De Wit speelt zich in het Elftal van de Week

FinnDekker, 18-09-2018 om 11:25, 2825 views, Voetbal International |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Opnieuw heeft een Jong Ajacied zich in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Dit keer is Dani de Wit de uitverkorene. De middenvelder scoorde twee keer en was daarmee belangrijk.

Tegen Helmond Sport was De Wit de enige speler die trefzeker was maandagavond. Reden hiervoor was het sterke optreden van keeper Stijn van Gassel. De doelman keerde veel inzetten van de Amsterdammers, waaronder een penalty in de eerste helft van spits Danilo Pereira. Op de linksbackpositie staat een oude bekende van Jong Ajax, namelijk AZ-speler Mauro Savastano.

Momenteel bivakkeren de beloften van Ajax op de vijfde plaats met tien punten in de Eerste Divisie. Drie keer won de ploeg van Michael Reiziger, maar er werd ook een keer gelijkgespeeld en verloren. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Adam24
De Wit is een zeer goede en nuttige speler. Heeft niet de flair die je vaak bij Ajax ziet maar ik denk wel dat hij wat meer steun mag krijgen van zijn eigen supporters. Zie hem dit seizoen met invalbeurten waar iets geforceerd moet worden, wel belangrijk zijn.
1 0
paulis
Terecht. Goeie jongen, goeie voetballer! Of die goed genoeg blijkt voor het eerste wachten we af, tot dan toe lijkt het me logisch dat die volle steun krijgt van zijn eigen supporters
1 0
ajacied pp
Deze jongen wordt hier altijd de grond in geboord, maar heeft toch heel veel doelpunten voor ons gemaakt, heel veel met zijn kop, gun hem het beste ondanks alle kritiek op hem!!!!
3 0
geDaante
Valt wel mee, men acht hem gewoon niet goed genoeg en niet van het juiste type voor Ajax, en terecht. In ieder geval geen basismateriaal, en terecht natuurlijk.

Dit soort type spelers (Siem de Jong, De Wit, Klaassen) spelen meer als schaduwspits, staan vaak (té) diep, en duiken zeer veelvuldig de 16 in, om te scoren. Dan mag je ook wel je doelpuntjes meepikken, anders heb je geen tot nauwelijks echte waarde voor het team, omdat deze voetballers voetballend erg matig zijn, en niks aan de bal kunnen, behalve doorpassen. En vaak gaat dat in de kleinere ruimte ook niet snel genoeg (Siem de Jong had daar vooral last van).

Het komt voort uit een gebrek aan voetballend vermogen; deze jongens zijn zich noodgedwongen gaan toeleggen op hard werken en veel loopacties maken, en daarin verbeteren, om toch van waarde te zijn voor hun team, en zo ook in de opleiding te blijven en niet af te vallen. Dat goed lopen is een wapen, maar bij Ajax meer in een soort pinchhitter rol, dus voor de laatste 10 minuten van een wedstrijd ofzo.

Normaliter en idealiter, heb je creatieve halven of een creatieve nummer 10, die vooral de voorwaartsen bedient, en zelf van randje 16 kan schieten, of al combinerend en dribbelend de 16 induikt mét de bal. Dat allemaal in plaats van een lopende middenvelder die vrijwel niks kan aan de bal, en bedient moet worden door anderen, en zo ook totaal afhankelijk is van het team. Een aanvallende middenvelder moet juist, ook als het team minder draait in een wedstrijd, met een actie, een geniale steekpass of combinatie, het verschil kunnen maken.

Types als De Wit, Klaassen, etc., zijn ook moeilijker in te spelen van achteruit, en vaak genoeg ook onzichtbaar, omdat ze te diep of in de dekking staan. Dat frustreert de opbouw en het combinatiespel, de basis van het Ajaxspelletje.

Ik gun hem ondanks mijn kritiek ook het allerbeste, het is uiteraard niks persoonlijks, en hij kan het elders best ver schoppen.
0 -1
ajacied pp
Toch staat hij er goed op bij Ten hag heeft een paar keer kort mogen invallen!!!
2 0
WouterBerg83
Ik weet er wel een paar die ik beter vond spelen dan De Wit. Vooral Johnson vond ik erg sterk spelen. Die voorzet bij de 1-0. Man wat een balgevoel....
0 0
Antafca
over 2 jaar vaste kracht bij Utrecht. harde werker
1 0
Web
Dani de Wit verguisd door zijn eigen suporters
3 0
KlaasJanHuntelaar80
Hij is ook geen Ajax 1 materiaal.
1 -3
Web
Heeft er niets mee te maken
Een speler die in de jeugd speelt, met enorme drive, elke wedstrijd meer dan 100 procent geeft, en gisteren ook nog even de goals gemaakt.
En als hij dan niet geschikt is voor Ajax, zal de toekomst uitwijzen.
2 0
swing
zeg nooit nooit, tis een noeste werker.
3 0
Libero
Is geen reden om jonge(!) spelers af te zagen.
4 0
Web
Dat vind ik ook, maar een middenveld met Gravenberch, Blijeveld, Pasquali scoort nooit, jongens als Dani en Ekkelenkamp maken elke week belangrijke doelpunten.
Ekkelenkamp kans soms geniaal zijn, hoe hij een bal dood legt, de ruimte ziet om er in te lopen, en hij scoort ontzettend makkelijk, iets meer respect voor deze echte Ajacieden zou op zijn plaats zijn op AS
Een vaste basis plaatst in het eerste zit er niet in, mee eens
9 -2