NielsOpdam, 12-09-2018 om 07:45, 6688 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Afgelopen maandag werd de tachtigste verjaardag van Sjaak Swart gevierd. En als Mister Ajax zijn verjaardag viert, komen er veel oud-spelers van Ajax. Jaap de Groot schrijft woensdag een column over de avond in De Telegraaf.

'Presentator Ron Brandsteder kondigde aan het begin van de avond aan dat Swart van niks wist. Hij dacht een voorstelling te bekijken in het De LaMar theater, totdat hij ineens zelf op het podium stond', zo schrijft De Groot. Mister Ajax viert zijn tachtigste verjaardag en dus zaten er een hoop oud-Ajacieden in de zaal. Van Ronald Koeman, Simon Tahamata en Frank de Boer tot Wesley Sneijder, John Heitinga en Klaas Nuninga. 

Tijdens de avond waren er beelden te zien van de voetballer Swart, maar ook was er een fragment te horen van de vader van de oud-rechtsbuiten. Zijn vader praat over Ajax en dat deed hij met veel liefde. Hij sloot het fragment af met. ’Er is maar één Feyenoord en dat is Ajax.’ De Groot besluit zijn column met de zin. 'Mister Ajax, het levende bewijs dat Ajax geen voetbalclub is, maar een club van voetballers.' 

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer