Huntelaar: 'Ben sterker en heb meer inhoud'

SJvanveen, 16-09-2018 om 14:41, 20260 views, Ajax.nl |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Klaas-Jan Huntelaar voelt zich topfit en als een jonge hond. De spits van Ajax mag dan wel 35 jaar oud zijn, hij doet, zo vindt hij zelf, conditioneel niet onder voor dezelfde Huntelaar op 24-jarige leeftijd.

'Ik voel me niet oud, gewoon lekker. Natuurlijk ben ik wel ouder geworden, maar ik denk dat ik nu zelfs beter en sterker ben en meer inhoud heb dan toen. Qua herstel heb ik misschien een dagje langer nodig, maar als je daar goed op let, is het geen probleem', tekent hij op tegenover Ajax.nl.

Huntelaar scoorde al zes keer in de Eredivisie dit seizoen en hoopt op de topscorerstitel. Het zou mooi zijn vindt Huntelaar, maar hij betoogt dat het belangrijk is om kalm te blijven. 'Je moet niet te ver vooruitkijken, want dan word je misschien té gretig. Dan lukt het juist niet. Je moet gefocust zijn op het moment.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Hij is klasse.
Ik gun hem een afscheid met de titel op zak en de CL beker in zijn hand.
0 0
Marcw1972
hij is met zn 35 jaar in elk geval een stuk fitter dan Dolberg.
1 -1
Ar
Wat ik mooi vond is wat de trainer laatst zei. Dat ie Huntelaar gretig voor het doel wil. Waarmee hij en passent zegt dat ie hem minder afrekent op het mee voetballen dan op het maken van goals.
Dat was de eerste keer dat ik echt vertrouwen begon te krijgen in onze trainer.
Wat je de afgelopen jaren bij Huntelaar hebt gezien is veel inzet om beter mee te voetballen. Ook vorig seizoen leek ie meer energie daarin te leggen dan in datgene wat ie het beste kan: goals maken. En wat je ziet is dat het ten koste is gegaan aan zijn scherpte voor de goal.
Ik wil die gretige goal geilende Huntelaar zien. Die opeist hoe hij de ballen in de 16 wil!
Met type spitsen als Huntelaar en Sierhuis moet je niet zaniken over mee voetballen.
We hebben voetballers genoeg om dat te doen en hebben een prachtig elftal met 5 nummers 10 tezamen. Die moeten maar gewoon de spits bedienen. En dat zie je nu steeds een beetje meer terug in het spel onder Ten Hag.

Ik heb hierover weleens het seizoen aangehaald dat Cruijff terug kwam uit Amerika begin jaren tachtig. Die zei tegen de tiener Kieft, die makkelijk goaltjes maakte in de 16: Zeg jij maar hoe je de balllen wil hebben in de 16, dan zorgen wij ervoor dat je ze krijgt.
Kieft werd Europees topscorer en vervolgens verkocht, want we hadden ook nog ene Marco.
Die is vervolgens ook Europees topscorer geworden omdat ie te zeggen had hoe hij de ballen wilde hebben. Vanuit hetzelfde uitgangspunt heeft Heereveen topscorer na topscorer voort gebracht.

Maar op een of andere manier is sinds het duo Pettersson/Bergkamp en met name sinds Kluivert het vreemde dogma ontstaan, met name bij ons maar ook nationaal, dat de spits bovenal moet mee kunnen voetballen. Enige logica daarin ontgaat.
Cruijff liet zijn elftallen in dienst spelen van de spits(en). Dat is wat Barca doet, dat is wat Real doet. En op advies van.

Maar ergens is er hier ten lande en met name bij ons Ajax al ruim 20 jaar het vreemde en vrij bizarre dogma komen te ontstaan dat de spits in dienst van het elftal moet spelen ipv andersom. Dat dogma moet doorbroken!
Het is niet voor niets dat we sinds 20 jaar geen topspits meer hebben voortgebracht.
Ze moeten namelijk vooral meevoetballen ipv dat ze in stelling worden gebracht.
3 0
Ronaldinho020
Wel met je eens, maar elke topspits heeft wel wat meer dan 'alleen' maar goed afmaken. Topspitsen hebben naast afmaken, of een enorme balvastigheid, of een geweldig schot, of enorme snelheid etc.
0 -1
AdK
Iets met spijker op z’n kop!
2 0
BRAMHOUTEN
helemaal waar.
2 0
Champy
Als Sneijder, VDV en Van Persie de laatste 6 jaar nog de fitheid van deze man hadden gehad, had Oranje de laatste 2 eindtoernooien ook meegedaan.
3 0
ajax1981
Als Huntelaar gewoon opgesteld was in het Nederlands elftal...
1 0
AlexIbarra
Alsjeblieft niet..

Blij dat hij al zijn energie voor Ajax kan bewaren.
0 0
talent020
ben al lang blij dat hij Huntelaar thuislaat die Koeman, kan hij mooi zijn rust pakken, echter vind ik het ook mooi om te zien dat hij op zijn 35e het NL elftal nog niet uit zijn hoofd zet, en eigenlijk ook nog gewoon geselecteerd zou moeten worden op basis van vorm en kwaliteit, jongens als Sneijder, Robben Van Persie en Huntelaar gaat het NL hard missen komende jaren, niet alleen om.hun kwaliteiten maar zeker ook om hun drive die ze altijd hadden,
1 0
Ajax#1900
Eens. Samen met Robben een voorbeeld.
2 0
RaynoFischer
10 doelpunten in 11 wedstrijden is ook gewoon goed, echt bij elke andere club zouden ze de polonaise lopen met een spits met die statistieken :P
Qua potentie zie ik nog steeds liever Dolberg, maar het word zo al een hele klus om zich terug in de basis te knokken, want er is geen reden om Klaas er op dit moment uit te halen
3 0
AjaxAmsterdam
Wat een verschil is dat met van Persie, die bakt er echt weinig van.
0 0
ST
Geweldige gozer. Heel blij dat hij er is! Na dit seizoen nog een seizoen als pinch hitter en dan spitsen trainer bij de Ajax jeugd worden.
4 0
VinylFrank
Koning is het. klaar. dat slappe gelul allemaal. Laatste spits die echt wat presteerde speelt nu bij Barcelona de pannen van het dak. Komt bij dat dit een clubman pur sang is. gewoon nog 2 jaar laten bijtekenen! laatste jaar als invaller maar dat vind iedereen incl Klaas prima.
2 0
niquedegraaff
Mwuah hij zit wel tegen zijn max hoor. Hapt flink naar lucht in wedstrijden. Maar hopelijk blijft hij dit volhouden.
0 -10
Starkoo
Koen Dillen idex word er wel bij gehaald, tijd dat het record eindelijk sneuvelt!
2 0
off
Hij voetbalt ook aardig mee. Het enige jammer vind ik dat er dan niemand is die dan zorgt dat er bezetting voor de goal is.
5 -3
AlexIbarra
Met twee controleurs en een zwervende Ziyech wordt dat lastig ja.

Donny kan dat wel goed.
0 0
Web
Hij snoeit ons allemaal weer de mond, en laat het telkens weer zien, zoals hij gisteren die goal er in ramde geweldig
Mooie ontwikkeling allemaal
Tagliafigo wat is hij creatief dit seizoen
Neres heel veelzijdig op dit moment.
Schone beter dan ooit.
Ontwikkeling Mazraoui ( gisteren iets nonchalant )
Ziyech op rechts met de vrijheid om naar binnen te komen geweldig
Ontwikkeling van Frenkie en de Ligt gaat steeds beter, eigelijk al zeer goed.
Blind en Tadic die zich zo snel aanpassen, als of ze jaren al in Ajax spelen.
Ten Hag stond ter discussie, inmiddels is iedereen wel overtuigd van zijn kwaliteiten?

En dan heb je altijd wel een speler waar de meesten denk ik van hopen, dat hij onomstreden zou zijn, omdat wij het hem zo gunnen Donny, de ellende met zijn boezem vriend Nouri en nu ook nog zijn basis plek kwijt.
5 -5
Mikey Stormram
Hij heeft toch al 6 doelpunten gemaakt ipv 4?
2 0
Ozymandias
Als het Huntelaar lukt om deze vorm vast te houden eindigt hij dit seizoen op 30+ doelpunten. Ik zou Dolberg bij Jong Ajax aan zijn vorm laten werken tot hij weer helemaal fit en in vorm is.
4 0
AjaxAmsterdam
De statistieken liegen niet, hij loopt op 1.2 doelpunten per wedstrijd ondertussen (6 uit 5 wedstrijden). wat dat betreft evenaart hij zijn vorm van zijn eerste tijd bij Ajax. Als Dolberg weer helemaal fit is, is de spitspositie echt lekker bezet. Ben benieuwd hoe het gaat lopen met Dolberg erin.
8 0
Wereldtop
Ongelooflijk fit voor z'n leeftijd en een echte ajacied
8 0
Mokum<3destad
We zijn hartstikke blij met je, niet omdat je alleen scoort maar vooral door je passie en inzet! Elk team kan zo'n speler wel gebruiken, die gedrevenheid is iets waar de jonkies van kunnen leren!
8 0