'We hebben gebouwd aan Mazraoui'

BVeenstra, 14-09-2018 om 13:40, 7474 views, AS |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet een sterke ontwikkeling bij Noussair Mazraoui. Het talent speelt het liefst op het middenveld, maar maakt dit seizoen in het eerste elftal zijn doorbraak door als rechtsback en dat stemt de trainer tot grote tevredenheid.

'Ik kende van Mazraoui zijn naam, maar nog niet zijn kwaliteiten. In de eerste week was hij breekbaar, maar daar hebben we aan gebouwd', vertelt Ten Hag tijdens de persconferentie. 'Hij is sterk in de duels, heeft een goed inzicht en hij kan op veel posities spelen. Op de training hebben we hem rechtsback gezet. Hij is snel en wendbaar en dat pakt nu allemaal goed uit.'

Ten Hag ziet in dat het van wedstrijd tot wedstrijd steeds beter gaat met Mazraoui. 'Hij voelt zichzelf middenvelder, maar bij ons ben je als back al snel middenvelder. Al moet je defensief wel je mannetje staan.'

Volgens Ten Hag is de selectie van Ajax nu fitter en sterker dan aan het begin van het jaar. Ook voor Mazraoui is in samenspraak met de medische en performance-staf een goed plan bedacht. 'Maar hij moet het zelf doen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jackwolf
Ik vind Veltnan een goeie gozer, prima verdediger, maar aan Nouss heb je zoveel meer Zeker in dit team. Hij bedient Zyiech voortdurend , raakt nooit in paniek, draait makkelijk weg , snapt de driehoekjes. In de CL gaat wellicht nog een slippertje maken verdedigend . Lesgeld. Gelukkig leert híj snel.
0 0
Dastaan
Hij is geen rechtsback. Hij laat vaak teveel ruimte achter zich liggen. Maar bij gebrek aan beter, want Kristensen kan het nog niet brengen, dan heb je nog die hark van een Veltman, ik hoop dat hij niet meer terug komt en verkocht wordt. Mazraoui is een leuke tijdelijke oplossing, maar niet voor lange termijn. Dat gaat nog de nodige problemen opleveren.
1 -1
Ajax412
Ik en enkele collega's van mij hebben ook echt al een paar weken het idee dat de selectie top fit aan het raken is. Dat vond ik vorig seizoen onder Keizer vaak tegen vallen.
2 0
ditisdebeslissing
mazraoui heeft in ieder geval veldman doen vergeten. een ras ajacied maar helaas niet van het Ajax niveau
2 -5
@Maar7en
Nee maar als je zijn naam nog niet eens kan spellen zegt dat ook wel wat over jezelf ...... Lekker makkelijk commentaar geven op iemand die altijd zijn stinkende best doet boor Ajax. Dus nog een keer ... het is Veltman !!
2 -1
ajaxxcied4life
Indien fit stand-in voor de ligt
1 -2
A'dam Oud-West
Tagliafico zou in een vorig tijdperk van het voetbal een linkshalf zijn. Een beetje van het type Edgar Davids. Nu is het een 'verdediger'.
1 -4
JPM
Dit is echt bizarre bullshit, maar goed.
0 0
altijdwelwat
Pffff Tagliafico een type Edgar Davids ....dan snap je er ook weinig van. Die heeft helemaal niks van Davids behalve een goede mentaliteit, op alle andere punten gaat hij er dik af t.o.v Davids.
4 -1
A'dam Oud-West
Davids begon als linksback en ik zeg niet dat ze even goed waren. Ik heb het over het type speler.
2 -1
Tolodi
Davids begon niet als linksback boyz, maar als linksbuiten. Ik begrijp wel waarom hij hem met Edje vergelijkt, puur de onverzettelijkheid .
1 0
WantAmsterdam
Hij zegt precies wat ik denk, je bent in het moderne voetbal, en zeker bij Ajax, als back halve middenvelder, verder vindt ik, zoals hij ook zegt, Nous met zijn snelheid en wendbaarheid ideaal op rechtsback is
1 0
3sterren
Ik denk dat hij doelde op de manier van spelen van Ajax. Meestal staan de eigen backs het merendeel van de wedstrijden, vooral in de ED, ter hoogte van de middenlijn en zodoende staan de backs dus praktisch op het middenveld.
1 0
WantAmsterdam
Ja dat probeer ik ook te zeggen...
0 0