)

Bij PSV zelf doen ze dit soort dingen iig niet meer, na het tranendal van Mertens paar jaar geleden :D
0 -1
Inhartennieren
Weer zo’n domme uitspraak!
Wie volgt?
2 0
Vlieske
Weer een belachelijke uitspraak om de tegenstander extra te motiveren. Hier maar is boetes aan gaan hangen aan dit soort uitspraken.
1 0
Ajacied33
Schone jongen, zeg zulke dingen nou niet. Als je wint zondag staat het mooi gezegd en gedurfd. Verlies je, dan sta je daar met je uitspraken
2 0
RayJordaan
En het is ook iedere keer Lasse die zulke dingen roept he
0 0
Gerard36
Ik lees vaak negatieve dingen over schone( hij zou het niet meer bij kunnen benen) maar ik denk dat door een hoop mensen word onderschat hoe belangrijk hij is voor dit elftal, altijd aanspeelbaar, rust aan de bal, ook gisteravond heb ik weer genoten van hem en behoorde hij bij de beste spelers van ajax.
3 -1
MisterAFCA
Ik ben het met jou eens hoor. Maar wat ik wel vind is dat, als Ajax even onder druk komt, Lasse vaak een van de eerste is die door het ijs zakt. Lasse speelt fantastisch als de rest dat ook doet. Komt de druk erop dan gaat hij ineens fouten maken en de duels slap aan. Hij zou juist, met al zijn ervaring degene moeten zijn die voorop gaat en er bijvoorbeeld ff eentje doormidden schopt. Maar ik kan nog vaak genoeg heel erg genieten van Lasse! Hij zit er als het lekker loopt zo vaak tussen! Om daarna een lekkere pass vooruit te geven. Lasse is een van mijn favoriete spelers van de afgelopen jaren met bovenstaande als kanttekening.
1 0
RayJordaan
Idd en daar vrees ik Zondag ook voor, Hendrix en Rosario die erop gaan klappen, dan ben je vereist om met een hoge handelingssnelheid te voetballen, en dat heeft Lasse helaas niet.
0 0
Labrador
Hij zou daar nog aan toe hebben gevoegd dat hij zeker weet dat we zondag bovenaan staan..
2 0
AjaxCitizen
Vind dat soort uitspraken gedurfd, maar niet slim. PSV is kansloos onderuit gegaan tegen Barcelona en willen zich dan laten zien tijdens zo een topwedstrijd om zich te revancheren. Tel daar de uitspraak van Schöne bij op en je hebt een getergde tegenstander op zondag tegenover je.

Daarnaast heeft Schöne al vaker dat soort uitspraken in het verleden gedaan, maar het niet waar kunnen maken. Dan krijg je zo een Dries Mertens scenario.
3 -1
Adamoost
Mooi, denk ik ook
1 0