Oranje O18 sluit week af met overwinning

JesseTH, 09-09-2018 om 18:30, 4423 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oranje Onder 18 heeft een positief einde weten te brengen aan het vierlandentoernooi waaraan het de voorbije week deelnam. Na een eerdere nederlaag tegen Engeland en doelpuntloos gelijkspel tegen Frankrijk, won de ploeg van Mischa Visser zondag met 3-1 van Rusland. In het totaal kwam er een zevental Ajacieden in actie.

De Nederlanders begonnen het duel tegen de Russen meteen vol goede moed, zo valt te lezen op de website van OnsOranje. De ploeg was dominant en het mooiste moment van de openingsfase kwam na een sterke crosspass van Liam van Gelderen. Hij bereikte Wouter Burger, maar uiteindelijk was de kans net niet aan hem besteed. Toch was het Rusland dat na ruim een halfuur op voorsprong kwam. Verdedigend klopte het even niet en ook Ajacied Daan Reiziger kon niet meer redden.

Na rust ging Oranje op jacht naar de gelijkmaker en dat deed het overtuigend. Onder anderen Quiten Timber miste aanvankelijk nog een kans, maar Burger maakte even later toch gelijk. Kort erna werd het zelfs al 2-1. Immanuël Pherai, speler van Borussia Dortmund, trof doel. In het restant van de tweede helft volgden nog vele kansen voor de Nederlanders, maar pas in de blessuretijd volgde de 3-1. FC Bayern München-speler Joshua Zirkzee gooide de wedstrijd in het slot.

Opstelling Oranje Onder 18: Reiziger (Bakker 46'); Schippers (Llansana 46'), Van Gelderen, Douglas, Van der Heide (Zirkzee 46'), Burger (Franken 90'), Pherai, Q. Timber, Musampa (Hendriks 71'), Besuijen (Timan 71'), Sint (Tavsan 71').
Wissels: Bakker, Hendriks, Llansana, Zirkzee, Tavsan, Van Rooij, Timan, Franken, Veenendaal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!