Zeven Ajacieden opgeroepen voor Oranje O17

SJvanveen, 28-08-2018 om 18:11, 8418 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Zeven Ajacieden zijn door coach Peter van der Veen opgeroepen voor een vierlandentoernooi met Oranje Onder-17. Dit meldt Ons Oranje. De Nederlanders spelen vanaf 7 september drie wedstrijden in Duitsland.

In de lijst met 22 namen zijn Ajax-spelers Annas Salah-Eddine, Kenneth Taylor, Bryan Brobbey, Calvin Raatsie, Jaymilio Pinas, Nerayshio Kasanwirjo en Sontje Hansen opgenomen. Ki-Jana Hoever, voorheen Ajax, maar nu Liverpool, is ook van de partij. Ajacieden Donny Warmerdam en Max de Waal staan op de stand-by-lijst. 

Oranje O17 speelt in september tegen gastland Duitsland, Italië en Israel. In Waldshut-Tiengen worden de wedstrijden afgewerkt. Het zijn de eerste affiches voor oefenmeester Van der Veen, die in het verleden werkzaam was in de Ajax-opleiding. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wolterx
Gravenberch en Ihattaren slaan o18 volledig over en zitten in selectie o19 als o17 spelers, indrukwekkend. Ajax nogsteeds ruim vertegenwoordigd ondanks afwezigheid Gravenberch, geeft nogmaals aan hoe sterk de 2002 groep is. Taylor, Hansen, Gravenberch, Kasanwirjo, Brobbey zijn wel vaste waarden in Oranje jeugdelftallen gebleken in o15/o16 mooi om te zien dat ze dat voor o17 ook lijken te blijven.
4 0
RayJordaan
Moeilijke vraag hoor waarschijnlijk, maar wie is in jouw optiek het grootste talent op de Nederlandse jeugdvelden?
1 -1
JopieCruijff
Gravenberch by far! Zijn potentieel is ontiegelijk. Het enige waarin hij in mijn optiek moet groeien is PERSOONLIJKHEID! Hier heeft hij nog alle tijd voor. Ihattaren is een uitstekende speler, maar fysiek zeker niet wat wolterx zegt! Unuvar is een monster(tje), nog lang geen monster.
0 0
wolterx
Naar mijn mening heeft Ihattaren het perfecte fysiek voor zijn posities, staat heel stabiel zonder wendbaarheid te verliezen. Heeft een degelijke lengte waarmee hij niet kansloos is bij kopduels. 2 jaar geleden leek hij heel klein en iel te blijven, nu is hij iets bovengemiddeld voor zijn leeftijd. Kan met zijn fysiek perfect mee in o19 als o17 speler. Zowel op flank als op middenveld. Sinds hij fysiek naar zijn leeftijdsgenoten is gegroeid steekt hij er ook echt bovenuit.
0 0
JopieCruijff
fysiek is niet enkel grootte, maar juist ook inhoud. Zeker als middenvelder moet je kunnen schakelen
0 0
wolterx
Uithoudingsvermogen valt inderdaad nog progressie in te boeken maar als dat nu zijn grootste manco is? Zie niet echt wat er fysiek beter zou kunnen verder.
0 0
wolterx
Hangt ervanaf, denk dat iemand als Ihattaren beste balans heeft tussen puur talent en fysiek voor zijn posities, hele complete speler voor zowel rol als creatieve middenvelder als voor flankspeler. Ünüvar is een monster, Gravenberch is een heel apart type speler die ik zelf wel kan waarderen, ondanks dat er nog genoeg gebreken in zijn spel zitten. Noah Ohio (mits hij niet definitief voor Engeland kiest waar hij in selectie zat afgelopen week, ook nietmeer op Nederlandse jeugdvelden te zien) mits fit viel me ook heel positief op maar heeft rugproblematiek gehad in verleden bij Man U, ben heel benieuwd naar hem komend seizoen. Ging heel jong van Almere naar Man U en daarna naar City, is een veelscorende aanvaller met goede balans tussen fysiek en techniek. Maar betwijfel of er nu al een uitsluitend antwoord is. Maar Ihattaren of Ünüvar vooralsnog, zijn ook de mooiste spelers om te zien spelen naar mijn mening. Maar die zijn nog piepjong met 16 en 15 jaar. Lopen ook een paar interessante spelers in jongere jeugd rond die op weg zijn om besproken te worden over paar jaar. Misehouy en Rijkhoff van 2005 lijken de eerste te worden van die groep.
3 0
mistermiyagi
Mooie post dankjewel!!
0 0
Champy
Bij Ajax:

Bovenbouw: Gravenberch - Unuvar (persoonlijke favoriet: Beelen)
Middenbouw: Misehouy - Brandes (persoonlijke favoriet Lenssen)
2 -1
RayJordaan
Oke dan top!
1 0
Web
Wat ik gezien heb Unuvar
1 -1
tikkie takkie
voor mij ook Naci Ünüvar .. hij speelt nu toch voor Ajax O17? .. Komt hij niet in aanmerking dan voor Oranje O17 of speelt hij nog voor Oranje O16?
1 0
WantAmsterdam
Het tweede, maar denk zeker, dat als hij zo doorgaat hij zeker voor o17 word opgeroepen
1 0