Onana: 'Dan kunnen we van iedereen winnen'

BVeenstra, 20-09-2018 om 07:15, 11013 views, AT5 |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

André Onana heeft veel vertrouwen in een goed seizoen voor Ajax. De Amsterdammers begonnen de groepsfase van de Champions League uitstekend door met 3-0 te winnen van AEK Athene. 'Het was leuk. Vooral de manier waarop we wonnen', zegt een tevreden doelman in gesprek met AT5.

De goalie ziet Ajax steeds beter worden. 'We verdedigen met veel vertrouwen, vooral tijdens dode spelsituaties. Vorig jaar hadden we daar veel problemen mee, maar nu gaat het goed. Ik denk dat als we zo spelen, we van iedereen kunnen winnen. Dan maakt het niet uit of het tegen Bayern, Benfica, Madrid of Liverpool is.'

Ondanks de klinkende 3-0 zege is Onana van mening dat AEK Athene geen slecht elftal is. 'Ik vond ze wel goed. Ze verdedigen goed en daarnaast hebben ze snelle aanvallers', zegt de Kameroener, die Ajax wel beter vond spelen. 'Dat hebben we laten zien. Als wij goed spelen, is het lastig om van ons te winnen.'

Nico Tagliafico

Met twee treffers werd Nico Tagliafico de man van de wedstrijd en dat vindt Onana geweldig. 'Nico en ik zijn altijd geintjes aan het maken. Tegen Sturm Graz maakte ik een foutje en ik zeg wel eens in de kleedkamer: "Hey dude, zelfs ik heb al een goal gemaakt!". Hij maakt niet veel goals en nu twee belangrijke. Daar ben ik blij mee.'

Voor nu gaat de blik op de wedstrijd van aankomende zondag: PSV-uit. Onana heeft veel vertrouwen. 'We gaan winnen, we komen daar om te winnen. We gaan niet rustig afwachten. Het gaat zwaar worden....voor hen', besluit de keeper zonder aarzeling.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Heerlijke uitspraken maar .......... Zag gisteren bijvoorbeeld Bayern aanvallen, zoals bij dat 1e doelpunt, damn. Van achteruit, middenveld over, zijkant opzoeken en dan die schijnbeweging van Lewandowski. En alles in het allerhoogste tempo. Onze pijlen maar richten op Benfica en AEK.
1 0
MisterAFCA
Dat was inderdaad een fantastische aanval! Maar ik was verder niet heel erg onder de indruk. Al moet ik wel zeggen dat ik maar een half uur van de tweede helft heb gezien. Geeft misschien een vertekend beeld. Natuurlijk moeten we nu niet denken dat we van het niveau Bayern zijn, echter wil ik ook niet zeggen dat we kansloos tegen ze zijn. Zeker in de thuiswedstrijd denk ik dat er mogelijkheden voor ons zijn. Ik moet wel zeggen dat ik me zorgen maak over Nous tegen Ribéry. Ik vond Nous ook gisteren, er soms zwak uit zien in verdedigend opzicht. Terwijl die Franse gek nog wel makkelijk zijn man voorbijkomt en een heerlijke voorzet in huis heeft.
0 0
Youri08
En nog zo snel hè! Hoe hij gisteren op volle snelheid die bal nog gaf op die gozer die achterlangs kwam. Ach, we zullen wel zien. Wellicht excelleren onze talenten juist meer tegen de absolute top. Nico tegen Robben wordt ook wel aardig trouwens.
0 0
AFCAMM
Geweldige uitspraken. Vol vertrouwen.
1 0
Sluk
It's gonna be hard..... for them!
Zo mag ik het horen Andre :)
1 0
AFCA1510
Even off-topic: Wat zien jullie liever gebeuren, Overwinteren in de CL met kans op een snellere uitschakeling, of een eventuele replica van 2017 in de EL? ik vind het een lastige, maar zie met dit team wel serieuze kansen in de EL. In de CL kom je in de kwartfinales al gauw tegenstanders tegen die je pas treft in een later stadium vd EL.
1 0
MitsjollAjax
Vol voor de CL gaan, wie weet speel je tegen Galatasaray in de 8ste finale
0 0
AlexIbarra
Ik zie het liefste dat we eerste worden en een relatief zwakke nummer 2 uit de andere poule loten.
0 0
Sluk
Ik denk dat we het hoogste moeten nastreven en we kunnen over anderhalve week al zien waar we staan tov. de ploegen die je vooral na de winterstop tegenkomt in de CL. Vergeet niet dat we 2 seizoenen geleden in de uitwedstrijden van de EL ook best wat geluk hebben gehad. Dus overwinteren in de EL wil ook niet zeggen dat we weer de finale halen.
1 -1
insectenverdelg
maarwe spelen nu vooral uit veel constanter.
0 0
insectenverdelg
halve finale CL. waarom niet. Dit Ajax is sterker, maar vooral constanter dan t Ajax onder Bosz.
2 -1
AFCA1510
Natuurlijk belachelijk moeilijk te zeggen op voorhand he, voor hetzelfde tref je ook een heel zware ploeg, vroeg in de EL... Al zie ik met dit volwassener team een finale EL ook niet als onmogelijk. Een 1/2finale CL, tja ook geweldig.
2 0
Maus1978
Dat is de juiste mentaliteit! Yes we can :) Laat Bayern ook maar komen. Gewoon met flair en vertrouwen blijven spelen en altijd trouw blijven aan de Ajax-identiteit. Wat alle zure zeikerds ook mogen beweren in al die talkshows (niet van deze tijd, naïef, etc. ). WZAWZDB
1 0
insectenverdelg
Het gaat zwaar worden........... voor hen. :)
2 0