Cerny: 'Dit soort momenten gun je niemand'

BVeenstra, 24-08-2018 om 14:10, 21583 views, Ajax TV | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-aanvaller Vaclav Cerny nadert zijn rentree, maar de Tsjechische buitenspeler heeft een zeer moeilijke tijd achter de rug. Bijna een jaar geleden raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij minimaal negen maanden aan de kant staat. 'Nu voel ik me beter dan ooit', zegt hij voor de ZiggoCam van Ajax TV.

Cerny legt uit dat hij na het oplopen van zijn blessure eerst moest wachten tot hij geopereerd werd. 'Daarna begint het pas. De eerste zes weken na de operatie kun je niets doen. Constant heb je iemand bij je nodig. Dat was voor mij het ergste. Daarna werd het beter en kon ik steeds meer dingen doen.'

Af en toe had Cerny ook dagen dat hij het behoorlijk zat was. 'Dan is het belangrijk dat het niet te lang duurt', zegt de Tsjech, die het begin en het einde van zijn revalidatie bij Ajax deed. 'Tussendoor trainde ik in het buitenland. Daar was het het ergste. Ik was ook helemaal alleen. Af en toe belde ik mijn vader dat hij moest komen. Daar had ik wel echt momenten dat ik dacht: dit is niet meer leuk. Ik vroeg me af of ik nog wel voetballer was. Dit soort momenten gun je niemand, maar het heeft me zeker sterker gemaakt.'

Sinds vijf weken staat Cerny weer op het veld en eigenlijk voelt dat best vreemd aan voor hem. 'Alsof ik net ben begonnen met voetballen. Zo mooi is het', zegt de Tsjech, die veel contact heeft met Joël Veltman. 'Hij traint nu ook ergens anders. Hij hielp mij en nu probeer ik hem af en toe een boost te geven. En natuurlijk met Daley (Sinkgraven, red.). We hebben steun aan elkaar gehad. Dat is heel mooi en heel belangrijk.'

Tocht durft de talentvolle aanvaller nog niet te zeggen wanneer hij weer helemaal klaar is om wedstrijden te spelen. 'Ik durf geen dag of week te zeggen, maar ik heb er veel voor gedaan zodat het wel gaat gebeuren. Ik heb er super veel zin in.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
Cerny is een enorm geliefde speler bij Ajax , hij gaat hier sterker uitkomen dan ooit .
1 0
NouridolbergNeres34
Goeie jongen, je gunt het hem zo. Weet nog goed toen hij debuteerde tegen Willem II en zijn ouders waren over gekomen uit Tsjechie, zo trots als een pauw stond hij daar, toen was het nog een verlegen jongen.

Als hij echt volledig fit raakt, gaat hij nog heel erg belangrijk zijn dit seizoen met zijn diepgang blijft gewoon een geweldige buitenspeler.
2 0
FlyingDutchMan
Weet ik ook nog ja, heerlijk trots ventje. Hoop dat Ajax hem contractverlenging aanbied, dat heeft deze strijder wel nodig denk
2 0
MankeNelis
Fantastische actie uit bij Celtic. Je hoopt dat hij dat soort momenten weer gaat laten zien.
1 0
De Stift
Bizarre ziekenboeg hebben eigenlijk: Cerny, Dolberg, Bande, Sinkgraven, Veltman. Bij de meeste andere teams zouden dit gewoon basisspelers zijn. Cerny is gewoon een toptalent op de flanken, Dolberg in principe eerste spits, Bande de man van 10 miljoen, Sinkgraven m.i. geweldig talent, en Veltman is neo-international. Lekker om te weten dat die er nog allemaal aan zitten te komen. Zeker van Cerny, Dolberg en Sinkgraven verwacht ik nog veel.
3 0
korem
Sinkgraven word wel een moeilijk verhaal is nu wel heel erg lang geblesseerd en dan is hij weer fit en valt die in de nieuwe blessure. Dolberg en cerny verwacht ik wel veel en vind wel dat bij ons jongens wel Erg lang doen over een blessure tenminste kan me niet een voorbeeld herinneren dat een speler is een keer heel snel terug is al kan je dat als technische staf misschien ook niet veranderen
0 0
Bensco
Sinkgraven zijn contact loopt ook af aankomende zomer. Ik ben bang dat het einde verhaal voor deze jongen is. Het klinkt misschien niet logisch om hem een contract verlenging aan te bieden gezien het feit dat hij eigenlijk te weinig heeft gebracht maar ... het zou wel het beste zijn voor beidde partijen. Ajax omdat ze hem anders gratis de deur uit laten lopen en voor Sinkgraven zodat hij zichzelf terug kan knokken. Met zijn huidige status eindigt die bij laagvliegers in Duitsland of Italië. Zonde van het talent. Het is nog een jonge jongen en er zit nog rek in.
0 0
zivkabrimovic
Pre-cies.
0 0
bremovic
sinkgraven kan ook op linksbuiten spelen en als cerny terug is hebben we meer opties
0 0
Joseph
Ik hoop zo ontzettend dat hij snel zijn topvorm weer te pakken heeft, samen met Neres dan gewoon 2 geweldige vleugelspelers!
0 0
Radie125
snel aansluiten bij het eerste
1 0
Biornha
Wat ik afvraag is waarom ze dan ergens alleen in het buitenland trainen? Is dat vanuit Ajax of een eigen keuze?
Maar goed verder hoop ik dat hij fit terug komt en deze mentale tegenslag kan omzetten in een mooi seizoen! Zou toch mooi zijn als hij dit jaar nog zijn momenten kan pakken, het talent is er zeker!
3 0
hakkietjakkie
Als je 9 maanden niet kan en mag voetballen dan lijkt het mij ook heel erg vervelend om te revalideren terwijl je ploeggenoten buiten aan het voetballen zijn. Elke prikkel rondom het trainingsveld of de club kan een teveel zijn en dat werkt niet stimulerend maar frustrerend.
Dus kan mij voorstellen dat je daarom even ergens anders revalideert.

OF

In het buitenland worden bepaalde dingen misschien beter behandelt. Robben, Zlatan en nog een aantal gaan vaak naar Amerika voor bepaalde knie klachten.
1 0
MH1988
Lijkt me goed dat hij snel terugkomt. Met de lange blessure van Bande hebben we met Neres eigenlijk maar 1 echte vleugelaanvaller. Sinkgraven er nog bij en de flanken zijn weer prima bezet.
0 0
gi0vanni
Sinkgraven is meer een middenvelder als buitenspeler.
1 0
RaynoFischer
Hoop dat deze gozer alsnog slaagt, het talent heeft hij en de gunfactor :)
Zou mooi zijn, toch nog 2 van het gouden trio uit de A1 (Donny, Appie en Vaclav)
3 0
Redrum
Hoop oprecht dat hij sterk terug komt, altijd fan van hem geweest.
2 0
korem
Waar blijft sinkgraven eigenlijk ? Misschien slecht van mij maar had die ook zon heftige blessure ? Zag twee maanden geleden nog een bericht dat hij vol mee trainde
1 0
RaynoFischer
Klopt maar tijdens een vriendschappelijk potje met jong Ajax weer geblesseerd geraakt
Maar volgens mij traint hij nu wel weer mee
1 0
ajacied93
viel uit tijdens een oefenwedstrijd (van J.A. volgens mij) een maand geleden ofzo. Sindsdien geblesseerd denk Ik, al is daar niks specifieks over bericht (privacywet?)
1 0
insectenverdelg
dankzij de geweldige voorzitter van de Dijk, de club van Amsterdam volgens hem, die niet aandurfde om in t olympisch te spelen, maar liever t kunstgras van Volendam verkoos. Ben er van overtuigd dat dit op echt gras niet was gebeurt.
1 -1
AjaxPassion
En dat van Veltman en Sinkgraven was op echt gras ook niet gebeurd wss... Of wacht...
0 0
afcas
was jouw geboortr maar niet gebeurd. scheelde ons een hoop achterlijke reacties.
0 -2
insectenverdelg
kijk de manier van blesseren nog maar is na.
0 0
Spuit11
Deze gozer bezit ook gigantisch talent. Zet hem op Vaclav! Snel aansluiten en je rentree maken in de Johan Cruijff Arena, je verdiend het.
5 0
gi0vanni
Talent zeker alleen zijn afwerking en voorzetten zijn niet altijd geweldig in het eerste. Als hij nu niet geblesseerd raakt kan het nog wat worden. Zo wel begint zijn ontwikkeling wel erg lang stil te staan. Niet ideaal in deze fase en op deze leeftijd. Pas weer beginnen als het kan en ook rustig opbouwen.
1 0
insectenverdelg
extra speler met diepgang. altijd welkom.
6 0
AFCA-B93
Hoop dat je je talent eruit kan laten komen jongen. We hebben een Cerny in goede doen nodig in de selectie
5 0