Vd Beek juicht stoïcijns: 'Ben er ook nog'

SJvanveen, 19-09-2018 om 22:48, 27415 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Donny van de Beek bedoelde niets speciaals met zijn manier van juichen tijdens Ajax - AEK Athene. De middenvelder begon zelfs bij afwezigheid van Matthijs de Ligt opnieuw op de bank, maar mocht invallen en bewees zijn waarde met een goal.

Veel mensen hadden Van de Beek in de basis verwacht door de absentie van De Ligt, maar de voorkeur ging uit naar Carel Eiting. Het zorgde voor teleurstelling bij Van de Beek, die de knop echter omzette en zichzelf liet zien met een puike invalbeurt en treffer. Na zijn goal keek de middenvelder stoïcijns vooruit met zijn handen over elkaar heen, maar dat had geen specifieke betekenis of reden. 'Ik zat vol emotie en adrenaline, maar het was verder niets naar iets of iemand toe', legt hij uit tegenover de NOS

'Het was gewoon een mooi moment en om eerlijk te zijn denk ik van tevoren nooit na over hoe ik ga juichen', vervolgde Van de Beek, die nogmaals herhaalde dat er geen bijbedoelingen waren. 'Nee, maar wel om te laten zien: ik ben er ook nog.' De Ajacied zit meer op de bank dan hem lief is en is teleurgesteld. Desondanks klaagt hij niet en doet hij er alles aan om in de Ajax-basis te komen. 'Ik baalde er van, want ik hoopte dat Ten Hag voor mij zou kiezen, maar als hij het anders ziet, dan heb ik dat te respecteren', besluit Van de Beek, die positief vooruit kijkt. 'Het doet wel pijn, maar je moet ermee leven. Ik heb geen keus. Als ik minuten krijg, kan ik er wat aan doen.' 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bonno1978
Los van het feit of ik vind dat Donny in de basis hoort, is het blijkbaar voor veel voetballers belangrijker een statement te maken als je scoort, dan ‘gewoon’ je doelpunt te vieren. Dat vind ik zonde. Laat zien dat je beter bent, laat je voeten spreken en vier doelpunten zoals je dat zou doen als je wel in de basis had gestaan. Maar het is de voetbalwereld anno 2018, waarin je eigen ego feitelijk het belangrijkste is. Maar goed, een erg belangrijke goal van Donny en voor onze club..;-)
1 0
Ajax34
Donny hoort in de basis.
0 0
De Stift
Als ik naar Donny kijk, dan zie ik de toekomst van Ajax. Of ten minste, hoe ik hoop dat de toekomst van Ajax eruit ziet.

Teveel jaren was Ajax te afhankelijk van de grote talenten uit de opleiding. Zij kregen gegarandeerde en speelden in selecties die uit evenwicht waren. Het maakte de talenten arrogant en de teams grillig. De ene keer was het geweldig, de andere keer slap en ongeconcentreerd.

De selectie nu lijkt in een haast perfect evenwicht. We winnen onze wedstrijden relatief gemakkelijk, doen dat geconcentreerd, creëren veel kansen, geven weinig weg. De ploeg staat en er een gedreven concurrentiestrijd gaande. In voorgaande jaren zouden jongens als Van de Beek en Eiting toch gegarandeerd een basisplaats hebben. Alle druk zou op hun schouders moeten liggen. Nu maken ze jacht op een basisplaats. De talenten van Ajax voelen allemaal: als ik niet mijn beste zelf ben, als ik niet elke dag beter wordt, dan verlies ik zo mijn plekje aan een van die andere gasten.

Donny komt er wel. Met zijn 21 jaar is hij het gedreven talent, dat moet vechten om zijn plek. Maar Donny heeft de kwaliteiten en zal gedurende dit seizoen zich in de basis vechten,. Geef hem nog twee jaar bij Ajax en hij is de aanvoerder.

Daarom zie ik in hem de toekomst van dit Ajax. Volgend jaar, als Matthijs, Frenkie en Hakim voor monsterbedragen zijn verkocht, staat Donny in de basis. En achter hem een briesend talent, dat woedend en gedreven elke training vecht voor een basisplaats, met de armen over elkaar zijn doelpunten tijdens een invalbeurt viert.
2 0
Ozymandias
Ik heb jaren geschreven dat het grote probleem van Ajax was dat doorgebroken talenten zich te snel zeker van een vaste basisplaats voelde. Op jonge leeftijd hebben spelers onzekerheid over hun basisplaats nodig om niet naast hun schoenen te gaan lopen en het maximale uit zichzelf te halen.

Kijk naar jongens als Tete, Riedewald en Bazoer. Toen die hun basisplaats verloren was dat ook zo'n klap (omdat ze eigenlijk al dachten het niveau van Ajax te zijn ontstegen doordat ze zich zeker voelde van hun basisplaats) dat ze direct in een mentale put terecht kwamen en wilde vertrekken.

Nu worden talenten langer gedwongen om voor een basisplaats te vechten. Alleen spelers die elke week iets aan het elftal van Ajax toevoegen kunnen zich zeker voelen van hun basisplaats. Daardoor zullen talenten makkelijker tevreden blijven wannneer ze niet op jonge leeftijd al een vaste basisplaats hebben of weer even op de bank terecht komen.
1 0
Joseph
Ik denk dat hij hier sterker uit gaat komen, hij is een geweldige middenvelder en dit is een extra prikkel om nog meer van zichzelf te eisen.

Donny komt er wel en dan zal hij onomstreden zijn!
0 0
433metdepuntnaarlinks
Getergde Donny, wat speelde jij goed man! Op deze manier invallen, helemaal fit als loper overal kort opzitten en gewoon je taak uitvoeren en dienend spelen. Verademing ten opzichte van zijn laatste wedstrijden. Donny is gewoon op de weg terug, die gaat nog verschrikkelijk belangrijk worden en ook nog verschrikkelijk veel spelen dit jaar!
1 0
Suarez16_
Precies Donny. Laat je voeten spreken en je komt er zeker weer in.
2 0
Godenzoon88
Van het juichen in slowmotion kreeg ik echt kippenvel.

Heeft er iemand misschien een gifje van of een herhaling van het juichen ansich?
0 0
Dondy
Wat een jankende mensen allemaal, het enige wat ie deed was zn handen over elkaar doen, so what! Deal with it... wereld vergaat nog niet hoor
0 -1
altijdwelwat
Ik heb Donny ook wel in de basis , maar dan nog moet hij gewoon doen. Dit gedrag past echt niet bij hem, daarnaast is het wedstrijd 6 van het seizoen en dan roepen ik ben er ook nog ..... als het nou halverwege februari was dan heb je recht van spreken. Knappe goal , niet zeuren en door..... we hebben iedereen nodig dit seizoen.
2 -1
Ajax2018
Die foto net of er een kledinghanger in zn shirt zit
0 0
Ajax2018
Mooie goal maar wat stond hij voor gek toen die probeerde stoïcijns te juichen het zag er echt niet uit. Fijne speler om er bij te hebben en heerlijke goal maar hij mag wel even langs de pr adviseur dit zag er niet uit
1 -2
RedFeather
Zelden een voetballer zo'n interview af zien geven.
Enorme klasse. Deze man stond in de basis bij Oranje en nu op de bank bij Ajax.
Z'n kans komt ongetwijfeld.
Overigens heb ik hem vaker zo zien juichen, ook als basisspeler bij Ajax.
Stelt een speler de club boven hemzelf krijgt hij weer gezeik.
Wat een triest volk hier.
1 -3
Schwalbino
Goede invalbeurt van Donny. Gewoon Carel of Lasse eruit spelen en hij kan vaker zo juichen.
0 0
de-Ajacied
Elke keer dat hij invalt speelt hij Lasse en Carel er overduidelijk uit
Is gewoon een blind-spot van Ten Hag
1 -6
SoAFCA
hij speelt niet op hun positie.
0 0
NoPants
Wanneer heeft hij op die positie gestaan dan?

Ik denk dat Ten hag terecht in dubio zit. Donnie concureert met tadic, ziyech, en neres voor de 10 positie, en heeft het nadeel absoluut geen vleugelspeler te zijn.

Ik betwijfel echt of donnie beter is dan schone of carel op de cm positie.
2 0
Ajax27
Behalve dan dat ie in de jeugd altijd de nummer 6 positie heeft afgewisseld met de positie van aanvallende middenvelder en daarin zwaar uitblonk. Met alle respect naar Eiting wat ik een groot talent vind, maar ten Hag moet op dit soort momenten gewoon vd Beek naast Schone durven te zetten.
1 0
AFCA-B93
Donny moet lekker gewoon doen. Die houding na die goal staat hem echt niet. Wees gewoon blij man. Stomme kut maniertjes
15 -5
Schwalbino
Hij doet toch niemand pijn met zijn juichen?
0 -2
AFCA-B93
Nouja, pijn niet, maar als hij dit op deze manier blijft doen (wat ik dus totaal niet bij zo’n knul vind passen), dan zal hij wel degelijk het teamgevoel schaden. Natuurlijk niet zoals jij het bedoelt, maar het kan wel degelijk negatieve invloed hebben op de sfeer
1 -1
3*stars*3
Dacht ik ook, staat hem niet.
Teleurstellingen hoort erbij maar hij moet ook inzien dat Ajax al lange tijd ongeslagen is.
Sterker nog, geen 1 officiële duel verloren.
Dan miet je gewoon hard blijven wachten en op je kans wachten.
Het is nou niet zo, dat Ajax zonder hem slecht draait.

Maar mooie goal natuurlijk en prima dat we zulke spelers erin kunnen brengen maar hopelijk gaat hij zich niet als een “kikker in een kruiwagen” gedragen.
5 -2
Dennis1964
Bergkamp heeft ook een half jaartje moeten banken en als vd Beek een zelfde carrière krijgt, heeft hij geen reden tot klagen. Maar sowieso Donny komt er wel. Eerst Ajax en dan internationaal. Geen twijfel mogelijk.
6 -1
ST
Hoort gewoon in de basis!
2 -3
AFCA1510
De enige juiste respons Donny! Heerlijk gespeeld!
4 -1
Rsv
Viel heel erg sterk in. Donny komt er wel, vrij complete middenvelder.
7 0