Van der Sar: 'Waren mensen die twijfelden'

NielsE, 07-09-2018 om 19:30, 32263 views, Inside Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar heeft in Inside Ajax zijn visie gegeven op het huidige beleid van Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers onderkent dat er deze transferperiode grote aankopen gedaan zijn, maar stelt wel dat de club uit Amsterdam met Hakim Ziyech en David Neres al eerder dergelijke aankopen deed. 

'We hebben dit beleid aangekondigd ja, maar er waren nog mensen die daaraan twijfelden', begint Van der Sar. 'We hebben voor het einde van het seizoen met Perr Schuurs, Zakaria Labyad en Hassane Bandé al drie aankopen gedaan. Met Daley Blind en Dusan Tadic erbij heb je dan een selectie waarmee we met elkaar kunnen presteren. Ik denk dat het nu precies goed valt. Blind was bijvoorbeeld aan het kijken in bijvoorbeeld Italië en Frankrijk, maar wij hebben de juiste snaar weten te raken bij hem. Tadic wilde heel graag in de Champions League spelen en kampioen worden. Dan valt dat net goed. De stelling dat we alleen dit jaar dit soort aankopen hebben gedaan is natuurlijk niet helemaal juist, we hebben eerder ook al Hakim Ziyech en David Neres voor een hoog bedrag gekocht.'

De leidsman gaat vervolgens verder over de doelen van de Amsterdammers. 'We hebben de afgelopen jaren voor 180 miljoen euro verkocht, maar het ligt er wel aan wat er doorkomt vanuit de jeugd. Je moet zorgen dat het in balans blijft. Een aankoop zoals André Onana is natuurlijk ook echt Ajax. Van vijfde keeper bij FC Barcelona naar het eerste van Ajax. Wij willen spelers de kans blijven geven. Ajax kijkt niet alleen maar naar de grote namen. Ook moet de kans er wel zijn om dergelijke spelers te halen. Als de kans er is, dan is het geld er. De doelstelling is en blijft een kwalitatief sterke selectie neerzetten waarmee we kampioen kunnen worden en Europees kunnen aanhaken.' Ajax wist dan ook Ziyech te behouden voor het komende jaar, over een afkoopsom voor volgend jaar zijn echter geen afspraken gemaakt. 'Nee, daar werken wij bij Ajax niet mee. We proberen het goed in het contract voor de spelers te regelen. Ze worden beloond naar hun positie en status in het elftal.'

De jeugdopleiding van Ajax gaat Van der Sar uiteraard ook aan het hart. 'Ik denk dat we dit jaar alle talenten hebben kunnen behouden die we wilden behouden. Bijna de hele A1 wordt nu gevormd door spelers die doorkwamen uit de B1. Uiteindelijk is het natuurlijk aan de zaakwaarnemers, de ouders en aan de speler zelf om keuzes te maken. Wij proberen het zo helder mogelijk neer te leggen. We hebben heel veel voorbeelden van jongens die er een hele mooie carrière aan hebben overgehouden. Als je ziet hoeveel zelfopgeleide spelers van Ajax er op een hoog niveau spelen dan zijn wij heel erg goed bezig. Wij moeten vooral gewoon blij zijn met de jongens die blijven.'

De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vak M
Was dit het plan? Dacht het niet. Waarom werd Ziyech pas na uitschakeling CL gekocht? Ze merkten dat hun plan met de sana s en sayogo s en zivkovicen, hoorns en duartes nl koopjesjagen, niet werkte en zijn toen toch maar gaan uitgeven. Niet echt een consequent plan geweest. Meer het falen van het plan en toch maar portemonnee trekken
0 -1
SilverHaze
Dat is denk ik de rvc die bepaalt of een aankoop gedaan wordt. Die zagen hun positie natuurlijk in gevaar komen, waardoor ze de paniekaankoop ziyech hebben goedgekeurd.
0 0
Vak M
Is te makkelijk om RvC de schuld te geven als het fout gaat en Directie de pluim als het goed gaat. Overmars stelde steeds Ziyech niet nodig te hebben
0 -1
SilverHaze
Je moet als directeur ook de clubstrategie uitstralen. Je kunt niet steeds zeggen dat de rvc het niet wil. Echter kun je wel stellen dat de rvc dit bepaalt heeft. Athans kan me gewoon niet voorstellen dat Overmars Ziyech niet nodig achtte.
Dat plan met de sana's en sanogo's is gewoon puur het sobere clubbeleid dat werd gevoerd. Met terugwerkende kracht is dat wel nodig geweest voor een gezonde financiële huishouding. De rvc krijgt nu dan ook de credits voor hoe we er als bvo voor staan. Overmars krijgt de credits voor wat hij met het kapitaal heeft gedaan.
0 0
Bullmajor
De clubstrategie kan zich ook in de tijd ontwikkelen. Toen Overmars kwam was de strategie die er nu is simpelweg onmogelijk. Door jarenlang weinig uit te geven, is er nu zoveel geld in de oorlogskas dat Ajax zich altijd zeer gericht kan versterken. Heerlijke situatie. Laat het koopjejagen maar aan Feyenoord over. Hahaha
0 0
gras
Ik vond dat hij voor het eerst goed, natuurlijk en redelijk overkwam. Goede zaak. Het enige dat ik mis, is nog meer nadruk op de opleiding. Desnoods via meer investeringen, meer kennis die wordt aangetrokken etc. Je moet die levensader blijven verbeteren en verzorgen. Zodra je die voor vanzelfsprekend neemt, dan glijdt je af naar het JOR tijdperk: middelmaat.
2 -1
Schwalbino
Mee ens. Aan de andere kant is het qua talent de laatste seizoenen heel erg goed gegaan. Ajax zou stom zijn om niet op dezelfde voet verder te gaan want dat is het onderdeel waarin Ajax nog steeds internationale top is en het is de kip met de gouden eieren.

Wat dat betreft wil ik wel zien of Ajax nu eventjes pas op de plaats maakt met het aantrekken van ervaren spelers. Je hebt nu die mix waarvan iedereen zegt dat jonge talenten het meeste leren. Dus die mix zou de leidraad moeten zijn voor de toekomst.
2 0
gras
Eens, maar wat die lichting betreft: die is onder begeleiding van Jonk groot geworden. Daarna is de aanpak toch weer veranderd.
2 -5
Schwalbino
Klopt. We zullen het snel zien denk ik.
0 -1
Schwalbino
Iemand een idee hoe het precies zit met de salarissen en de financiele verantwoording? Eerder was het verhaal zo dat de salarissen gedekt moesten worden uit de exploitatie en dat die exploitatie dus eigenlijk het totale salarisplafond bepaalde.
0 0
Ozymandias
Het klopt natuurlijk dat Ajax al in de zomer van 2016 is begonnen met het uitgeven van grote (10+ miljoen euro) bedragen. Alleen hebben ze nu dat geld geinvesteerd die ze misschien niet (voor veel geld) meer zullen verkopen. Alleen zal dit financieel waarschijnlijk alsnog goed uitpakken aangezien spelers als Tadic en Blind ervoor zorgen dat spelers als Ziyech, De Jong en De Ligt straks voor een nog hoger bedrag worden verkocht.
1 -1
insectenverdelg
klopt. Tadic en Blind zullen naar alle waarschijnlijkheid niet voor vewl gels verkocht worden. Allen hebben ze alle kikkers dit jaar in de kruiwagen weten te houden :) . Maar dat zal volgens jaar biet nogmaals lukken. Dan gaat er dus wel heel veel geld binnen komen. Met het halen van Blind en Tadic, hrb je een constante factor in je team gehaald voor volgend jaar. Dat is ook wat waard natuurlijk.

Want tel maar ff op als je Ziyech, Neres, Frenkie, Donny, Onana, Mathijs en eventueel Dolberg verkocht worde in de komende 2 jaar wat er binnen komt, maar ook wat er van je team over blijft. Vooruit zien is regeren, en wat dat betreft zijn de aankopen van Tadic en Blind dus geweldige aankopen.
0 0
afcas
door het behalen van de champions league heeft het financieel in principe al goed uitgepakt natuurlijk. niet dat je 3x hun aankoopbedrag ermee terug verdient, maar het aankoopbedrag is er al uit plus nog wat extra geld. als je dat weet te verdienen bij aankopen die weinig verkoopwaarde hebben in de toekomst is dat uitstekend voor een club als ajax. alles wat ze nu nog extra geven zoals betere voorwaarden voor talenten om zich te ontwikkelen waardoor die meer opleveren is alleen maar mooi meegenomen. maar voor mij hebben ze financieel al genoeg opgeleverd om de aankopen rendabel te laten zijn.
0 0