Reiziger: 'Hechtheid begint vorm te krijgen'

FinnDekker, 11-09-2018 om 19:00, 5556 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Michael Reiziger ziet Jong Ajax steeds sterker worden naarmate het seizoen vordert. De beloften verspeelden al een aantal punten, maar wisten maandag wel te winnen. Zowel de ploeg als individueel worden stappen gemaakt, vindt de coach.

'De progressie die je wil maken, ga je nooit in een keer maken', aldus Reiziger in gesprek met Ajax TV. 'We zijn met de jongens stap voor stap aan het werk. Iedereen heeft zijn eigen ontwikkeling. Daar werken we elke dag aan, om beter te worden.'

'Wat ik mooi vind, is dat je ziet dat de hechtheid van het team vorm begint te krijgen', praat de trainer verder. Reiziger kijkt positief naar het vervolg van de competitie. 'Wij vormen niet alleen als groep een sterk geheel, maar ook individueel worden we beter.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KingVince
Wat ik gister zag was een heel jong elftal dat heel goed in de organisatie speelde. Het veld was nooit veel langer dan 30 a 40 meter. Ze waren heel gedisciplineerd en werkte keihard voor iedere meter. Ook dat is individuele ontwikkeling........ Het was nagenoeg de a1 he, ik vond het top !
1 0
godenzonenssuper
Meneer Reizer die in paniek raakt wanneer er spelers niet mee kunnen doen omdat hij bang is dat het ten koste gaat van het resultaat.
En dat als trainer van een opleidingselftal.

*Wij volgen plan Cruijff*
5 -5
ajaxinho
Reiziger legt eerst de basis.
Dat is vooral belangrijk bij minder talentvolle lichtingen.

Iedereen moet toch resultaten behalen om serieus genomen te worden?
1 -1
geDaante
? Een jeudgtrainer niet, die moet spelers beter maken om serieus genomen te worden, als het goed is. Een jeugdtrainer die teamresultaat voorop zet in de jeugd of een opleidingselftal, heeft het verkeerd vak gekozen, of moet heel snel een eerste elftal van een amateurelftal gaan trainen.
3 -2
ajaxinho
De toptalenten die beter gemaakt moeten worden
moeten de kar trekken om teamresultaat te leveren.
Zolang ze dat niet kunnen zijn ze niet klaar voor de top.

Tegen AZ verwacht je dat van Bijleveld, Bakker en VBladeren.
Zij speelden volgens mij geen slechte wedstrijd.

Reiziger speelt niet attractief voetbal zoals Keizer.
Omdat hij minder talentvolle spelers tot zijn beschikking heeft.
Hij heeft geen Donny, Appie en Frenkie die het spel bepalen.
1 -1
Minsc
Hechtheid? Je speelde met 8 invallers!
0 -2
Dexy
Kwalijke zaak dat het teambelang weer de voorkeur krijgt boven ontwikkeling. En dat staat volkomen los van de wedstrijd van gisteren waarin er zoveel basisspelers ontbraken, want eigenlijk al sinds de aanstelling van Reiziger begin vorig jaar zie je nauwelijks een plan terug bij Jong. Die titel in de Juup was leuk, maar verbloemde veel.

Jong Ajax hoort niet resultaatgericht/teamgericht te zijn, maar gericht op het individueel beter maken van spelers. Spelers moeten op individueel vlak technisch en tactisch progressie maken en de coach hoort ervoor te zijn om die middelen aan te reiken. Al verliest Jong Ajax vanaf nu alles, ik wil vooral goed positiespel zien en spelers die tactisch en technisch steeds beter worden. Onder Reiziger zie ik dat nu al anderhalf jaar nauwelijks tot zelfs helemaal niet.
3 -3
Ozymandias
Hoe weet je dat het team belang de voorkeur krijgt over de individuele ontwikkeling van talenten? Of baseer je dat alleen op het feit dat Reiziger niet voor het elftal kiest wat jij het liefst wil zien spelen? Welke talenten ontwikkelen zich niet goed onder Reiziger?
1 0
Dexy
Ik zal je een paar voorbeelden geven:

1) Johnsen heeft zich bijzonder matig ontwikkeld onder Reiziger. Was erg druistig toen hij bij Ajax kwam en had erg veel balverlies, dat heeft hij nu nog steeds. Is totaal niet beter geworden. Zijn dribbels zijn echt een enorm wapen (weinig andere Ajax-spelers hebben zo'n uitgesproken passeeractie) als ze lukken, maar laat nou juist het probleem zijn dat die dribbels bij hem in meer dan de helft van de gevallen mislukken;

2) Nunnely is nog steeds de pijlsnelle buitenspeler zonder overzicht, die hij twee jaar geleden ook al was. Hij had veel meer getraind moeten worden op het leren voetballen in de kleine ruimte (in de as van het veld). Is niet gebeurd. Daardoor is Nunnely tactisch amper beter geworden. En het is ook niet opgekomen in Reiziger om hem eens op rechtsback uit te proberen, zoals met zoveel klassieke buitenspelers gebeurt tegenwoordig. Ook een gemiste kans, zeker nu je op die positie Bakboord hebt die werkelijk niets met de bal aan de voet kan;

3) Met Noa Lang is de afgelopen anderhalf jaar maar heen en weer geslingerd tussen diverse elftallen. Dan speelde hij weer bij O19, dan speelde hij weer bij Jong. En als hij bij Jong zat, zette Reiziger hem niet zelden op rechtsbuiten neer met de taak om alleen maar aan de zijlijn te blijven. Dan verpest je echt volledig Noa's kwaliteiten, die vooral in het opduiken/zwerven tussen de linies zitten. Ineens moest Noa snelle rushes buitenom gaan maken, terwijl aan zijn creatieve kwaliteiten tussen de linies geen aandacht meer besteed werd en zodoende verwaarloosde. Lang speelde twee jaar geleden aanmerkelijk beter dan hij nu doet;

4) Het niet zelden opstellen van twee lopers op het middenveld (vaak Dani en Ekkelenkamp tegelijk, maar vorig jaar ook vaak Dani en Flemming). Eén loper annex diepganger is wat mij betreft meer dan genoeg, anders gaat je positiespel naar de knoppen. Maar nee hoor, Reiziger stelt twee van dat soort spelers op omdat ze "keihard werken" en regelmatig "een doelpunt maken". Ondertussen werd Jensen genegeerd terwijl die regelmatig bij de selectie zat, en moest Lang (die een prima AM is) zijn tijd verdoen aan de rechter-zijlijn waar hij van Reiziger niet vanaf mocht komen. Dan ben je echt verkeerd bezig.

De enige spelers die onder Reiziger echt beter zijn geworden, zijn Cassierra, Matusiwa en Bijleveld. De rest is veelal op hetzelfde niveau als anderhalf jaar blijven hangen. Dit werd verbloemd door de titel die ze vorig jaar wonnen.

Op één punt wil ik Reiziger wel verdedigen: dat zijn de slechte backs van dit moment. Daar kan hij simpelweg weinig aan doen. Buiten Bakker en Dest zitten er gewoon weinig talentvolle en goede backs in onze jeugdelftallen. Dat is meer een probleem waar heel Ajax mee te maken heeft. Reiziger krijgt Bakboord en Kemper ten slotte ook maar toegereikt uit O19. Wanneer er betere en talentvollere backs beschikbaar waren, weet ik zeker dat hij die zou hebben opgesteld.
4 0
ajaxinho
Lang is slecht, en blijft slecht.
Hij past in de categorie El Ghazi en Kluivert.
Daarom speelt hij altijd aan de buitenkant.
Want als AM is hij niet creatief genoeg.

Johnsen en Nunnely kunnen tenminste een man passeren.
De een om zelf te scoren, de ander om een assist te geven.
Of ze zich in Ajax 1 kunnen aanpassen is nog maar de vraag.

Over Dani, Ekkelenkamp en Lang kan ik kort zijn.
Daar zitten we niet op te wachten in de Cruijff Arena.

Over het algemeen heeft Reiziger het beste gehaald uit zijn selectie.
Hij is kampioen geworden met Orejuela en Doekhi...
0 -1
godenzonenssuper
Dit.
2 -3