Schuurs: 'Spelen bij Jong Ajax geen schande'

BVeenstra, 19-09-2018 om 15:10, 8110 views, Ajax Life |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Ajax-nieuweling Perr Schuurs maakt zich nog niet al te druk om het feit dat hij nog geen minuten heeft gemaakt in het eerste elftal van Ajax. De verdediger, die overkwam van Fortuna Sittard, maakt zijn minuten voor nu in het shirt van Jong Ajax, al is hij door de blessure van Matthijs de Ligt wel opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met AEK Athene.

'Als je ziet wat ik voor me heb, is het geen schande om mijn wedstrijden bij Jong Ajax te spelen', zegt Schuurs in gesprek met Ajax Life. 'Ik ben realistisch, dit is zo’n beetje de grootste stap die er is. Ik moet hiermee kunnen omgaan en het accepteren.'

Met Jong Ajax speelde Schuurs afgelopen maandagavond tegen Helmond Sport (2-0) en in die wedstrijd speelden de Amsterdammers vaak met drie man achterop. 'En ik stond vaak een-op-een tegenover de Helmondspits. Normaal sta je met z’n tweetjes, nu moest ik het alleen doen en dan wordt er toch iets anders van je verwacht: alle duels winnen.'

Schuurs moest tegen de Brabanders op het veld zelf uitzoeken of de verdediging goed stond opgesteld. 'Ik ging na de 1-0 even bij de trainer langs om te vragen of het goed ging. Het lijkt mij alleen maar positief dat we bij Jong Ajax dezelfde speelstijl hanteren als het eerste.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Qua voetballend vermogen doet Schuurs niet voor De Ligt onder maar positioneel is De Ligt veel beter. Dat komt waarschijnlijk mede doordat De Ligt bij Ajax een veel betere opleiding heeft gehad. Het zou mij niet verbazen als Schuurs in de toekomst net zo goed is als De Ligt maar hij heeft een behoorlijke inhaalslag te maken.
5 0
Schwalbino
Mee eens en dit is ook een jongen die weet wat er nodig is om het maximale eruit te halen.
1 0
Eterhag
We zijn bezig met een proces, Perr snapt dit
4 0
GvanderK
Schuurs moeten ze voorzichtig brengen en misschien is laten invallen bij een 3-0 voorsprong ofzo. Wellicht is hij over een jaar de opvolger van De Ligt.
9 -1
jackwolf
Ik vond hem echt goed spelen afgelopen maandag. Krachtig in de duels en sterk aan de bal.
7 0
433metdepuntnaarlinks
Eens! En zijn interviews en geduld geven ook aan dat hij gewoon weet dat hij flink zijn best moet doen en dat kansen zeker komen.

Zijn grote nadeel is dat hij vergeleken wordt met de Ligt, vanwege zijn leeftijd, kwaliteiten, stijl en zijn vroege doorbraak (en tevens het zijn van aanvoerder op jeugdige leeftijd). Het nadeel zit hem erin dat de Ligt voor zijn leeftijd exceptioneel is, Schuurs is simpelweg een heel groot talent (maar geen de Ligt). Vandaar dat ik het jammer vind dat er soms beetje getwijfeld wordt aan Schuurs, hij komt er wel!
8 0
Mazraoui
Gooi deze jongen vanavond maar voor de leeuwen als De Ligt het niet redt. Speelt heel solide bij Jong Ajax
8 -1