O19 verspeelt voorsprong, O16 verliest nipt

ThijsZwagerman, 18-08-2018 om 17:05, 18204 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 18 augustus 2018. Om 12.00 uur trad Ajax O16 aan tegen een Amerikaans samengesteld team van contractspelers van Adidas. De Amsterdammers verloren nipt en zagen later op de middag Ajax O19 een voorsprong verspelen tegen de leeftijdsgenoten van Internazionale. 

FT | Ajax O16 - Adidas Groep 2003 (1-2)
Ajax O16 heeft zaterdagmiddag een oefenduel met Adidas Groep 2003 met 1-2 verloren. Al vroeg in het duel kwamen de Amerikanen op voorsprong, maar ook Ajax liet zich af en toe zien. Zo ging een afstandsschot van Julian Brandes maar rakelings langs de kruising.

Na rust verrichte Harm Dieker twee knappe reddingen, maar helaas voor hem en Ajax O16 was het voor Team Adidas bij de derde poging wel raak: 0-2. Ajax gaf vervolgens snel antwoord. Divaio Bobson scoorde met een heerlijke knal van afstand. Even later miste Jay Enem, na een goede voorzet van Floris Quaedvlieg, nog een goede kans op de 2-2, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Opstelling Ajax O16
: Van den Heuvel; Oostwoud, Brandes, El Morabet, Aning; Campagne, Quaedvlieg, Bobson; Achemlal, Banel, Reuvers;

Doelpunten:
0-1 Adidas 
0-2 Adidas
1-2 Divaio Bobson

Bijzonderheden:
- Cedric van der Gun staat aan het roer als trainer van Ajax O16.

FT | Ajax O19 - Internazionale O19 (2-2)
Ajax O19 verspeelde zaterdagmiddag een 2-0 voorsprong. De ploeg van trainer John Heitinga liet Internationale na rust terugkomen. Issam el Maach behoedde de O19 in de openingsfase van de wedstrijd tot tweemaal toe voor een tegentreffer. Ajax liet zich in deze fase echter ook niet onberoerd en leek via Terrence Douglas zelfs op voorsprong te komen. De verdediger gleed de bal binnen, maar gebruikte daarbij wel zijn hand en zag zijn doelpunt zodoende geannuleerd worden.

Nadat Ajax vervolgens aandrong en via een combinatie tussen Brian Brobbey, Sontje Hansen en Liam van Gelderen en schoten van Szabolcs Schön en Kenneth Taylor dreigend werd, was er een penalty nodig om de wedstrijd open te breken. Hansen kwam het zestienmetergebied binnen en de Inter-defensie achtte het noodzakelijk hem met een overtreding af te stoppen. Ajax kreeg een strafschop en Brobbey benutte deze buitenkans op slag van rust.

Na de rust wijzigden de Amsterdammers het elftal fors. Eén van de invallers was Venitchio Sint en hij zette de O19 een kleine tien minuten na zijn entree op 2-0. Eros Maddy had met een ragfijne assist een groot aandeel in de treffer. Maddy legde de bal na een goede actie terug op Sint, die de trekker overhaalde en Ajax op 2-0 bracht. Even hiervoor was Hansen nog dicht bij een verdubbeling van de marge geweest, maar zijn inzet werd door de Inter-goalie ternauwernood uit de kruising getikt.

Kort na de 2-0 kreeg Inter echter een uitgelezen mogelijkheid op een aansluitingstreffer. De Italianen kregen namelijk een strafschop en via Andrea Adorante kwam de Serie A-grootmacht weer terug in de wedstrijd. Het antwoord van Ajax volgde erg snel, want invaller Dostanic kwam net tekort om de voorzet van Maddy binnen te werken. De Amsterdammers leken niet van plan Inter ook nog op gelijke hoogte te laten komen.

Toch was dat wel wat er gebeurde. In het laatste kwart van de wedstrijd kopte Edoardo Vergani zijn ploeg op 2-2. Uit een goede voorzet kopte Vergani de bal knap, tegendraads binnen. Na de gelijkmaker was het Inter dat de jacht op de winnende treffer opende en daar middels een afstandschot - dat nest naast verdween - nog behoorlijk dicht bij kwam. Gescoord werd er echter niet meer en zo moet Ajax O19 genoegen nemen met een gelijkspel.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Douglas; Q. Timber, Abid, Hansen; Taylor, Brobbey, Schön.
Wissels Ajax O19: Reiziger, King, Llansana, Maddy, Sint, Dostanic, Aberkane.

Opstelling Ajax O19 2e helft: Reiziger; Van Gelderen (King), J. Timber (Musampa), Aberkane, Dest; Llansana, Q. Timber (Taylor) (Abid), Hansen (Schön) (Douglas); Maddy, Brobbey (Dostanic), Sint.
Wissels Ajax O19 2e helft: El Maach, Musampa, Douglas, Abid, Taylor, Schön, Dostanic, King.

Opstelling Inter O19: Dekic; Zappa, Corrado, Van den Eynden, Pompetti; Rizzo, Gavioli, Colidio; Mulattieri, Merola, Salcedo.
Wissels Inter O19: Tintori, Persyn, Nolan, Ntube, Colombini, Ballabio, Demirovic, Rizzo, D'Amico, Pirola, Vergani, Adorante, Esiosito.

Doelpunten:
1-0 Brian Brobbey (pen.)
2-0 Venitchio Sint
2-1 Andrea Adorante (pen.)
2-2 Edoardo Vergani

Overig oefenduel:
Ajax O15 5 - 0 Adidas Team 2004

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wolterx
Voor liefhebber: O17: 1-0, 5-2, 3-0 en 0-2. Verloren van Zagglebie Lubin die aan kop gaan in de groep met 12 punten uit 4 wedstrijden.
0 0
Maik
Quaedvlieg. Staat wel mooi op een shirtje ofnie!
0 -1
Ajax_33
Hansen op het middenveld en Taylor in de aanval volgens de opstelling?
0 -1
trodat4030
Ja, in praktijk liepen ze n beetje naast elkaar op 10 en Liam bestreek de flank.. Die had t dan ook vrij zwaar..
0 0
NouriVandeBeek
Brobbey met de 1-0. Penalty, net zoals tegen Anderlecht in de linkerhoek.
1 -1
AsensioWillemsen
Waarom speelt El Maach en niet Gorski zoals verwacht, weer een blessure?
0 -1
wolterx
o14 heeft/had ook wedstrijd vandaag als het goed is. O17 is momenteel onderweg/op toernooi in Limburg in Herten voor het Beau Vilters Memorial tournament. O15 net met 5-0 gewonnen van Adidas groep 2004.
4 -1
wolterx
Bij o15 lieten de nieuwe namen zich goed gelden, heel fijn team qua namen. Die kan ik hopelijk iets vaker dit jaar zien spelen, vandaag Van Axel-Dongen, Misehouy, Chourak, Milovanovic en de andere goal is me nog onbekend. Maar die 4 zijn stuk voor stuk fijne spelers zeker Misehouy die nog jaartje jonger is.
3 -2
Champy
Is die milovanovic een leuke speler? Wat voor type is ie?
1 -2
wolterx
Vriend van me uit Rotterdam komt nog wel eens bij Sparta en daar waren ze helemaal gek van hem, noemde hem ook een van grootste talenten van de club en grootste dat nog op het jeugdcomplex speelde en wilde hem doorschuiven als hij bleef. Sinds zijn komst al 2 doelpunten (VS Wooter Academy en nu vandaag dan) is trouwens een verdediger.
2 0
Champy
Dat heb ik de laatste jaren wel vaker gehoord, met spelers als Hakimzadeh en Vissers,...
0 0