Bijleveld: 'Als aanvoerder iets meer laten zien'

BVeenstra, 12-09-2018 om 13:30, 4683 views, ELF Voetbal |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voor Teun Bijleveld zijn het aparte tijden bij Ajax. Twee weken geleden was hij nog bankzitter tijdens het duel met FC Dordrecht, terwijl hij afgelopen maandagavond de aanvoerdersbrand mocht dragen namens Jong Ajax.

Dat laatste kwam mede door de afwezigheid van Dani de Wit en Perr Schuurs. Het tweetal ontbrak vanwege interlandverplichtingen, die er niet waren voor Bijleveld. Tegen zijn oude club stuurde trainer Michael Reiziger hem als aanvoerder het veld in. 'Ik ben een van de ervaren jongens', zegt hij in gesprek met ELF Voetbal.

'Dat ik dan aanvoerder mag zijn, is leuk', vervolgt Bijleveld, die weet wat hem als captain te doen staat. 'Ik hoor nu ook de jonge jongens mee te nemen. Wat het met mij doet dat ik de band mag dragen? Als je aanvoerder bent, moet je misschien ook iets meer laten zien.'

Juist tegen zijn voormalige club AZ mocht Bijleveld de aanvoerdersbrand dragen. 'Het blijft speciaal om tegen deze club te spelen. Ik ken heel veel jongens die hier spelen. Sommigen al vanaf mijn elfde. Met hen heb ik op school gezeten. Justin Bakker en Ferdi Druijf ken ik bijvoorbeeld al heel lang, maar ook Mees Hoedemakers en Mees Kaandorp.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Nana999
Leuk voetballertje, met zijn passing, overzicht en techniek zou ik hem altijd boven De Wit en Ekkelenkamp verkiezen.
3 0
FlyingDutchMan
Klopt, alleen zoals hij aangeeft moet hij wekelijks een basisniveau halen. Nu nog veel te wisselvallig, terwijl dit zijn seizoen moet worden @ Jong Ajax..
0 0
geDaante
Juist dan moet je hem vertrouwen geven en laten spelen.

Hij heeft de potentie voor Ajax 1, Dani de Wit never nooit. En toch krijgt Dani de Wit de voorkeur, een speler die totaal niet bij Ajax past, maar wordt gebruikt voor zijn inzet en loopwerk. Verkeerde mensen aan het roer bij Jong Ajax, en ook o19.
2 -2
Champy
Ik zie er totaal geen potentie in.

Geen passing, dribbel, tempo, inzicht.
Rendement ook zero, geen kracht en snelheid.
Geen gogme.

Het enige wat ie wel heeft is dat ie sierlijk beweeg en een redelijke techniek heeft.
0 0