Huntelaar is pro-VAR: 'Buitenspel is buitenspel'

SJvanveen, 16-09-2018 om 13:04, 7677 views, Ajax Life |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Klaas-Jan Huntelaar is pro-VAR. De videoscheidsrechter keurde zaterdagavond een goal van Ajax af tegen FC Groningen maar dat vond de spits, hoewel het in het nadeel van de Amsterdammers was, terecht. Dit stelde hij tegenover Ajax Life

'Buitenspel is buitenspel, dus dan moet een doelpunt niet tellen. De arbitrage checkt het altijd, bij een doelpunt of een rode kaart. Vanaf nu moeten de supporters ervan uit gaan dat ieder doelpunt wordt teruggekeken en gecheckt. En dan kan een treffer dus ook afgekeurd worden', laat Huntelaar weten.

'We stonden al klaar om af te trappen, maar zeiden ook tegen elkaar: was het geen buitenspel?', vervolgt de spits, die zaterdag zijn 250ste goal in zijn carrière maakte. Tegen Groningen was hij verantwoordelijk voor twee doelpunten. Woensdag wacht AEK Athene thuis. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Verschrikkelijk als een doelpunt door de VAR wordt afgekeurd omdat iemand met zijn grote teen of knieschijf buitenspel staat. Helaas heb je geen keus als je de VAR gebruikt voor zulke situaties.
0 0
AjaxMichael
@shachalnur, dit is al eens aan de orde geweest bij de bekerwedstrijd Feyenoord-Vitesse. Vitesse claimt een strafschop, Feyenoord scoort in de tegenaanval, Makkelie loopt naar de monitor en keurt het doelpunt van Feyenoord af en geeft een strafschop aan Vitesse.
0 0
shachalnur
prima.

en nu geeft er iemand een doodschop,of krijgt een tweede gele kaart omdat hij iemand bij z'n shirtje pakt bij de tegenaanval,die er nooit was geweest als er gestopt was.

of een speler krijgt een tik en raakt geblesseerd,mag je hem dan wisselen zonder 'je wissel'kwijt te raken?

De mogelijkheden zijn legio,en ze zullen voorkomen.
0 -1
shachalnur
De VAR bestaat al heel lang in grote sporten zoals American Football en Rugby.

Bestudeer nu eerst eens waar de VAR wel en niet voor gebruikt kan worden ,want deze hele discussies zijn allang gevoerd ,zelfs met rechters in de VS en Engeland.

Bijvoorbeeld: Er is een twijfelgeval en het spel gaat door ,en er volgt een goal uit aan de andere kant,of een doodschop waar je rood voor krijgt.

Moet dat nu allemaal worden terug gedraait als blijkt dat er niet verder gespeeld had mogen worden wegens wel of geen buitenspel of overtreding?

Daar zijn letterlijk rechtzaken over geweest.

De KNVB weet dit ,en kiezen de VAR zo te gebruiken,

geen zin om het allemaal uit te leggen ,maar de mogelijkheden tot manipulatie zijn gigantisch op dit ogenblik,totdat er duidelijke regels komen.

en dat zal niet meevallen voor een sport als voetbal.
0 0
RusselWestbrook
Ja, allemaal terugdraaien.

Hoeft helemaal geen probleem te zijn ook. Zuivere speeltijd invoeren, kan de klok gewoon stil en zelf teruggedraaid worden. En tijdrekken wordt ineens ook een stuk moeilijker. Wat wil je nog meer?
0 0
shachalnur
En je constant laten vallen ,hopend dat de beelden een beetje overtuigend overkomen,zodat de VAR je aan de volgende penalty helpt,is leuk voor spitsen.

Tsjonge wat vloog Luuk de Jong door de lucht nadat hij uit stilstand achterover getrokken werd,en ja hoor : een pingel.

Dat Hunter het daarna ook een keer of 3 probeert is logisch.

Vanaf nu liggen er elke voorzet of corner 3 spitsen op de grond te janken ,hopend op een camerahoekje in super slomo waar je een penalty voor kan geven.

Beter dat Hunter zwijgt,lekker goaltjes blijft scoren ,en over een paar maanden de spits van Oranje wordt.

Hij is 35 jaar oud ,en er is nu gewoon geen betere.

En er komt ook weinig aan de komende jaren op die plek.

En als er al jonkie is met wat aanleg,breekt hij zijn botten of stort hij zonder hulp door zijn knieën.
0 -2
Labrador
Sportief. Ik zei gisteren al tegen iemand die zei dat de var kut was. Tegen VVV heeft hij ons wel gered.
0 0
BrandjeXL
Gered vind ik zo'n term alsof we geluk hebben gehad terwijl beide beslissingen terecht waren dus zou het eerder gerechtigheid noemen.
1 0
Labrador
Dat zeker. Maar zonder var hadden we nu minder punten gehad. Er is minder ruimte voor discussie.
0 0
BrandjeXL
Zeker waar
0 0
BrandjeXL
Nu een ander punt. Gisteren goal Ajax afgekeurd door de VAR. Maar je blíjft wel de situaties houden dat bijvoorbeeld een speler vrij door kan lopen naar de keeper en wordt afgevlagd door de grens en er wordt gefloten maar in de herhaling blijkt het GEEN buitenspel te zijn. Hoe zou men in het veld met deze situaties om moeten gaan? Ik zou zeggen niet vlaggen en dan de VAR laten beslissen??!!
1 -1
Bramble1988
Dan grijpt de VAR niet in.
0 0
BrandjeXL
Joh
1 0
NegentigMinutenLang
Wat mij een natuurlijk gevolg lijkt is dat er überhaupt geen grensrechter meer nodig is, in ieder geval niet in de dubbele rol zoals dat nu is. Want je hebt gelijk, zo is het een vreemd systeem omdat er op 2 momenten op buitenspel kan worden afgekeurd, maar in slechts 1 geval dat teruggedraaid kan worden.
0 0
Dwergje48
Dat is volgens mij ook de bedoeling. Bij twijfel niet vlaggen en dan wachten op de VAR. Was ook zo op het WK.
1 0
BrandjeXL
Dat bedoel ik niet want al is de grens overtuigd dan nog kan ie er naast zitten.
0 0
Babayaka
De mensen die tegen de var zijn, zijn degene die willen dat het spel niet eerlijk verloopt en gemanipuleerd kan worden
De var is niet perfect maar wel een verbetering.
Nu nog iets verzinnen dat de ene club gelijk geel krijgt bij een overtreding en de andere club pas na een stuk of 10 overtredingen. Zo moeilijk is het fluiten niet, maar de huidige schijtrechters in Nederland kunnen niet onpartijdig zijn op de een of andere manier.
1 -1
SnifferClarke
Alles kan gemanipuleerd worden
0 0
ajaxxcied4life
Zuiver!
1 0
Lane 8
Vooral bij twijfel van schwables ook de var kunnen inschakelen lijkt me iets interessants.. Kijken of die jankerds dan nog proberen het spel te verpesten.
1 0
Adios
lijkt me inderdaad een goeie! Je ziet nu al dat er veel minder wordt geprotesteerd bij doelpunten/penalty's door de VAR. Als je ook nog de schwalbes er effectief uit kan halen, is het helemaal een verbetering voor het voetbal! Vind ook dat als spelers langer dan 10 seconden op het gras liggen, dat ze er even uitmoeten voor een blessurebehandeling. Voor hun eigen gezondheid uiteraard ;)
0 0
Katjang
Laat dan de VAR ook op de schermen zien of n melding dat de scheids er mee bezig is. We staan nog te juichen en scanderen de naam van Nico en opeens gaat de bal naar de keeper voor n vrije trap...
0 -1