Primeur voor Ajax-speler Dest bij USA-jeugd

SJvanveen, 12-09-2018 om 23:07, 14145 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest (17) heeft dinsdag voor het eerst een doelpunt gemaakt voor zijn land. De verdediger annex buitenspeler uit de Ajax-jeugd kwam in actie voor een jeugdteam van de Verenigde Staten en was eenmaal trefzeker.

De back, die dit seizoen vaker voorin wordt gezet, was gedurende de interlandperiode weg met de USA, het land waar Dest al vaker interlands en jeugdtoernooien voor afwerkte. In de voorgaande wedstrijden vond hij nog niet het net, maar dat veranderde dinsdag tegen Venezuela. 

Dest stond aan de aftrap en was verantwoordelijk voor de 1-0. Uiteindelijk won de Ajacied met zijn team van de Zuid-Amerikanen. De eindstand was 3-1. Dest kan zich nu gaan richten op belangrijke weken met de Onder-19 van Ajax, waarin onder meer wedstrijden in de Youth League op het programma staan. 

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvVeen) | email: s.vanveen@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Waar zijn alle brulboeien die Mazraoui een schande vonden, maar nu niets zeggen over deze in Almere geboren jongen die voor Amerika speelt?
0 0
afcajacied00
Goed gedaan dest!
0 0
Nana999
Ontwikkelt zich goed, aardige back met veel verdedigende strijdlust en ook veel drang naar voren. Leuk dat hij ook voor zijn land naam maakt!
4 0
FlyingDutchMan
Enige echte fatsoenlijke back die eraan zit te komen, maar die zetten we rechtsbuiten..
2 -3
Jornnn
Lijkt mij juist logisch. Verdedigend talent heeft hij, dus maak je hem zo compleet mogelijk. Prima zaak van Ajax.
0 0
FlyingDutchMan
Dat zeiden we ook toen centrale verdediger Ekkelenkamp op het middenveld kwam te staan, eeuuhhh ik bedoel nog staat...
0 0
Bky
Zorgt ervoor dat je bijv. geen Tete krijgt die aanvallend nauwelijks iets toevoegt.
0 0
FlyingDutchMan
Dat zeiden we ook toen centrale verdediger Ekkelenkamp op het middenveld kwam te staan, euuhhh ik bedoel nog staat...
0 0
Nana999
Ja precies, sommige jeugdtrainers zijn helaas incapabel. Blijf het toch jammer vinden dat Jonk weg is, onder zijn visie werden talenten veel beter ontwikkeld en werkten de trainers veel meer volgens de Ajax-filosofie.
3 -3
Sjaakvaak
Onzin, al ten tijden van Jonk werden spelers op meerdere posities gezet zodat ze daaraan kunnen wennen. Een back weet veel beter hoe te verdedigen, als hij ook weet hoe het is om als buitenspeler aan te vallen.

En daarnaast kan je zo zorgen dat verdedigende spelers, meer aanvallende kwaliteiten ontwikkelenn en andersom. Prima om dit in nde jeugd te doen. Spelers worden alleen maar completer. En dat is wat we willen.
6 0
FlyingDutchMan
Dat zeiden we ook toen centrale verdediger Ekkelenkamp op het middenveld kwam te staan, eeuuhh ik bedoel nog staat...
0 0
Babangida83
Er is een verschil tussen af en toe maar wat doen en beleid wat op ieder individu is afgestemd.
0 0
insectenverdelg
ook wordt je handelimgssnelheid beter. Je hebt voorin immers minder tijd dan achterin. Dit is geheel in lijn met cruijff, in de jeugd uitgaan van t individu.
3 0
sjaakahz94
Precies dit is de reden dat Dest voorin speelt. Ook bij Ajax zien ze potentie in hem en willen ze juist dat hij aanvallend nog sterker wordt. Verdedigen kan hij am redelkjk omdat hij fel is en vaak zijn tegenstander de baas is. Echter in ons spelletje is het belangrijk om als back ook aanvallend van waarde te kunnen zijn. Zie onze huidige backs.
3 0
FlyingDutchMan
Dat zeiden we ook toen centrale verdediger Ekkelenkamp op het middenveld kwam te staan, euh ik bedoel nog staat...
0 0