Huntelaar kritisch: 'Daarvan moet je er een maken'

JesseTH, 19-08-2018 om 08:30, 9116 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Klaas-Jan Huntelaar gelooft dat Ajax zaterdag verdiend heeft gewonnen van VVV-Venlo, maar vindt dat de ploeg het zichzelf makkelijker had moeten maken door sneller te scoren. Uiteindelijk troffen de Amsterdammers doel vanaf de stip, nadat de VAR al een VVV-goal had afgekeurd.

'De eerste laten ze zonder VAR meestal wel doorgaan', erkent Huntelaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Maar met VAR zien ze toch dat hij vast wordt gehouden en volgens mij raakt hij hem ook nog met zijn hand. Ik stond er wel redelijk in de buurt en ik zei al tegen hem: "Volgens mij was het een overtreding en maakt hij ook nog hands." Toen ging hij kijken en zagen ze dat in de cockpit ook.'

Huntelaar is van mening dat het lange uitblijven van de openingsgoal voor een groot deel te wijten is aan een opponent die het verdedigend goed deed. 'Dan is het lastig om ruimtes te vinden. Die hadden we in de eerste helft wel. We gingen drie keer één-op-één met de keeper. Daarvan moet je er een maken om het open te krijgen. Dan wordt het ook een leukere wedstrijd.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BrandjeXL
7/8 open kansen waarvan 4 in de eerste helft. Vvv uit is standaard een rotuitwedstrijd en dan ook nog eens na een europese week. Inpakken, wegwezen en weer door.
1 0
Leviathan
Kan je eens uitleggen wat een open kans is? Is dat in het 5 meter gebied zonder tegenstanders?
0 0
Lazell
Als het niet goed is en je krijgt nog zo veel kansen, dan doe je toch wat goed. Zo veel kansen is lang niet altijd vanzelfsprekend.
0 0
Inhartennieren
Er zit n bepaalde rem op deze ploeg.
Je begint steeds te behoudend, daardoor is er geen 100% scherpte.
Tegen Luik kunnen de speler zichzelf wel opladen, maar tegen VVV hebben ze de hulp van de trainer daar bij nodig, die ze ogenschijnlijk daar niet op voor kan bereiden.
2 0
Bruno04
Het probleem zit het naar mijn mening in het naar binnen trekken van Ziyech. Aan de rechterkant hebben we daardoor te weinig breedte waardoor we constant de drukte opzoeken. Clubs als city e.d. staan continu breed met overlappende backs waardoor de tegenstander gedwongen word naar buiten te stappen. Daarmee creëren ze ruimte om door het centrum te kunnen combineren omdat de tegenstander dan gedwongen is om ruimer uit elkaar te staan...
1 0
Salamis
En een verschrikkelijk kunstgrasveld. Je ziet het gewoon, passes die te hard doorschieten, ballen die net opstuiten als je wil schieten. Dit zou echt verboden moeten worden.
5 -1
AlexIbarra
En niet te vergeten spelers die blessures oplopen bij plotslinge bewegingen..
0 0
Rentokill
En toch zullen we antwoorden moeten vinden op teams die de bus parkeren. Volgende week Emmen.
2 0
mickey2602
En komende woensdag Kiev. Als dat zo'n counterploeg is zullen die ook wel met zijn allen achterin blijven staan.
0 0
FrankyD
Van mogen ze veel eerder kiezen voor een veel opportunistische oplossing.

Tegen dit soort verdedigingen zie je paniek zodra de bal telkens de zestien in geslingerd wordt.

Dat afwisselen met combinatie voetbal maakt de defensie onzeker en onze aanval onvoorspelbaarder.

Moet je wel goed afspreken hoe de restverdediging blijft staan. Een counter ligt natuurlijk eerder op de loer.
0 0
de-Ajacied
En ook de opbouw was veel te traag
Zeker toen Neres eruit was hadden we geen diepgaande spelers meer. Donny vd Beek werd ook erg gemist
3 -1
ETM
Ik vond de opbouw niet te traag. Maar er was ophoping op centrale posities. Dan moeten ze ook veel terug.
Ander probleem 2de helft was dat ze pas halverwege goed druk kregen op de bal. Heb je dat niet moet je steeds weer van achteren beginnen en volgt de VVVse dekking.
0 0
insectenverdelg
bljjf erbij dat t kunstgras de rede is sat neres zn voet komt vast te staan, daardoor geen 1-0 maakt en ook nog geblesseerd raakt. Maar laten we lekker doo3gaan op dat kunstgras.... Daarbij moet io zeggen dat er ook nog een wereld van verschil zit in dit kunstgras of dat van Heracles. Dit slaat echt alles. en dan na ee blessure lekker 26 treden omhoog voor se behandeling....
7 -1