Zeefuik: 'Shirt van Huntelaar voor Te Wierik'

BVeenstra, 17-09-2018 om 07:40, 11643 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Groningen-verdediger Mike te Wierik is via zijn teamgenoot Deyovaisio Zeefuik aan het shirt van Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar gekomen. Opvallend, want de twee hadden het meerdere keren aan de stok met elkaar tijdens het duel van afgelopen zaterdagavond.

Zeefuik had het shirt ook graag zelf willen hebben. 'Maar het is voor Mike te Wierik. Mikes vader is een grote fan van Klaas', geeft de voormalig verdediger van Ajax tekst en uitleg in De Telegraaf. Bij Ajax mogen de spelers per seizoen twee shirts weggeven, waarna ze de rest zelf moeten betalen. 'Huntelaar verdient genoeg', grapt Zeefuik.

De ex-Ajacied was verder erg onder de indruk van zijn oude club. 'Dit is het sterkste Ajax dat ik me kan herinneren. We speelden defensiever dan normaal, maar hadden het alsnog heel moeilijk', zegt Zeefuik, die een penalty veroorzaakte. 'Er was heel licht contact, maar het was zeker geen duw, zoals de scheidsrechter zegt. De VAR had hem in mijn ogen moeten terugdraaien. Maar kennelijk speelt het in de ArenA dan toch mee dat hij acht minuten daarvoor al een doelpunt heeft afgekeurd', baalt hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Het woord penalty betekent straf, het is dan ook geen beloning voor de aanvaller maar een straf voor de verdediger.
Nico voelt hem natuurlijk aankomen en houdt even in, vervolgens is Zeefuik zo dom om met been en bovenlichaam contact te maken terwijl hij niet bij de bal kan. 100% strafschop.

Tadic ging bij de cornervlag wat overdreven liggen nadat een jongen zachtjes aan z'n shirt trok, en de scheids liet doorspelen. Vind ik ook onzin. Het gaat niet om hoe hard de overtreding is, shirtje trekken hoort gewoon niet. Lichaam tegen lichaam in een sprintduel is iets anders.

Je ziet als scheids ook altijd wat overtredingen over het hoofd, fluit nou maar gewoon als je wel iets duidelijk waarneemt. Anders wordt de ploeg met bal wel erg vaak benadeeld.
0 0
Babangida83
Afgezien van de pingel goedgespeeld, die Zeefuik. Tadic had het erg moeilijk tegen hem. Heeft het op CL niveau makkelijker gehad tot nu toe. Alleen die rare momentjes, dat moet hij door ervaring op te doen wat af zien te leren. Hoop dat het hem lukt en dan heeft hij een mooie toekomst.

Die pingel was waarschijnlijk geen pingel. Maar Zeefuik moet weten dat spelers daar handig gebruik van kunnen maken als je zo inkomt. En dan zijn er scheidsrechters die hem op de stip leggen. Gewoon domme actie.
0 0
PJSM
Was gewoon een pingel, einde discussie. Daarnaast had de scheids ook wel wat meer geel mogen trekken voor de tegenstander uit Groningen. Maar goed dat maakt deze scheids dan ook dat het geen topper is maar een heel matig mannetje.
0 0
T.reckveugel
Die te Wierik is een hakkentrapper, op zich niet erg, maar die ranzige Hitgler moet daar wel tegen optreden. Ajax krijgt 2x geel voor niets, met een uitgestreken smoel is het waarschijnlijk heel opwindend voor deze blinde mislukkeling om die kaarten wel te geven
0 0
AFCA-B93
De pingel kon gegeven worden. Toon dan iig enige zelfreflectie en zeg dat je dat duel daar nooit aan moet gaan, en al helemaal niet vanuit de rug. Blij dat we van deze jongen af zijn
2 -4