Scouting: 'Voordeel dat Ajax nog steeds magisch is'

Het vernieuwde scoutingsteam heeft grote plannen met de scouting van Ajax, zo vertellen ze tegen Ajax.nl. Het nieuwe team heeft in ieder geval één moeilijke taak, namelijk de jeugdspelers hier houden en niet te vroeg naar het buitenland te laten vertrekken.

Volgens Veldmate (hoofd scouting) is het moeilijk om jonge voetballers bij Ajax te houden. 'We hebben te maken met de trend dat buitenlandse clubs Nederlandse talenten steeds eerder weghalen. Jongens van Ajax O16, die geen contract hebben, gaan zomaar naar Engeland. Dat zijn nu vooral de allerbeste spelers, maar op termijn wordt ook de categorie daaronder interessant voor die buitenlandse clubs. Daarom moeten we vroeg Nederlandse talenten binden en proberen vast te leggen.'

Doesburg (coördinator scouting) ziet wel genoeg redenen voor jonge talenten om gewoon in Amsterdam te blijven. 'Het voordeel is dat Ajax nog steeds magisch is. Als je hier op de Toekomst loopt, dan ademt het voetbal. Oud-voetballers als coaches en trainers, de mooiste faciliteiten. Alles met maar 1 doel: talentvolle spelers opleiden. Van de werknemers in het washok tot de koks en alle scouts: er is voor ons niets mooiers dan een talent dat uiteindelijk het eerste haalt.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daneman
Ik kan hier heel negatief op reageren. Ajax heeft de grootste naam in Nederland. Het zou dus het gemakkelijkst dienen te zijn om aan goede aanwinsten te komen. En dat is zeer veelvuldig niet gebeurd. Orejuala, Dijks, Kristensen (die had er eigenlijk "moeten" staan) en stuk of 20 andere da afgelopen 10 jaar?
0 -1
Maik
"Alles ademt voetbal en we hebben goede faciliteiten." Is dat serieus hét verhaal? Help
0 -6
diwa
Sjezus hoe kun je hier nou negatief op reageren? Zuurpruim
3 0
Jornnn
Elke andere buitenlandse club heeft net zulke faciliteiten.
1 -3
Ajax#1900
Nee hoor.
0 0
glob
De fifa werkt aan een plan dat er voor gaat zorgen dat clubs minder spelers mogen verhuren.
0 0
Lagasj
Schandalig dat buitenlandse clubs bij ons komen shoppen en dat Ajax z'n best moet doen om spelers hier te houden.
Schaam je kapot KNVB, stelletje klootzakken !
0 -1
Rood Gevaar
en dat Ajax ook Denemarken leegrooft.
of mag dat wel?
vind het altijd een beetje schijnheilig dat wij denken wel talenten uit Scandinavië en zuid Amerika te mogen halen maar zij niks bij ons
1 -1
afcas
ja, echt de schuld van de knvb dit. stelletje schobbejakken zijn t...
1 0
KKoossiiee
Gewoon zorgen dat je regelmatig kampioen wordt en CL speelt.
Is het beste medicijn.
Iedereen wil namelijk CL spelen.
2 -1
geDaante
Speelt niet mee, het gaat puur om geld en in iets mindere mate de naam en faam van clubs als Man City, PSG, Chelsea, die zijn erg populair bij de jeugd, en je bent echt het mannetje als je daar speelt.
1 0
3sterren
Dus moeten zij regelmatig, het liefste elk jaar, CL spelen, dan kunnen ze tientallen miljoenen opstrijken per keer. Ieder jaar weer.
Tel uit je winst ...
0 0
gras
Puur status, veel geld, vaak ook nog een baantje voor pa of ma, samenspelen met wat andere importtalentjes, en je kunt altijd nog naar opportunistische clubs als PSV die dit gedrag van PL clubs belonen.
0 -1
AsensioWillemsen
En wat zijn de nadelen dan? Want dit klinkt als een prima carriere verloop
1 -1
Ajax27
Dat je op je 21e na allerlei verhuurperiodes en vooral veel bank zitten pas kan beginnen aan je voetbalcarrière die maar tot je 30-35e duurt. Dat je op je 16e je familie en vrienden in de steek laat om in een pleeggezin te gaan wonen. Dat je op je 18e al bij Ajax1 had kunnen spelen in de CL in een bomvolle Arena. Lekker allemaal voor je zelfvertrouwen wanneer je nog een jonge puber bent die volop in ontwikkeling is. Zal je mentale weerbaarheid zeer zeker niet ten goede komen. En als je nou nog het ene na het andere succesverhaal had ok... Maar gewoon nog niet 1 speler die het ergens fatsoenlijk haalt.
0 0
gi0vanni
Op zich ook wel logisch. Iedere jongeren is anders. Spelers als C. Ronaldo trainen super hard en leven voor het profvoetbal maar er zullen genoeg jongeren zijn die het helemaal zien zitten bij een grote naam met voor hun in hun ogen een geweldig salaris.

Spelers die stap voor stap zetten verdienen natuurlijk uiteindelijk veel meer maar 't blijven jongeren / mensen.
0 0
EVH
Ik schait op die Engelse clubs BAHH
0 0
mgtow
Ik kak op dat hele land.
1 0
HoutenKlaassen
Ik denk dat de Brexit ons gaat helpen met het behouden van jeugdspelers, waarschijnlijk zullen Engels clubs geen spelers van onder de 18 meer mogen halen. Betekent wel dat ze in de periode voordat de nieuwe wetgeving ingaat nog zullen proberen zoveel mogelijk Europese jeugdspelers te contracteren.
3 0
Rood Gevaar
dan nemen ze een samenwerking met een 2e divisieclub in België of een middenmotor in Tsjechië om die Engelse regels te omzeilen.
misschien is het kopen van Den Bosch door de zoon van Jordania wel een begin van een tactische actie van Chelsea
1 0
Ozymandias
Tja, ik denk dat weinig jeugdspelers van Ajax op 16 jarige leeftijd voor twee jaar naar Den Bosch gaan zodat ze daarna naar Chelsea kunnen. Dan zullen ze waarschijnlijk liever bij Ajax een contract tekenen.
0 0
gras
Ik lach me echt suf als de PL aan kracht inboet door de Brexit. Het gedrag van vooral de Engelse clubs heeft het Europese clubvoetbal totaal verziekt. Daarvoor waren vooral de sterren in trek. Door de Engelse PL en CS clubs worden ook de categorieën eronder en de jeugd weggekocht en vaak daarna weer uitgespuugd, als ze er lang genoeg op hebben gekauwd.

Zieke koopzucht.
4 0
Moozz03
Imo het belangrijkste punt waar de UEFA zich op moet focussen is een grens leggen op het aantal spelers dat clubs mogen verhuren. Als Chelsea geen 30 spelertjes per seizoen mag verhuren betekent dat 1 van 2 dingen: of ze zullen niet elk jeugdspelertje met een klein beetje talen uit Europa wegkapen (meer spelers die bij Ajax blijven, en meer mogelijkheden om jeugdtalenten uit andere landen te halen) of als de spelers 18 zijn zullen hun contracten niet meer worden verlengd- dan kan ajax gratis talenten oppikken uit de Engelse competitie. Met zo'n soort regelgeving of een regelgeving dat er maar een max aantal buitenlanders in de jeugdopleiding of per jeugdteam mag spelen kan Ajax zicg weer een beetje meten met de subtop van Europa. Prioriteit #1 imo.
2 0
Redrum
Dat zou inderdaad al een heleboel problemen oplossen voor clubs in Nederland.
1 0
Mazraoui
Zijn er echt zoveel grootste talenten weggetrokken? Is het niet alleen Redan en misschien Malen?
0 0
geDaante
Vanuit Nederland de laatste jaren Zirkzee, Redan, Chong, Dilrosun, Familia Castillo, Fosuh-Mensah, en nog een aantal. Staan wel hoog aangeschreven, dus heel jammer, maar je ontkomt er niet aan.

Het enige wat je kan doen is veel met ze communiceren, een goed plan maken, en zoveel mogelijk perspectief bieden.
2 0
Ruff Rhythim
Sja...hoever zijn die grote talenten gekomen c.q. hoe ver gaan vertrekkende talenten komen?

Voorlopig zijn er maar verdomd weinig successtories te melden...
0 0
bollejan1
hoever is dit jaar naar Liverpool vertrokken
3 0
trodat4030
Hij bedoelt hoe ver, niet Hoever ;)

Maar je hebt wel gelijk.
1 -1
FlyingDutchMan
xD
0 0
RaynoFischer
Fosu-Mensh
Peeters
Famila-Castillo
Dilrosun
3 0
Danos
Ik had ze graag allemaal gehouden net als Redan, Malen,Baars, Bouy ( die was in de jeugd beter dan klaassen)
2 0
ziz0u.
familia-castillo
mink peeters
1 0
M.Olsen
Dilrosun
1 0
M.Olsen
Ook Fuso Mensah en natuurlijk Pelle Clement!
2 0
jaribombari
Jordy Brouwer niet te vergeten. Wat een succesverhaal was dat!
1 0
afcas
gyliano van velzen nog zo een topper.
1 0