Oranje O17 verliest onterecht van Italië

JesseTH, 09-09-2018 om 20:05, 6626 views, Ons Oranje |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Oranje Onder 17, met zeven Ajacieden bij de selectie, heeft zondag een onverdiende nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van Italië. Uiteindelijk werd er ondanks dat toch met 2-1 verloren van de Zuid-Europeanen en dat betekent een slecht vervolg aan het vierlandentoernooi waaraan de ploeg meedoet. Eerder werd er al met 2-2 gelijkgespeeld tegen Duitsland, zo valt te lezen op de website van Ons Oranje.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was Nederland de bovenliggende partij. Er ontstonden kansen voor de ploeg van Peter van der Veen, maar het net werd nog niet gevonden. Tegen de verhoudingen in belandde de bal aan de andere kant van het veld wel in het doel. Joost de Schutter legde een opponent neer in de eigen zestien en veroorzaakte daarmee een strafschop. Die werd benut en zo stond het 1-0 voor de Italianen.

Vlak voor het einde van de eerste helft was het opnieuw raak. De Oranje-verdediging reageerde niet snel genoeg en dat zorgde ervoor dat de Italianen nog voor rust op 2-0 konden komen. Oranje legde zich er niet bij neer en gaf na rust vol gas. Het was Ajacied Kenneth Taylor die een rebound binnen wist te werken en daarmee de aansluitingstreffer kon maken.

In het vervolg van de wedstrijd waren er voor Oranje nog voldoende kansen te noteren. Zo raakten Brian Brobbey en Jaymillio Pinas beiden de lat middels kopballen. Zodoende werd de gelijkmaker niet meer gescoord door Oranje en verloor het onverdiend van Italië.

Opstelling Oranje Onder 17: Raatsie; Van der Sloot, Kasanwirjo, De Schutter, Eddine, Van Kaam, Proper, Pinas, Taabouni, Antonisse, Manhoef.
Wissels: Troost, Hoever, Bogarde, Velthuis, Maatsen, Van Ottele, Hansen, Taylor, Brobbey, Bannis, Braaf.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koenos1
Brobby op de bank????
2 0
WantAmsterdam
Wordt veel gerouleerd zo te zien, in de eerste wedstrijd speelden Kasanwirjo en Eddine niet...
1 0
jeugdvolger
Waarom zitten Bona en Unuvar er niet bij?

Off topic.. Ik zie Campagne nu vaak aanvoerdersband dragen bij o16 en doet het naar behoren, waarom wordt hij niet doorgeschoven naar o17?
2 0
RayJordaan
Vraag ik me ook al een tijdje af idd
1 0
MankeNelis
Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen.
2 0
WantAmsterdam
Blijft geniaal die man
0 0
PaulC
Een van de mooiste uitspraken van JC
1 0
Ajaxvooraltijd
Tja tegen Italianen. What else is new.
0 0