De Jong vergelijkt: 'Geen dag en nacht verschil'

JesseTH, 14-09-2018 om 19:00, 5246 views, De Telegraaf | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Frenkie de Jong zag bij zijn debuut bij het Nederlands elftal niet per se een vele malen hoger niveau dan bij Ajax. Kijkend naar de statuur van de clubs waar enkele internationals spelen is er een aantoonbaar verschil, maar De Jong ziet ook bij Ajax veel kwaliteit.

'Het is anders', oordeelt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf. 'Je hebt een paar spelers die op een nog hoger niveau spelen, maar bij Ajax hebben we ook een heel goed team. Het loopt goed en we hebben veel individuele kwaliteiten. Dus een dag en nacht verschil is het zeker niet.'

De Jong vindt het leuk om te horen wanneer de bondscoach of medespelers positief over hem zijn, maar hij leest verre van alles. 'Daar heb ik ook echt geen behoefte aan.' Op het internet werd de vergelijking met Johan Cruijff al geregeld gemaakt. 'Dat slaat sowieso nergens op. Johan Cruijff was één van de beste voetballers ooit, daarbij kom ik bij lange na niet in de buurt.'

Tot slot vertelt de creatieveling wat hij volgens hemzelf nog moet verbeteren aan zijn spel. 'Ik moet meer scoren en mezelf in scoringspositie brengen. Ook kan ik mijn schot en mijn lange pass nog verbeteren en ik moet nog iets meer diepte zien in het spel.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rsvh88
Ik heb me idd wel eens schuldig gemaakt aan de vergelijking met Johan Cruijff. Niet omdat hij perse zo briljant is, maar meer het feit hoe vrij de Jong zich kan bewegen over het veld. Het ziet er bijna net zo sierlijk uit. Idd verder kan je deze jongen niet vergelijken met de beste voetballer van Nederland. Een grote zal hij wel degelijk worden mocht hij zich ontwikkelen zonder trammelant (blessures, druk, op de bank belanden in het buitenland etc).
0 -1
Vlieske
Beste voetballer van de wereld bedoel je
2 0
ETM
Ik snap je helemaal. De stijl doet denken aan. Ook het lopen en dan ineens versnellen al voorbereid op de pass. Hij oogt en doet dingen die niet van deze tijd lijken. Daadwerkelijk het stempel Cruijff op hem plakken kan natuurlijk niet.
1 0
Vlieske
Ik denk dat ajax over het Nederlands elftal heen walst.
5 0
Schwalbino
'Spelen op een hoger niveau' = CIl (Barca) en Van Dijk en Wijnaldum (Liverpool).

Hij zegt niet dat er spelers zijn die bij Oranje een hoger niveau laten zien.
0 -1
de-Ajacied
Tadic, Ziyech, Mazraoui, Onana hadden zo
mee kunnen doen in Oranje
Dan heb jook nog internationals als Huntelaar en vd Beek
Ajax is zeker niet minder
1 0
laling
Tagliafico....
0 0
Tomajax1990
Ik mag het toch wel hopen :’)
0 0
AFCARSCA
Dat lijkt me wel.
0 0
Ajaciedforaltij
Cil beter dan Zoet. De Ligt is beter dan de Vrij. Blind en Van Dijk zijn allebei niet heel goed dus vergelijkbaar niveau. Tagliafico is beter dan Willems. Mazraoui en Tete vergelijkbaar niveau. Frenkie beter dan Vilhena/Strootman. VdBeek vergelijkbaar niveau Pröpper. Schöne beter dan Wijnaldum. Neres beter dan Promes. Depay ietsje beter dan Huntelaar. Tadic beter dan Babel. Al met al zouden wezekrr van NL elftal winnen
4 -1
Ronaldinho020
Jij bent niet bijster slim of wel?
0 -3
insectenverdelg
Cil?
0 -3
Ajaciedforaltij
Ohja. Was bijna vergeten dat die al een paar jaar niet meer bij ons speelt. Hahaha
1 -1
koreem
Schone beter dan Wijnaldum en Depay ietsje beter dan Huntelaar? Wat rook jij?
0 -1
FlyingDutchMan
Mijn buurvrouw heeft ook meer passie dan Wijnaldum, zo gek vind ik die vergelijking niet.
0 0
AFCARSCA
Schöne doet in Oranje echt niet onder voor Wijnaldum, aangezien Wijnaldum maar 1 goede wedstrijd in Oranje heeft gespeeld. Die hoort daar gewoon niet, sorry. Schöne wordt enorm onderschat, ondanks de foutjes zo nu en dan.
4 0
insectenverdelg
je moet volgens mij meer kijken naar de spelers die bij Ajax zitten en niet voor Oranje uitkomem vs de spelers die voor Oranje uitkomen en niet bij Ajax zitten. Dus Onana vs. Cillessen is voor mij een gelijkspel. Nico zou bij Oranje altijd als back spelen. Dan heb je spelers als Ziyech en Tadic die een Oranje direct veel beter maken. Neres zou ook gewoon spelen lijkt me, hoewel Vormer wel grote concurrentie os natuurlijk. :) Al met al heeft Ajax meer spelers die creatief het verschil kunnen maken. imo. T zegt wel wat Dat Frenkie bij Ajax in de luwte van Ziyech en Tadic zich lan ontwikkelen, en Oraniexdirect bij de hand moet nemen. imo kunnen wijnaldum, Depay en van Dijk iets toevoegen aan Ajax, maar daar blijft t ook wel bij tov dit Ajax.
1 0
FlyingDutchMan
Vurmer zou Wilfried zeggen
0 0
AFCARSCA
Sorry, Depay, Wijnaldum en van Dijk voegen bij ons helemaal niks toe. Geef mij onze selectie maar, daar zouden we op een eindtoernooi heel erg ver mee komen.
2 0
NaarCLbeker5
Ajax wereldkampioen. Als we beter zijn dan het Nederlands elftal, dat al bijna gelijk speelt tegen de Wereldkampioen, moet dat inderdaad kunnen.
0 0
Ronaldinho020
Alle 3 zouden ze een toevoeging zijn. Of je de maniertjes van depay nou leuk vind of niet.
0 0
Inhartennieren
Zeker weten
0 0
AFCARSCA
Sorry, maar waarom? Als bankzitters?
0 0