Ajax passeert grens 1800 Oranje-interlands

SJvanveen, 10-09-2018 om 15:25, 7161 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax is door de interland tussen Frankrijk en Nederland van zondagavond (1-2) de grens van 1800 interlands voor Ajacieden gepasseerd. De teller staat momenteel op 1801 interlands, bijna zevenhonderd meer dan naaste belager PSV. 

De Amsterdamse club heeft door de jaren heen de meeste internationals afgeleverd, zo blijkt uit een stuk van Ajax.nl. Als een Ajacied een interland namens het Nederlands elftal speelt, wordt er eentje aan het totaal toegevoegd. Zondag tegen Frankrijk kwamen er drie bij. Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong kwamen immers in actie. 

Donny van de Beek, die ook was opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, maakte geen minuten en had deze interlandperiode geen rol van betekenis in het aanscherpen van het grote aantal. PSV volgt met 1.188 interlands, Feyenoord heeft in zijn totaal 1013 interlands achter zijn naam staan. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michelinho
"Ziejewel, KNJB!!1!1!!!"
2 -1
Knalpot
yep en dat doen ze alleen maar om Ajax meer transfergelden te laten innen, aldus de gemiddelde kakkerlak.
2 -1
Beachbal
Maakt niks uit, volgen de gebroeders KERKHOF is elke PSV’r op elke positie beter en moeten die altijd spelen. De feiten trekken ze zich immers niks van aan in Brabant.
3 0
DirkvanDam
klopt. maar wordt lastig uitleggen om Lozano in het Nederlands elftal te laten spelen..... ze spelen zelf vaak met "buitenlanders" in hun selectie
2 0
ajaxpat
bedoel je die demente tweeling???
3 0